Εισαγωγη απο το "Που'σουν μαγκα το χειμωνα"(χρειαζομαι την βοηθεια σας)

Παιδια βρηκα την ταπλατουρα απο την εισαγωγη

[LEFT]0-1-3-5-7-0-7-0-7-8-5-8-7-5-3-1-0–0-1-3-5-7-8-10-12-10-8-7-8-5-5-5
0 ----------------------------------- 0---------------------------------
0------------------------------------ 0 ----------------------------------

3-3-0-1-1-0-3-3-1-0-1-3-5-7–3-3-0-1-1-0-3-3-1-0
0------------------------------0------------------
0------------------------------------------------

την παιζω στο μπαγλαμα αλλα εχω την αισθηση οτι δεν εχει καθολου ρυθμο το παιξιμο μου.μπορει καποιοσ να με βοηθησει?[/LEFT]

Φιλε Αποστολη ευχαριστω για την απαντηση σου κατ’αρχην.Η ταπλατουρα που παραθετω παραπανω ειναι ιδια με αυτην που παιζεισ εσυ για εισαγωγη?το ειδα αρκετεσ φορεσ το βιντεακι αλλα καθ’οτι αρχαριοσ ακομα δε μπορω να πιασω καλα τι παιζεισ!!!

τριανταφυλλε δεν εχω ιδεα απο ταμπλατουρες.

Καλως…Ευχαριστω παντωσ!

Φυσικό είναι. Η ταμπλατούρα σου δείχνει τις νότες, αλλά όχι το ρυθμό. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τη συγκεκριμένη. Μάλλον προϋποθέτει ότι ξέρεις ήδη το κομμάτι στο μυαλό σου ώστε να βγάλεις το ρθυμό σωστά.

Ο ρυθμός προκύπτει από τη σωστή διάρκεια της κάθε νότας. Δηλαδή από το σωστό χρονικό διάστημα ανάμεσα σε κάθε δύο πενιές. Αν καταλαβαίνω καλά (δεν είμαι καλός αναγνώστης ταμπλατούρας) εδώ γίνεται το εξής:

1ο μέτρο: όλες οι νότες ίσης διάρκειας, μόνο η τελευταία (0–) διπλάσιας διάρκειας.
2ο μέτρο: τα τρία πεντάρια στο τέλος διπλάσια διάρκεια, οι υπόλοιπες κανονικά (τα 3 πεντάρια είναι το κλασικό τελείωμα ζεϊμπέκικου: τράν-ταν-ταν)
3ο μέτρο: λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα. Παίξε: 3-3-0-1-1-0-3-3-1-0-1-3-5-7– και κράτα διπλή διάρκεια στις υπογραμμισμένες νότες. Είναι αυτές που τονίζονται.
4ο μέτρο: το ίδιο, αλλά το τελευταίο μηδενικό πιάνει όλη τη διάρκεια που στο προηγούμενο μέτρο έπιανε το μηδενικό μαζί με τις νότες που ακολουθούν.

(Τα μέτρα αλλάζουν εκεί που έχει μηδενικό στη δεύτερη γραμμή.)

Αν όλα αυτά δε σε βοηθούν, δοκίμασε κάτι πιο πρακτικό: παίξε την ταμπλατούρα όπως να 'ναι, δες τι σου θυμίζει, και προσπάθησε να βγάλεις τη μελωδία με το αφτί πλέον. Όλο το θέμα είναι ότι δε χρησιμοποιείς κανένα τάστο εκτός από αυτά των αριθμών. Αν χτυπήσεις κανένα άλλο θα σε πετάξει εκτός δρόμου και θα σου “ξεκουρδίασει” τα αφτιά.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 15:52 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 15:17 —

Υ.Γ. Μέχρι να το βρεις, δοκίμασε το εξής: παίζε όλο ισόχρονες πενιές, και όπου υπάρχει μια νότα διπλάσιας διάρκειας συμπλήρωνε με μια πενιά στον αέρα (τριπλάσιας > δύο στον αέρα κοκ). Όταν το σιγουρέψεις, ξαναπαίξ’ το και μην έχεις την προσοχή σου στο τι κινήσεις κάνεις, αν είναι χρονικά σωστές κλπ., αλλά στο τι ακούς από το παίξιμό σου. Εκεί θα αναγνωρίσεις τη μελωδία, και αν υπάρχει κανένα λάθος θα το αναγνωρίσεις κι αυτό.