Ενα "Διονυσιακό" μπουζούκι

Χαιρετώ τους φίλους και μέλη!

Παρακάλεσα τον Τάσο Θεοδωράκη να μου κάνει ένα μπουζουκάκι για να παίζω τα παλιά ρεμπέτικα και όχι μόνο. Του είπα μόνο να μου κάνει μια φιγούρα που να παραπέμπει στον Διόνυσο, δηλαδή κανένα σταφυλάκι :slight_smile:

Το αποτέλεσμα ήτανε ένα μπουζούκι από αυτά που τα λέμε μισομπούζουκα (λες και του λείπει κάτι δηλαδή :)) με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Μήκος χορδής 65 εκατοστά (2 εκατοστά πιο κοντό από ένα ας πούμε κλασικό μπουζούκι), καπάκι κέδρινο, ινδικός παλίσανδρος 40 ετών για το σκάφος, βραζιλιάνικος παλίσανδρος για τη φιγούρα, οστρακάκια για σταφύλια, έβενο στη ταστιέρα, βενγκε για κόντρα.

Ηχος δυνατός, τσαμπουκαλίδικος, με έμφαση στις μεσαίες συχνότητες, που να παλιοφέρνει αλλά με έναν μοντέρνο ας πούμε τρόπο.

Να ευχαριστήσω και δημόσια τον μάστορα και φίλο μου!!!

Υ.Γ. Ο μαύρος γάτος είναι κι αυτός ενθουσιασμένος με το οργανάκι και δεν το αφήνει λεπτό!

IMG_2203.jpg

IMG_2214.jpg

καλο πεξημο φηλαρακη, σου εφχομε, και καλορηζηκο,
μορτηκο φενετε,

Ιδιαίτερο όργανο, προσεγμένο στις λεπτομέρειες. Το σκάφος μου αρέσει πολύ!

Καλοτάξιμος και να το χαίρεσαι!

Ωραιότατο!
Καλοταξιδο να είναι. :slight_smile:

Καλορίζικο καί καλές πενιές Διονύση!!!:088:

Ωραίο το οργανάκι, καλόπαιχτο, αλλά και ο γάτος πολύ μάγκας!

Μπράβο Διονύση και καλορίζικο! Φίνο, περιποιημένο, λιτό, θαυμάσια! Εξαιρετική και η φιγούρα, που όταν διάβαζα για παραπομπές σε Διόνυσο και πριν δώ τις φωτογραφίες φοβόμουν καν΄να τύπου Παρθενώνα πράμα, αλλά ο μάστορας πραγματικά λεπτούργησε φίνα, μετρημένα και αισθητικά ζυγιασμένα και εδώ. Μπράβο και πάλι!

Άντε και κοντοζυγώνει η ώρα που θα τα πούμε και από κοντά, εμείς οι δύο…

Καλορίζικο, καλόπαιχτο, είναι πάρα πολύ όμορφο.
Μπορείς να μας ετοιμάσεις ένα βίντεο να πάρουμε μια ιδέα για το ηχόχρωμα;
Υ.Γ. Νομίζω πως οι γάτες είναι τελικά ρεμπετόφιλες… Ο δικός μου τα ίδια κάνει

χμ, θα έλεγα πως τα σημερινά μπουζούκια είναι 2 εκατοστά πιο μακρύτερα από τα κλασσικά μπουζούκια.
ο γάτος είναι η μετενσάρκωση του δελιά;
καλορίζικο κι από μένα λοιπόν, να διονυσιάζεσαι κάθε φορά που θα παίζεις! έχω εμπιστοσύνη στον μάστορα και άνθρωπο τάσο θεοδωράκη.

Καλορίζικο και καλόπαιχτο! Πανέμορφο είναι, φαντάζομαι με τον ποιοτικό ήχο που μας έχει συνηθίσει ο κατασκευαστής (να τον ακούσουμε όμως…:-)) και δείχνει με τον πλέον συνοπτικό τρόπο (όπως πρέπει δηλαδή) τόσα πράγματα γι αυτόν που το έφτιαξε και γι αυτόν που το παίζει! Μπράβο!

Καλόπαιχτο,πάντα τέτοια.

Ένα νέο όργανο είναι πάντα σταθμός και ταξίδι μαζί…
Καλοτάξιδο.

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Ο Τάσος Θεοδωράκης εκτός από καλός κατασκευαστής είναι και ωραίος άνθρωπος. Χαρά σε μένα που έχω αυτό το μπουζούκι από τα χέρια του.
Θα ανεβάσω ηχητικό με την πρώτη ευκαιρία!!

Καλορίζικο καλόπαιχτο, να το χαρείς και να σου χαρίσει μαγικούς ήχους σου εύχομαι, όσο για τον μάστορα πολύ προσεγμένη δουλειά το μπράβο είναι λίγο, περιμένουμε και ήχο:)

Έπιπλο είναι. Καλόπαιχτο Διονύση!!!