Δυσκολία στο δεξί χερι

Είσαι αρκετά τυχερός!

3 «Μου αρέσει»

Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφετε για την πένα! Μαθαίνω στο τρίχορδο και ακόμα δεν έχω καταλάβει πως να χτυπάει τις χορδές η πένα και έχω αυτές τις απορίες επειδή δεν βγαίνει πάντα καλά ο ήχος. Κάνω αραιά μαθήματα σε δάσκαλο για αυτό στο επόμενο μάθημα θα τον ρωτήσω σχετικά και ψάχνω στο ΥΤ ότι έχει σχέση με το τρίχορδο. Θέλω επίσης να ρωτήσω στην παρέα αν υπάρχουν προσθετικά βοηθήματα για τα δάχτυλα των παικτών του μπουζουκιού οι οποίοι έχουν τραυματιστεί στα δάχτυλα του αριστερού χεριού. Ρωτάω επειδή στο παρελθόν έχω υποστεί έναν μικρό ακρωτηριασμό στην άκρη του πρώτου δακτύλου με αποτέλεσμα να είναι περίπου τέσσερα χιλιοστά κοντύτερο σχέση με το δεξί. Επίσης το νύχι βγαίνει χοντρό και παραμορφωμένο. Λείπει δηλαδή αυτό που λέμε “ μήλο “ και η άκρη του οστού με πονάει όταν πιέζω τις χορδές. Η όλη ιστορία με δυσκόλεψε πολύ στην αρχή διότι στην καθημερινότητα δεν χρησιμοποιώ εύκολα το τραυματισμένο δάχτυλο καθώς έχει χάσει την λεπτότητα της χρήσης ακόμη και σε συνδιασμό με τον αντίχειρα . Πχ δεν μπορώ να κουμπόσω εύκολα τα κουμπιά του πουκάμισο μου η να πιάσω το φερμουάρ κλπ. Έχω όμως ένα μικρό περιθώριο να το χρησιμοποιήσω στο μπουζούκι αλλά πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να δυναμώσει, να σκληρύνει και αποκτήσει μια σχετική ευκινησία το δάχτυλο. Δοκίμασα διάφορες πατέντες με κολλητικές ταινίες , έφτιαχνα ένα δαχτυλίδι με σύρμα και εδενα την βάση του νυχιού με αυτό για να πιέζεται από πίσω προς τις χορδές το δέρμα και να φτιάχνει “ μήλο”’ αλλά δεν κρατούσε πολύ ώρα αλλά για λίγο ήταν ωραία να νιώθω ότι μπορώ να πατήσω άνετα και δυνατά. Τέλος πάντων έψαξα στο διαδίκτυο, σε φαρμακεία κλπ αλλά δεν βρήκα αυτό που θέλω. Θέλω κάτι για την ώρα που παίζω και να το βγάζω μετά. Και όπως είναι κάτι γίνεται αλλά νομίζω θα είναι καλύτερα αν βρω κάτι Να είστε όλοι καλά και προσοχή,τα δάχτυλα και τα μάτια σας .

2 «Μου αρέσει»

Φίλοι μου μετά από αρκετό ψάξιμο το κυρίως λάθος μου πιστεύω ήταν στο αριστερό χέρι.Δεν συγχρονιζα καλά τα χέρια μου και δεν πάταγα τις χορδές με αρκετή δυναμη.Προφανως χρειάζομαι ακόμη εξάσκηση στην πενα.Προσπαθώ να τις πατάω πιο δυνατά και έτσι ακούγεται καλύτερα ο ήχος και βγαίνουν πιο εύκολα οι γρήγορες φράσεις. Το μόνο που με δυσκολεύει είναι λίγο το ύψος των χορδών, μετά από λίγη ώρα αρχίζει να πονάει το αριστερό χέρι. Με περιορίζει το όργανο

1 «Μου αρέσει»

Αν χρειάζεσαι τόση δύναμη για να πατήσεις τις χορδές, τότε το όργανο είναι απαγορευτικό για παίξιμο και μόνο ζημιά στα χέρια σου και στην τεχνική σου θα κάνεις. Επισκεύασε το άμεσα ή αντικατέστησε το.

4 «Μου αρέσει»

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διαφορά έχει ένα μαλακό όργανο σε σχέση με ένα σκληρό. Επί 2 χρόνια προσπαθούσα να μάθω με ένα σκληρό κακό μπουζούκι και έκανα βήματα σαν τον κάβουρα, λίγο μπροστά, λίγο πίσω, όταν αγόρασα τζουρά που ήταν πολύ πιο μαλακός ένιωσα ότι ανέβηκα επίπεδα αμέσως στην δεξιοτεχνία. Όταν τύχαινε και δοκίμαζα το όργανο κάποιου άλλου που ήταν μαλακό σε μισή ώρα έπαιζα πιο καλά από ότι μετά από μήνες εξάσκησης με το δικό μου μπουζούκι. Σπαταλάς δυνάμεις και τον χρόνο σου παλεύοντας με ένα σκληρό όργανο.

4 «Μου αρέσει»

Παιδιά καλημέρα. Μπορεί κάποιος να ποστάρει καμιά άσκηση συγχρονισμού για συγκερασμένα έγχορδα ?

Εγώ παίζω λαούτο και έχω θέμα συντονισμού αριστερού - δεξιού χεριού.

Αν το δουλέψω αυτό θα βελτιωθεί πολύ το παίξιμο αλλά δεν ξέρω πώς να το διορθώσω.

Τα ίδια τραβάω και γω με το τρίχορδο. Από την μέση της ταστιέρας και προς τις ψιλές η απόσταση των χορδών από το ξύλο μεγαλώνει και θέλει πάτημα πολύ ενώ πρέπει να τραβάω πίσω την πένα για να μη μπερδεύεται στις χορδές. Το πήγα στον μάστορα και κάπως το μερεμέτησε αλλά νομίζω πως από λεπτότητα δεν μου λέει να το αλλάξω επειδή το αγόρασα μεταχειρισμένο πριν δύο χρόνια . Στο επόμενο μάθημα θα ρωτήσω τον δάσκαλο να μου πει ελεύθερα την γνώμη του, δηλαδή στο κατά πόσο θα με βοηθήσει ένα καλό όργανο. Το οικονομικό είναι μεγάλο ζήτημα αλλά αν πρόκειται για αλλαγή και βελτίωση στο παίξιμο, αξίζει για κάποιες θυσίες.

4 «Μου αρέσει»