Μες στον πράσινο το μύλο

Θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει λεγοντας μου τι θελει να πει ο Μαρκακης με το παρακατω:

Μάγκες-μου, βάλτε / μπρος πίσω πάτε / να σας τα πάρω / για να ρεφάρω.

Ευχαριστω

Ειναι ορος της κυβοπαιξιας (κοινως ζαρια ή μπαρμπούτι):090:. Οπως και οταν λεει "και στην τσόχα καραγκιοζη " καραγκιοζακια λέγανε τα πειργμενα ζαρια με τον υδραργυρο που χρησημοποιουσαν για να κλεβουν.

Ευχαριστω πολυ Ιπποκρατη! Το φανταστηκα οτι θα εχει να κανει με τα ζάρια αλλα ηθελα αν ξερεις να μου πεις τι ακριβως σημαινει… Δηλαδη οτι παιζει με πειραγμενα ζαρια π.χ. ?

ο εχων τα ζαρια στα χερια εκτός από τα χρήματα που παιζει με τον επομενό του ,ζητά και προκαλεί τον οποιονδήποτε απο την ομήγυρη να ποντάρει μαζι του

Παιδια σας ευχαριστω πραγματικα!!!

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 14:38 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 14:31 —

στην ουσια δηλαδη το μπρος πισω βαλτε που λεει ειναι οτι ζηταει απο την ομήγυρη να ποντάρει μαζι του?

Νομιζω πως υπαρχει και το σκηνικο οπου πονταρουν καποια μπροστα και καποια πισω. Αναλογα με ζαριες ή τισ φορες που θα ριξει ο καθενας, ή κατι τετοιο. Δηλαδη, μπρος πισω πονταρισμα. Δεν ξερω αν ισχυει παντως

Το μπρος πίσω είναι τρόπος πονταρίσματος. Π.χ κάποιος ποντάρει 80 ευρώ,εκ των οποίων τα 30 μπρος και τα 50 πίσω. Σ’ αυτή την περίπτωση με απλές ζαριές(έξι πέντε,ασσόδυο) κερδίζει ή χάνει μόνο τα μπρος,δηλαδή τα 30 ευρώ, ενώ με διπλές ζαριές(εξάρες,άσσοι) κερδίζει ή χάνει και τα μπρος και τα πίσω, δηλαδή 80 ευρώ.

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!!! :smiley:

Οποτε τωρα DimitraN μπορεις να κανεις εναρξη επαγγελματος…αφου εμαθες τα βασικα της δουλειας…:088:

Δήμητρα μην ξεχνάς, όπως λέει και ο τζογαδόρος παπάς στο Λούκυ Λούκ, “Αν, τέκνο μου, τα τυχερά παιχνίδια ήταν όντως τυχερά, θα κερδίζαμε πάντα…”:slight_smile:

χαχαχα ετσι νομιζω κι εγω!!! Ελπιζω μονο να ειμαι τυχερη… γιατι οπως λεει και το τραγουδι “…για άλλους τα ντόρτια και οι διπλές και γι άλλους οι εξάρες!”:slight_smile:

Ε, όχι! Εσύ, με τα κόλπα που μαθαίνεις, θα επιλέγεις μόνη σου πλέον όχι διπλές αλλά εξάρες!

εχω εναν φιλο οδοντιατρο… :wink:

Μιλάμε και πολύ μάγκας… Βάλ’τε ν’ ακούσετε ήχο σίξτις μαγευτικό!

(απορία: ο οδοντίατρος, πού κολλάει;)

1Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ

45ΑΡΙ PARLOPHONE (1965)

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΤΟΙΧΟΙ:ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

2 «Μου αρέσει»

Ο μαγευτικός ήχος των σίξτις σίγουρα μας απομακρύνει από τον ήχο των αυθεντικών παλιών υποκοσμικών ρεμπέτικων (τζογαδόρικα, φυλακίσια κλπ.), αλλά το ίδιο συμβαίνει και με άλλα τραγούδια που δεν τα μάθαμε παρά από τέτοιες μεταγενέστερες ηχογραφήσεις.

Θέλω να πω, ακούγεται σαν δήθεν ρεμπέτικο, δήθεν μάγκικο, αλλά αν κρίνουμε από τον ήχο, δήθεν δεν ακούγεται και όλος ο Μουφλουζέλης;

1 «Μου αρέσει»

σωστα.
ολα αυτα που λες είναι τα 60στις.
και περάσαμε στα 70ντις του Μουφλουζέλη
και παει λέγοντας…

Ε όχι δα! Είχε ηλεκτρισμό ο Μουφλουζέλης στο τζουρά του, άντε κάψα; είχε ντράμς; Αρμόνιο; Μπασίματα με γκλισάντα του αριστερού; Αυτά είναι που δίνουν το χαρακτηριστικό άκουσμα.

(και ευχαριστώ Σπύρο για την προηγούμενη ανάρτησή μου, το λινκ που είχα κοπιάρει για την «Πρώτη εκτέλεση!!» ξέμεινε στο γουόρντ :rofl:….)

1 «Μου αρέσει»

Τελικά, αφού άκουσα διάφορα στο γτ, άκουσα και τον δικό μου, αρχικό 33άρη της Λύρας (με το “Πωλείται οίνος”). Ναι, ντράμς! Α ρε Πατσιφά…

(τουλάχιστο, αρμόνιο και μπασίματα όχι, δεν είχε!)