Βοηθεια σε εναν κιθαριστα σχετικα με την αγορα μπουζουκιου

Σας χαιρετω ολους.

Θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια που παροτι διαβασα πολλα θεματα εδω στο forum δεν καταφερα να την ξεδιαλυνω ακριβως.
Εμενα το βασικο μου οργανο ειναι η ηλεκτρικη κιθαρα.Με το μπουζουκι εχω κολημμα απο παλια που ειχα ενα και το παλευα αλλα καποια στιγμη εσπασε και δεν πηρα αλλο με αποτελεσμα να το παρατησω.Τωρα ομως θελω να παρω ενα και να αρχισω παλι να το βασανιζω ετσι για την παρεα.Με αυτα που εχω διαβασει γενικα θα παω προς τριχορδο.Γουσταρω πολυ ρεμπετικο αλλα στην παρεα παιζουμε και λαικα.Η απορια μου ειναι αν υπαρχουν κοματια που δεν ειναι δυνατο να παιχτουν στο τριχορδο και θελουν τετραχορδο.Οχι αν ειναι απλα δυσκολο αλλα αν ειναι αδυνατο για καποιους αλλους λογους.Σας λεω για παραδειγμα οτι αυτη τη στιγμη παιζω με καποια ακουστικη αυτα που θα επαιζα με το μπουζουκι και παιζω τα παντα που γουσταρω.Απο Μαρκο και ολους τους αλλους της εποχης μεχρι Χιωτη ,Ζαμπετα, Πολυκανδριωτη, Νικολοπουλο κτλπ.Το θεμα ειναι οτι θα μπορουσα να παω σε τετραχορδο για να μου ερθει λουκουμι απο θεμα δαχτυλοθεσιας αλλα με ολο το ψαξιμο γενικα κατασταλαξα σε τριχορδακι.
Απλα φοβαμαι μηπως και δεν μπορεσω να προσαρμοστω με το τριχορδο και πανε και τζαμπα τα φραγκα γιατι θελω να παρω ενα καλο μπουζουκι.

Οι γνωμες σας θα με βοηθησουν πολυ.

Συγνωμη αν δεν μπηκε το θεμα στο σωστο μερος αλλα πρωτη φορα γραφω και δεν ξερω αν εκρινα σωστα.

Να’ στε καλα.

Ολα παιζουν τα παντα. Ειναι θεμα μυαλου (εννοώ το πως ΘΕΛΕΙΣ να τα παιζεις)

Επαιζα τετραχορδο και το γυρισα στο τρίχορδο.
Παιζω οτι επαιζα το ιδιο ευκολα. Συνηθεια είναι (εκτος απο το φτωχομπουζουκο που επρεπε να το αλλαξω τονο σε μι) :slight_smile:

Με επιφυλαξη
Το μονο κομματι που δεν παιζεται στο τριχορδο (απο οσα μπορω να σκεφτω) είναι ενα σολο του Ζαμπετα απο φα μινόρε και αλλαζει σε ματζόρε (γρηγορο) γιατί χρησιμοποιει τις δυο πανω χορδες.
Παιζεται ομως απο ρε και μαλιστα πιο ευκολα (απο ρε δε παιζεται στο τετραχορδο… )

Παντως και πιο δυσκολο να ηταν θα σου ελεγα ξανα τριχορδο. Εχει αλλη χαρη. Τωρα πιανω το τετραχορδο και λεω τι εκανα 10 χρόνια…

Θα σου απαντησουν βεβαια και οι πιο εμπειροι καθώς εγω γρατσουναω ακομα

Επειδή όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να σου κάνουμε λίστα τι δεν παίζεται σε τρίχορδο, θα σου προτείνω το εξής. Πήγαινε σε οργανοποιό/ους και κάνε την “ξήγα” σου: θα πάρω τρίχορδο που κάνει χ ευρώ. Εάν σε χ χρονικό διάστημα δεν μου κάνει και θέλω τετράχορδο και στο φέρω σε άριστη κατάσταση, θα το πάρεις πίσω να μου δώσεις τετράχορδο?
Ίσως οι περισσότεροι να δεχτούν, μπορεί να σου κόψουν κανά δυό κατοστάρικα επειδή θα είναι “μεταχειρισμένο”.
Αλλιώς πάρε ένα φθηνό και βλέπεις!

Συμφωνώ απολύτως με τον Μπάμπη.
Επίσης κάνε και άλλη μια ‘‘ξήγα’’ στον μπουζουκοκατασκευαστή. 'Οταν θα σου φέρω πίσω το 4χορδο, πόσα θα μου κόψεις για να πάρω πάλι το πρώτο τρίχορδο???

Και στο τελος απο τα πολλα σουρτα φερτα θα με περασει για μουρλοκομειο και θα μου τα φορεσει κολαρο 256..gif