Γιατί κλειδώνουν τα θέματα; (2010)

Προς τους συντονιστες.
Ρε παιδια τι πραγμα ειναι αυτο? Δεν προλαβαινει να πει κανεις κουβεντα και το θεμα <κλειδωνει>. Ποσο επιτελους χωρο καταλαμβανουν αυτες οι δυο λεξεις που θελει να πει καποιος και αμεσως το κλειδωνεται η του κανεται παρατηρηση? Και το αστειο ειναι σε καθε παρατηρηση που κανεται εσεις μιλατε περισσοτερο.
Φορουμ ειναι αυτο, δεν μπορει να λεμε ολοι βαρυσημαντα πραγματα. Μπορει καποιος να θελει να κανει ενα σχολιο.
Στο κατω-κατω να πληρωσουμε ολοι ενα ποσο να παρουμε δυο -τρεις σκληρους επιπλεον για να παυσει αυτη η αυστηρη επιτηρηση που εμενα τουλαχιστον με θιγει ως ελευθερο ατομο.
Αλλοι μπαινουν και γραφουν ολοκληρες σελιδες, που βαριεμαι να τις διαβασω, και δεν τους γινεται καμια παρατηρηση, και καποιους αλλους τους γινεται παρατηρηση γιατι δινουν μονολεκτικες η συντομες απαντησεις.
Φιλικα Μυρος Πασχαλης.

Φίλε μας. σε ποιο θέμα αναφέρεσαι, συγκεκριμένα ;
Ψάχνοντας όλες τις δημοσιεύσεις σου, δεν βρήκα καμιά απολύτως που να έχει κλειδώσει. αλλά και πέραν τούτου και στατιστικά να το δεις, ελάχιστα είναι - συγκριτικά με τον όγκο των δημοσιεύσεων - τα θέματα που έχουν κλειδώσει.

Κλειδώνουν, μόνο, κυρίως τα θέματα που σχετίζονται με μικρές αγγελίες και έτσι πρέπει να γίνεται.
Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει προσωπικά για να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες, σ’ αυτή την περίπτωση, έτσι δεν είναι ;

Ελενη δεν μιλησα για δικες μου δημοσιευσεις.

Φίλε Πασχάλη τα ποστ που κλειδώσανε είναι κάποιες μικρές αγγελίες. Ο λόγος που κλειδώνουν και τον έχουμε πει αρκετές φορές μέσα στο Φόρουμ είναι αυτός. Προσπαθούμε λοιπόν στις αγγελίες να δίνουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται έτσι ώστε να μην γίνεται συζήτηση η οποία θα επιφέρει άσχημες καταστάσεις. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Υ.Γ. Το να κλειδώνουμε ένα θέμα (γιατί επιβάλλεται από τους κανονισμούς) ή το να συντονίζουμε δεν νομίζω να έχει να κάνει με την σκληρότητα ενός ανθρώπου. Λυπάμαι που χρησιμοποίησες αυτή την έκφραση.

Η Ελένη και ο Κώστας και κυρίως η Ελένη, αφού είναι και Ωραία, έχουν απόλυτο δίκιο. Καινούριος εδώ στο φόρουμ και όσο να ΄ναι χρειάζεται λίγο γλύψιμο στους συντονιστές. Ερχόμενος πάντως από άλλο φόρουμ που φιλοξενεί εδώ και καιρό πολλές αγγελίες μουσικών οργάνων, σπάνια υπάρχουνε σου ξου μου ξου και ανταλλαγές μπουνιδίων, παρόλο που υπάρχει ελεύθερος χώρος για να γίνει αυτό. Εφόσον έχει μπει κάποιος κανονισμός στις αγγελίες, από κάποια περιστατικά θα έχει προκύψει, οπότε καλό είναι να τον αφήνουμε στην ησυχία του. Μην έχουμε καμμιά ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΑΑ!! και σφουγγαρίζομε τίποτα αίματα! Ότι είναι βέβαια σκληροί, συμφωνώ και εγώ!!Πρόσεξε εκφράσεις, “έτσι πρέπει”, “κλειδώνω”, “κανονισμός”, “επιβάλλεται”! Αλλά πρόσεξε…και το ωραίο της υπόθεσης! Κάνεις ας πούμε μια ατασταλία! (Καμμία σχέση με λάθος πάνω στην ταστιέρα!) Σε γραπώνει το Ελενάκι και στο κλειδώνει το θέμα! Πρόσεξε μετά τη αβάντα έχεις ! -->> "Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει προσωπικά για να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες. " Δηλαδή τι άλλο θέλεις ??? Όλα στο πιάτο!
Ξέρω τώρα, θα μου φερθείτε και οι 3 σκληρά! Ιδιαίτερα ο Πασχάλης, θα βαριέται να με διαβάσει…και τι θα λέει από μέσα του!

βασικα,αλλα εννοει ο ενας,αλλα καταλαβε ο αλλος!!!φιλε Πασχαλη,οταν λες θεμα σκληρου,εννοεις server(να μη γεμιζει ο σερβερ)…

τελως παντων,η Ελενη καλα τα λεει,ο kwstasp κανει λογο για κανονισμους που πρεπει να τηρουμε(αν και νομιζω οτι τους κανονισμους τους εχουνε φτιαξει οι διαχειριστες χεχεχεχε)…οπως λεει και ο λιακοπουλος “το γραφουν και τα βιβλια”,αλλα δε λεει οτι τα βιβλια τα χει γραψει αυτος!!

το θεμα ειναι οτι υπαρχει πολυ σφιξιμο!!πολυς κοσμος θελει να γραψει αλλα δε γραφει…αυτο που ειπε ο Γιαννης ο Βρυζας σε αλλο θεμα ειναι αληθεια!

τα εχω ξαναπει και σε αλλο θεμα πιο παλια,ο καλυτερος συντονισμος ειναι αυτος που δε γινεται καν αντιληπτος!!και ειναι κριμα γιαυτο το φορουμ,το οποιο ειναι διαμαντι,να αμαυρωνεται απο “υπερβαλλοντα ζηλο δια συντονισμον”

αν ο Μαρκος ζουσε,θα ηταν μελος του φορουμ???

Αν είναι έτσι ζητώ συγνώμη από τον Πασχάλη.

Αν δεν υπήρχαν οι κανονισμοί πιο κάτω ίσως να μην έλεγες φίλε ρέμα ότι ετούτο δω το Φόρουμ είναι διαμάντι. Φαντάσου να έμπαινε ο καθένας να έγραφε το μακρύ του και το κοντό του εδώ μέσα. Να έκανε τσατ χωρίς καμία ποιότητα συζήτησης, να έβριζε στα μηνύματά του, να μην σεβόταν τα άλλα μέλη και να χρησιμοποιούσε αυτό το χώρο ανάρμοστα χωρίς κανένα εμπόδιο. Τι θα γινόταν?

Σφίξιμο γιατί? Πότε κλειδώσαμε ή φημώσαμε κάποιον να πει την άποψή του? Με τον Γιάννη είχαμε αυτή την αντιπαράθεση που πιστεύω να κατάλαβε, ότι για οτιδήποτε εκτός Ρεμπέτικου θέματος έχουμε τα προσωπικά μας Blogs, όπου εκεί μπορούμε να βάζουμε ότι γουστάρουμε και ότι μας κατέβει, χωρίς βέβαια να προσβάλουμε ή να βρίζουμε. Το Φόρουμ όμως για να έχει ποιότητα και για να μπορεί να είναι διαμάντι όπως λες θα πρέπει να έχει αυστηρά θεματολογία γύρω από το ρεμπέτικο και λαϊκό μας τραγούδι.

Μακάρι να ήσουν στην θέση μας. Τότε θα καταλάβαινες φίλε μου πόσο δύσκολο είναι να συντονίσεις ένα Φόρουμ στο οποίο γράφουν διάφοροι άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες. Και βέβαια έχουμε κάνει και λάθη αρκετές φορές. Και βέβαια υπάρχει και συντονισμός που δεν γίνεται καν αντιληπτός. Σήμερα για παράδειγμα μετέφερα 10 μηνύματα σχεδόν τα οποία είχαν μπει σε λάθος θεματική ενότητα. Αυτό δεν το κατάλαβες. Κατάλαβες όμως όπως και ο Πασχάλης ότι κλείδωσα δύο θέματα. Αυτό που ενοχλεί φαίνεται πάντα!!

Μακάρι να ζούσε και ας μην ήταν.

φιλε Κωστα πηγες στο αλλο ακρο τωρα!!δε μιλαμε για ακραιο τσατ και φουλ σπαμ,αλλα το φορουμ τεινει να γινει πολυ “εγκυκλοπαιδικο” και “επιστημονικο”,με αποτελεσμα να γινεται ισως λιγο ψυχρο και να χανει το φιλικο χαρακτηρα που υπηρχε!δεν ειμαι πολυ καιρο μελλος,αλλα εχω διαβασει αρκετα θεματα απο παλαιοτερα!!οσο γia to moderation,εχω μια σχετικη εμπειρια σε αλλο μουσικο φορουμ,οποτε καταλαβαινω ακριβως ολη τη χαμαλοδουλεια που κανετε!!ουτε μιλησε κανεις για φιμωση και κλειδωμενα θεματα(οι αγγελιες ειναι λογικο και σωστο,δε λεω για αυτες) αλλα για υπερβαλλοντα ζηλο ο οποιος οδηγει καμμια φορα σε αντιθετα αποτελεσματα!το γεγονος οτι πλεον πολυ μικρο ποσοστο ανθρωπων ποσταρει,δεν σας δημιουργει προβληματισμο?

τελειως φιλικα ε!

Εσύ θεωρείς ότι φοβούνται κάτι και δεν ποστάρουν;
Η συμμετοχή είναι σε συνάρτηση με την σοβαρότητα των θεμάτων που ανοίγονται.

είναι κουραστικό πάντως (και όχι μόνο για εμένα), να πάω να διαβάσω κάτι που με ενδιαφέρει και να πρέπει να βγάλω την ουσία μέσα από ένα κάρο άσχετα χαζολόγια και μπράβο και γενικολογίες… και μετά πάλι γκρίνιες και υποννοούμενα… πχ το θέμα για δάσκαλο βιολιού σε παιδί, μου θύμισε το “δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα” (όχι, δεν αποκαλώ κανέναν γάιδαρο), είναι δυνατόν;
δεν είναι μόνο εδώ, αυτό τον καιρό μπαίνω σε μοτο-φόρουμ για να διαλέξω κράνος, και βλέπω σημεία και τέρατα λόγω περισσευούμενης τεστοστερόνης. χρειάζονται και κάποιοι πιο συγκροτημένοι να μαζεύουν τα πράγματα, όσο και όταν χρειάζεται. εξάλλου μην ξεχνάτε, τα γραπτά μένουν.
τέλος, όσο πιο πολύ γνωριζόμαστε προσωπικά από τις μαζώξεις, τόσο θα κάνουμε πιο πολύ χαβαλέ και αστειάκια μεταξύ μας (γουστάρω!), αλλά και θα παρεξηγούμαστε λιγότερο. και θα τσακωνόμαστε όποτε χρειάζεται, έτσι;
υγ: ακριβώς πριν ένα χρόνο είχα μια (ατυχή) αψιμαχία με ένα παλιό μέλος, απ’ό,τι φαίνεται μας μαζέψανε και τους δύο οι συντονιστές και ηρέμησε το φόρουμ. ελπίζω το ίδιο να γίνει και τώρα.
δεν το παίζω υποτακτικός και γλείφτης, έχω τις διαφωνίες μου με τον συντονισμό κάποιες φορές -και τις λέω δημόσια ή κατ’ιδίαν επί τόπου.

Εγω πανω σ αυτο το θεμα δεν εχω να πω τιποτα, ειναι ολα καθαρα στην κριση των διαχειριστων το πως θα φτιαξουν τον χωρο τους. Μια παρατηρηση ομως που εχω κανει ειναι οτι μετα απο 5 χρονια μεσα σ αυτο το φορουμ , σε σχεση με παλιοτερες χρονιες βλεπω οτι η κινηση εχει πεσει σημαντικα και δεν ξερω που οφειλεται.

Αυτό συμβαίνει Ηλία και είναι πολύ λογικό. Ετούτο το Φόρουμ έχει περίπου 12 χρόνια ζωής με 6350 σχεδόν θέματα. Θέματα τα οποία έχουμε συζητήσει ίσως πάρα πολλές φορές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πληθώρα πληροφοριών γύρω από το Ρεμπέτικο σε αυτό το χώρο και η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των θεμάτων που ανοίγονται σε σχέση με παλιά.