Όλα αυτά που λέμε τελευταία, τί σχέση έχουν με την μουσική των σφαιρών, όπως την άκουγε ο Πυθαγόρας;
Ακριβώς όση και ο Πυθαγόρας με την “μουσική” των σφαιρών.
Οπότε, γιατί δεν το παρατάμε το θέμα; Από μένα πάντως, δεν θα υπάρξει άλλη δημοσίευση.
Και το κομποσχοίνι το ίδιο. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη, αλλα΄νομίζω ότι ο αριθμός από κόμπους είναι συγκεκριμένος για κάθε μέγεθος. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημά του.
τι σας θυμησα ε…? παει και αυτο θεμα με τις σφαιρες… ξεφυγε…
μαλλον μπεγλερι το λεγαμε εμεις γιατι ως πιτσιρικαδες δεν παιζαμε το κανονικο το μπεγλερι… αλλα αφου ειχε ιδιες χαντρες πηρε αυθορμητα την ονομασια του. αλλοι βαζανε και αλλα πραγματα αντι για χαντρες
Πλησιάζοντας τα 100 μηνύματα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη αλλά κυρίως όλους αυτούς τους νεοπυθαγόρειους (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) που μας χάρισαν άφθονο γέλιο αλλά και χρήσιμες γνώσεις περί σφαιρών. Δεν έχω πολλά να πω γιατί ούτε αστροφυσικός είμαι ούτε αστρολόγος ούτε παίζω κομπολόι ούτε μπεγλέρι (ούτι παίζω ούτι τραγουδάω), απλά δεν μπορούσα να λείψω από αυτό το νήμα. Ελπίζω στην αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου του, ο Παούρης να αναφέρει στις πηγές το Ρεμπέτικο φόρουμ.
Το θέμα που με προβλημάτισε πάντως Νίκο είναι ακριβώς αυτό. Ότι σε μια μέθοδο εκμάθησης μπουζουκιού με ασκήσεις τραγούδια κ.λ.π. πετάμε και μια πυθαγόρεια θεωρία για αρμονία - μουσική των σφαιρών, γιατί είναι γνωστό τοις πάσι, ότι οι μπουζουξήδες αν δεν εμβαθύνουν στην αρχαία φιλοσοφία (τουλάχιστον), δεν μπορούν να φτάσουν σε ψηλά επίπεδα της τέχνης τους.
Για τους κιθαρίστες θα πρότεινα την θεωρία των χορδών με ένα πέρασμα από κβαντικές παραλλαγές της.
Στους κρουστούς θα πρότεινα να μελετήσουν λίγο την θεωρία του αρχικού παλμού του σύμπαντος μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Αυτοί είναι τυχεροί γιατί σε αυτό υπάρχει ήχος.
Έχεις δίκιο Λουκά, για κλάμματα είναι απλά το ρίχνουμε στο γέλιο εκ πεποιθήσεως.
Όταν αραδιάζεις πεντακόσιες νότες ανά σεκόντ χωρίς νόημα, πρέπει να ρίξεις την σφαίρα στην εξέδρα και να δώσεις κάποιο δήθεν νόημα (κατά προτίμηση με αναφορά στους αρχαίους “ημών” προγόνους).
Επίσης, αναρωτιέμαι με πόση ευκολία όσοι πιστεύουν στην μουσική των σφαιρών, θα πίστευαν και στην επίπεδη γη.
Στην κοίλη γη καλύτερα, γιατί αν είναι επίπεδη δεν παίζει μουσική των σφαιρών.
fun fact: υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των υποστηρικτών της “θεωρίας” της επίπεδης γης, που πιστεύουν ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι πλανήτες είναι σφαιρικοί εκτός από την Γη.
Έτσι για να βλέπουμε το πόσο τρελή είναι αυτή η θεωρία…
(μια περίοδο είχα λιώσει στα group της επίπεδης Γης γιατί δεν μπορούσα να πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρά τύποι που το πιστεύουν αυτό το πράγμα. Και όμως υπάρχουν…)
Ναι, αυτό τους μάρανε, λες και οι άλλες θεωριες στέκουν δηλαδή. Ασε που η κοίλη γη δεν είναι πια της μόδας.
Τί εννοείς ότι η Γη δεν είναι επίπεδη; Πλάκα κάνεις … Εννοείται πως είναι!
Κάπου είχα διαβάσει (δεν το βρίσκω τώρα), ότι προ ίντερνετ υπήρχαν κάπου 450.000 οπαδοί της επίπεδης γης στην Βρετανία μόνο. Λογικά μετά το ίντερνετ πρέπει να έχει μεγαλώσει κατά πολύ ο αριθμός.
Πάντως εδώ που τα λέμε, χρειάζεται και λίγη τρέλα. Βάλσαμο για την ψυχή.
Αλλωστε, forum μουσικών είναι το “rembetiko” , όχι λογιστών ή προγραμματιστών Η/Υ.
Για να τραγουδήσεις κάτι και να περάσει απ’τα ώτα στην καρδιά του άλλου πρέπει το’να πόδι να’χει ριζώσει στη γη και το άλλο φευγάτο σε άλλους κόσμους. Πόσοι και πόσοι “γνωστικοί” δεν συνέθεσαν … και ακόμα και σήμερα μιλάμε για το Μάρκο τον εκδορέα, τον ξυπόλητο βιοπαλαιστή! Ε, κάτι θα είχε η κούτρα του “φευγάτο” !
Ελπίζω να το λες για τον χαβαλέ που κάνουμε και όχι για τους flat-earthers. Παρεπιμπτόντως, να ξέρετε ότι υπάρχει και στο φόρουμ κόσμος που πιθανόν να πιστεύει τέτοια πράγματα…
Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να πιστεύει ό,τι θέλει. Δεν πειράζει… Ούτως ή άλλως, εδώ είμαστε ρεμπέτικο φόρουμ. Αν ήταν φόρουμ αστρονομίας, θα ήταν ίσως διαφορετικά τα πράγματα.
Την τρέλα την έχουμε σίγουρα!
Αν και εγώ είμαι προγραμματιστής Η/Υ και νιώθω offended!
Η «θεωρία της επίπεδης γης στη Βρετανία μόνο» με βρίσκει κι εμένα σύμφωνο. Χαίρομαι που έχουν αυξηθεί οι οπαδοί της.
Εγώ είμαι οπαδός της επίπεδης γης στην Ολλανδία μόνο, και νομίζω θα βρω πολλούς υποστηρικτές.