Εκπαιδευτικά βιντεάκια (καλά και κακά)

Για 4χορδο μπουζούκι υπάρχουν βίντεο - μαθήματα?

1 «Μου αρέσει»

https://www.youtube.com/results?search_query=μανθος

Ο Τζινέλλης τα μαθήματα τα δείχνει συνήθως και σε 3χόρδο και σε 4χόρδο και έχει, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, μεγάλη γκάμα, και σε ασκήσεις και σε τραγούδια!!!

3 «Μου αρέσει»

Μου έβγαλε στα προτεινόμενα αυτό το κανάλι, έχει κάμποσο υλικό. Από κιθάρα δεν ξέρω οπότε δεν εκφέρω γνώμη. Ρίξτε μια ματιά όσοι ασχολείστε.
Παρακάτω ένα τυχαίο κομμάτι

1 «Μου αρέσει»

Βρήκα ένα ωραίο καναλακι για ταμπουρά. Κάνει αναλυτικά το τραγούδι και αναλύει όλη του την δομή σε πολλαπλά βιντεακια.Νομιζω αξίζει μια ματιά όποιος ενδιαφέρεται

1 «Μου αρέσει»

Κρατά κάτι ξεκάρφωτες ανοιχτες σι που έπαιζε ο Κατσαρός, ενώ ο Μυστακίδης π.χ. δεν τις παίζει

Γιατί τις έπαιζε ο Κατσαρός είναι μεγάλη συζήτηση που την ξεκινήσαμε με αφορμή άλλο κομμάτι εδώ

3 «Μου αρέσει»

ο κατσαρος ηταν ενας και μοναδικος!

2 «Μου αρέσει»

Άλλο τόσο, Μιχάλη μου, είμαι κι εγώ ένας και μοναδικός. Κι εσύ. Ναι, δεν υπήρξε κανένας, από καταβολής Κόσμου μέχρι σήμερα, που να μπόρεσε να ταυτιστεί είτε μ΄ εσένα, είτε μ΄εμένα. Ε, και;

1 «Μου αρέσει»

Να και ένα άλλο κανάλι που πιστεύω με χει βοηθήσει αρκετά σε κάποια κομμάτια καθώς τα δείχνει αργά και καθαρά και είναι (αν όχι ίδια με τις αυθεντικές εκτελέσεις) αρκετά κοντά στις πρώτες εκτελέσεις.
Τρελέ Τσιγγάνε. Μάθημα στο μπουζούκι. Trele tsiggane. - YouTube

3 «Μου αρέσει»

κανε κι εσυ αυτο που εκανε αυτος… βγαλε δισκους… και ας αφησουμε το κοινο να κρινει…

Δε διαφωνώ, και ο Μυστακίδης νομίζω ότι τον αναγνωρίζει αφιερώνοντας του σημαντικό μέρος του δίσκου του. Το ερώτημα είναι, να τα παίζουμε ακριβώς όπως τον Κατσαρό; Στο άλλο τραγούδι παίζει άρπισμα και η σι είναι σκόπιμη, εδώ σε κάποιες φάσεις είναι λίγο κατα λάθος, σαν να χτυπούν τα δάχτυλα κατα λάθος σι και σολ ενώ παν να παίξουν μελωδία στη μι καντίνι, ή απλά να παίζουν ρόλο «κρουστού» και η νότα της χορδής να μην παίζει ρόλο, απλά για να γεμίζει λίγο ο ήχος.

1 «Μου αρέσει»

οσο και να προσπαθουν, δεν προκειται κανεις να ξαναπαιξει σαν κι αυτον. μονο απομιμησεις θα κανουν. το τι γνωμη εχει ο μυστακιδης και ο καθε μυστακιδης δεν νομιζω να μας ενδιαφερει και τοσο. δεν εχει καμια σχεση το αντιγραφο με το αυθεντικο…

1 «Μου αρέσει»

Μα εδώ μιλούμε για εκπαιδευτικά βιντεάκια, που απευθύνονται ακριβώς σε όσους κιθαρίστες θέλουν να προσεγγίσουν το παίξιμο του Κατσαρού. Ο Μυστακίδης είναι και δάσκαλος, και να μην ήταν, επηρεάζει πολλούς, κάποιοι θα αντιγράψουν την επανεκτέλεση του αντί του πιο «βρώμικου» παιξίματος του Κατσαρού. Να σπάσουμε τις κιθάρες μας, αφού ποτέ δε θα παίξουμε σαν τον Κατσαρό;

8 «Μου αρέσει»

εχεις δικιο, με συγχωρεις, παρασυρθηκα λογο συναισθηματος. για εκπαιδευτικα βιντεο παω πασο. καλα κανουν και μπραβο τους γι’αυτο. εννοουσα αλλο πραγμα εγω.

2 «Μου αρέσει»

Το ίδιο είχε πει σε συνέντευξη ο Κηρομύτης αν δεν κάνω λάθος ότι δεν γίνεται να παίξουνε οι νέοι το ίδιο ύφος με τους παλιούς παρά μόνο να τους αντιγράψουνε.Το θέμα είναι ότι αυτό τί σημαίνει?Ότι δεν μπορεί ο κόσμος να παίξει παλιά τραγούδια?Τότε να αφήσει ο καθένας τα όργανα στην άκρη και να ακούμε ρεμπέτικα στο youtube.
Ο κάθε ένας ανάλογα το δάσκαλο του πιστεύω ότι καλλιεργεί ένα ύφος,μια πενιά που πάντα είναι μοναδική.
Δεν γίνεται να λέμε μετά τον Κατσαρό το χάος ούτε δεν μας νοιάζει η γνώμη του Μυστακίδη ή του κάθε Μυστακίδη.Σίγουρα η γνώμη του μετράει.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα με βάση τις προτιμήσεις μας.
Εντελώς φιλικά στα λέω που δεν κατέχω από κιθάρα.

5 «Μου αρέσει»

δεν ισοπεδωνω τιποτα. λεω απλα τη γνωμη μου. δεν με ενδιαφερει η γνωμη του διοτι και εγω παιζω κιθαρα και ξερω πολυ καλα τι ακουω. οπως και οταν ειμαστε στο παταρι, ξερω πολυ καλα τι παιζουμε και για πιο λογο, και δεν με ενδιαφερει η αποψη ενος μελετητοπαραδοσιακοτετοιου που δεν ξερει και να παιζει, να μας βγαλει το πορισμα του τι κανουμε εκεινη την ωρα.

Ξεκινάς ρε συ Μιχάλη με αυτό και καταλήγεις με αυτό

Να στο πω λαϊκά το πάχυνες αρκετά.Το να μην συμφωνείς με τις απόψεις του Μυστακίδη ή να μην σου αρέσει ο τρόπος που παίζει το καταλαβαίνω.Αλλά ο άνθρωπος νομίζω είναι δάσκαλος κιθάρας και είναι προσβλητικά αυτά που γράφεις.Δεν νομίζω ότι αρμόζουν σε συναδέρφους μουσικούς.Πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός.
Ξαναγράφω δεν έχω άποψη πάνω στην κιθάρα ούτε γνώσεις πάνω στη μουσική.Τώρα προσπαθώ να μάθω μπουζούκι.Αλλά κάπως μου φαίνονται όλα αυτά και ας είμαι άσχετος.
Μπας και είχες άσχημη μέρα και ξεσπάς αλλού άδικα?Το παθαίνω και εγώ καμιά φορά.

6 «Μου αρέσει»

Αυτό ήδη το έχουμε παρατηρήσει, αλλά εδώ το παρατράβηξες, όπως και άλλοι ορθότατα σου επισημαίνουν.

5 «Μου αρέσει»

ανθρωποι ειμαστε και σφαλματα κανουμε. ο πρωτος ειμαι η ο τελευταιος εδω μεσα? γεματα τα νηματα… απλως ξεχασα οτι μιλουσαμε για εκπαιδευτικα βιντεο και παρασυρθηκα προς την προσωπικοτητα του κατσαρου.

το να μην με ενδιαφερει η αποψη καποιου πανω σε κατι που γνωριζω καλα, δεν νομιζω να ειναι προσβολη. η φραση που παραθεσες δεν αναφερει το ονομα του συγκεκριμενου καθηγητη κιθαρας, αρα πως μου χρεωνεις οτι αναφερομαι σε αυτον?

αυτο που ειχα πει πριν δεν το διαβασες…

Το διάβασα αλλά το άλλο το έγραψες μετά…αν δεν το εννοούσες και κατάλαβα εγώ λάθος τότε ζητώ συγνώμη εγώ και ας το σβήσει κάποιος συντονιστής.Ας το χρεωθώ εγώ το λάθος και συγνώμη για την παρεξήγηση.

1 «Μου αρέσει»