Αναγνώριση κομματιών σε βίντεο

καλησπερα, αναγνωριζει κανεις το κομματι στο 0:45;

Νομίζω είναι το Όποιος ορφανεψε μικρός

3 «Μου αρέσει»

εισαι αρχοντας ρε φιλε!

1 «Μου αρέσει»

Τρομερο κομματι! Παγιουμτζης!!

1 «Μου αρέσει»

Μουσικα μοιάζει με το στα ορη βγαινει η καπαρι. Δειτε το πολυ καλο!

Εν μέρει και με τη Γιαννούσαινα.

Βασικά είναι ο ρυθμός: απτάλικα αυτού του είδους είναι αναπόφευκτο να μοιάζουν μεταξύ τους, ο ρυθμός σε οδηγεί σε συγκεκριμένα καλούπια για κάθε δρόμο. Σε άλλους ρυθμούς (αργά και πιο γρήγορα ζεϊμπέκικα, πιο αργά απτάλικα, χασάπικα κλπ.) μπορείς ν’ ακούσεις εκατό τραγούδια στον ίδιο δρόμο και να μη μοιάζουν. Εδώ πιο δύσκολα - και πάλι, το Όποιος ορφάνεψε είναι από τα πιο ποικίλα.

Τραγουδάρα, συμφωνώ. Και φωνάρα (όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά το ξαναεπιβεβαιώνει).

3 «Μου αρέσει»

επειδη δεν ειμαι πολλα χρονια στα ρεμπετικα πως βρισκω και αλλα σε αυτο το ρυθμο; τα απταλικα ειναι δλδ κοντα σε αυτο; το γουσταρω φουλ!

Μόνο ψάχνοντας. Καταλογοποιήσεις κατά ρυθμό, δεν υπάρχουν.

1 «Μου αρέσει»

αρχικά μπορείς να μετρήσεις το απτάλικο σαν ένα ζεϊμπέκικο όπου η τριάδα είναι στην αρχή του μέτρου, δηλαδή 3+2+2+2=9/8. αλλά βοηθάει να το δεις σαν ξεχωριστό ρυθμό, με τρία δυνατά γρήγορα χτυπήματα στην αρχή και μετά τρία αργά. όλες οι μελωδίες (οργανικές εισαγωγές, φωνή) ολοκληρώνονται σε ένα μέτρο και πάντα με τον ίδιο τρόπο: ξεκινάνε στο πρώτο μπάσο και καταλήγουν στο τελευταίο. αν καταλάβεις ένα απτάλικο, μετά τα έχεις καταλάβει όλα.
κλασικά απτάλικα είναι οι λαχανάδες του παπάζογλου, το πώς θα περάσει η βραδιά του παπαϊωάννου, οι βεργούλες του μάρκου, ο τρελός του άκη πάνου και πολλά άλλα.

διπλά! (2 - 2 - 2)

(%& * κλπ κλπ, παραγέμισμα για να συμπληρωθούν 20 χαρακτήρες και να γίνει αποδεκτό το μήνυμα…)

Στο «αυτού το είδους» θα ενέτασσα τους λαχανάδες και το πώς θα περάσει. Όχι τις βεργούλες που, όντας πιο αργό, εγγράφεται σε μια άλλη αισθητική. Του Άκη Πάνου δεν το ξέρω.

Άκου το Αντιλαλούν οι φυλακές του Μάρκου. Μάλλον θα το ξέρεις. Εν μέρει συμπίπτει με το «Ζεϊμπέκικο τα ούλα σου», που ίσως να μην το ξέρεις. Άκου το κι αυτό. Η τελευταία τραγουδιστή φράση, που κατεβαίνει από τα πολύ ψηλά στη βάση, επαναλαμβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένη και ως οργανικό («εισαγωγή»). Και τώρα σύγκρινε αυτή την εισαγωγή μ’ εκείνην των Λαχανάδων. Είναι πρακτικά η ίδια φράση, μεταφερμένη σε άλλο δρόμο!

1 «Μου αρέσει»

ναι, απλά ήθελα να δώσω το απτάλικο ως ρυθμό σε διάφορες εκδοχές και εποχές.

παιδες επειδη το βιντεο εχει πολλες κομματαρες στο 2:22 ξερει κανεις πoιο μπαινει;

Ξεκινάει να πει το “Εγώ με την αξία μου” αλλά το κόβει.

1 «Μου αρέσει»

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να βγάλουμε πολλές ακόμη εισαγωγές απτάλικων τη μία από την άλλη. Το αίνιγμα, Παπαζογλου. Πίνω και μεθώ. Όπου δεις δυο κυπαρίσια (τελευταίο οργ. πέρασμα πριν αρχίσει η δεύτερη στροφή). Κι άλλα ακόμη.

Κι αυτά, μόνο σε ό,τι αφορά τις «εισαγωγές». Στις τραγουδιστές στροφές, επίσης υπάρχουν κάποιες βασικές μελωδικές σταθερές που επανέρχονται συχνά σε παραλλαγές από τραγούδι σε τραγούδι. Φυσικά, πολλά τραγούδια διαφοροποιούνται, αλλά πάντως το ποσοστό εκείνων που μοιάζουν είναι αξιοσημείωτο.

1 «Μου αρέσει»