Διαφορά στον ήχο και πως επιτυγχάνεται

Καλησπέρα στη πιο όμορφη παρέα. Μπαίνωντας σιγά σιγά στον κόσμο της οργανοποιίας, παρατήρησα μια διαφορά στο ηχητικό κομμάτι των τρίχορδων και όχι μόνο.
Για παράδειγμα, στο παρακάτω βίντεο, ο ήχος του μπουζουκιού και συγκεκριμμένα τις χορδής ΡΕ, σαν να ταστάρει λίγο, να βουίζει.

Ενώ, στο παρακάτω, η ΡΕ είναι ξεκάθαρη και πιο ελαφριά.

Πια η διαφορά στα όργανα και στη κατασκευή; μπορούμε να ξέρουμε μόνο απο τον ήχο τη διαφορά; Πως πετυχαίνουμε των κάθε ήχο;

Προς Θεού δεν θέλω να θείξω και να κάνω θέμα στους πιο πάνω οργανοποιούς, απλώς μου κίνησε το ενδιαφέρον.
Ευχαριστώ και καλές πενιές!

Παρόλο που όντως έχει διαφορά ο ήχος της Ρε, ας μην παραβλέψουμε ότι έχει τεράστια διαφορά και ο συνολικός ήχος (το ηχοληπτικό αποτέλεσμα) των δύο βιντεοσκοπήσεων. Καταλαβαίνω βέβαια το νόημα της ερώτησης: ότι και στην πραγματικότητα έχεις παρατηρήσει τη διαφορά, και ότι με τα δύο βίντεο απλώς προσπαθείς να δώσεις παραδείγματα. Όμως γενικά υπενθυμίζω να μη δίνουμε και πολλή βάση σε ό,τι ακούμε στο ΥΤ από το κινητό του καθενός.

(Είχα δει ένα βίντεο με θέμα: «Βιολί 200 ευρώ vs βιολί 200.000 ευρώ - βρείτε ποιο είναι το καθένα», και κάποιος είχε σχολιάσει με εύστοχο χιούμορ: «Σύμφωνα με τα ακουστικά μου, του ενός ευρώ, το ακριβό βιολί πρέπει να είναι το τάδε». Ε λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για το μικρόφωνο που πήρε τον ήχο!)