Γενικά περί τζουρά-Αρχάριος

Γειά σας.

Χαιρετίζω τα μέλη του φόρουμ. Πρόσφατα πήρα και ξεκίνησα να μαθαίνω τζουρά και είπα να γράψω κάποιους προβληματισμούς (όχι τίποτα ιδιαίτερα πράγματα). Εννοείται πως οποιαδηποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.(τόσο για την εκμάθηση όσο και για αυτό καθεαυτό το όργανο ως υλικό)

Με τις μεθόδους που κυκλοφορούν μαθαίνει κανείς σωστά? (όταν δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα για δάσκαλο).
Κούρδισμα γίνεται συχνά? Επίσης έχω παρατηρήσει ότι στο γρήγορο παίξιμο οι χορδές βγάζουν ένα μικρό τρίξιμο από την επαφή με την πένα.

Υ.Γ: Τα τραγούδια του Βαμβακάρη “βγαίνουν” όλα ή είναι γραμμένα με άλλα κουρδίσματα από τα συνήθη? Αν θέλει κάποιος μου προτείνει ένα ρεπερτόριο για αρχή

Καλώς όρισες στο forum.
Παρόμοιες συζητήσεις έχουν γίνει πολλές κατά καιρούς και μπορείς να τις βρεις με την “αναζήτηση”.
Φυσικά και μπορεί να μάθεις μόνος σου, δυσκολότερα βέβαια, και να φθάσεις σε κάποιο επίπεδο για το κέφι σου, όπως π.χ. εγώ.
Αν όμως απαιτείς κάτι περισσότερο, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, επειδή είμαι αυτοδίδακτος και βίωσα το πρόβλημα, ότι χρειάζεσαι ένα καλό δάσκαλο που θα σε βοηθήσει και στην απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση και στην σωστή τεχνική, που για μένα είναι οι απαραίτητες βάσεις για την παραπέρα εξέλιξη του καθενός. Ειδικά η σωστή τεχνική είναι σημαντική όχι μόνο για το ηχητικό αποτέλεσμα, αλλά και για προστασία των χεριών σου από τενοντίτιδες… Εγώ για παράδειγμα δεν έχω ούτε ένα τένοντα χωρίς πρόβλημα!
Η πρότασή μου είναι να βρεις ένα καλό δάσκαλο και να κάνεις όσο περισσότερα μαθήματα μπορείς. Βάλε τις βάσεις, είναι μια επένδυση που θα τη βρεις μπροστά σου αργότερα…
Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!:088:

Ιδίως αν δεν παίζεις ήδη κάποιο άλλο έγχορδο προτείνω κάποιον δάσκαλο.
Θα χάσεις απίστευτο χρόνο για να μάθεις πράγματα που ο δάσκαλος θα σου δείξει σε λίγες ώρες.