Βαμβακάρης Μάρκος πλήρης δισκογραφία - εργογραφία με συνδέσμους του YouTube 4η έκδοση

Η 4η έκδοση της δισκογραφίας του Μάρκου είναι έτοιμη.
Προστέθηκαν σύνδεσμοι του YouTube σε όλα τα τραγούδια.
Διορθώθηκαν κάποια μικρά λάθη που υπήρχαν, ελέγχθηκε όλος ο κατάλογος ανά δημιουργία.
Ταυτοποιήθηκαν χρονολογίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πλήρης ο κατάλογος.
Υπάρχει σε δυο μορφές:
Στο drive της Google όπου εκεί υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμών από τους χρήστες και καταγράφονται όλες οι τυχόν διορθώσεις που θα γίνουν μελλοντικά ώστε ο χρήστης να έχει ένα ενημερωμένο κατάλογο:

Και σε μορφή pdf:

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιάννης Τζανίδης
tzanidisjohn@gmail.com

15 «Μου αρέσει»

Εμείς σ’ευχαριστούμε Γιάννη, για αυτά που μας δίνεις. Να’ σαι πάντα καλά. :+1:

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ, Γιάννη! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και είμαστε υπερήφανοι, που μέλη μας αναλαμβάνουν και ολοκληρώνουν με επιτυχία τέτοιες πρωτοβουλίες!

3 «Μου αρέσει»

Γιάννη σε ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την δουλειά σου !

2 «Μου αρέσει»

Η αποδοχή σας με συγκινεί
Ήθελα να είναι άρτιος κατάλογος αυτός.
Έχω έτοιμη και την πλήρη δισκογραφία του Αντώνη Ρεπάνη.
Αύριο θα σας στείλω τα λινκ για όσους φίλους του rembetiko.gr ενδιαφέρονται.
Την έχει ελέγξει και ο γιός του Μανώλης που έκανε κάποιες προσθήκες.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο και θα υπάρχει μόνο στη σελίδα μας αυτή.
Ευχαριστώ και πάλι.

5 «Μου αρέσει»

Τρελή δουλειά, μπράβο Γιάννη! Σ’ ευχαριστούμε.

(Μόνο που στο ΥΤ ό,τι είναι σήμερα μπορεί να μην είναι αύριο… :frowning: )

1 «Μου αρέσει»

“Ολα στον κόσμο μάταια
Τα πάντα ματαιότης”

Μάρκος Βαμβακάρης

1 «Μου αρέσει»

Αυτό με το ΥΤ είναι ένα πρόβλημα και γι’ αυτό ήμουν διστακτικός και το απέρριπτα ως σκέψη να βάλω τα λινκ. Επέλεξα λινκ από αξιόλογες σελίδες που έχουν χιλιάδες κατεβάσματα που τις δημιούργησαν άνθρωποι που έχουν μεράκι.
Όμως έχω δει τέτοιες σελίδες με αξιόλογα στοιχεία να χάνονται όπως πριν 2-3 χρόνια υπήρχε το “Θεοφάνης & Αλεξάνδρα” Μάλλον θα αποχαιρέτησε αυτόν τον κόσμο κάποιος από τους δυο…
Θα τα πούμε και πάλι.

Σοβαρά μιλάς, έκλεισε ο λογαριασμός Θεοφάνης+Αλεξάνδρα;

Είμαι σίγουρος ότι στο φόρουμ θα έχουμε δεκάδες λινκ προς δικά τους βιντεάκια.

Να πω την αλήθεια, εγώ μερικές φορές προτιμώ το αντίθετο: βάζω λινκ προς σελίδες που ναι μεν έχουν μεράκι, αλλά έχουν τα λιγότερα κλικ. Σκέφτομαι ότι ο άλλος, που το κάθε τραγούδι του το έχουν ακούσει δεκάδες χιλιάδες χρήστες, μπορεί μεν να τα κέρδισε δικαίως αυτά τα κλικ γιατί κάνει καλή δουλειά, όμως ας «φάει» και κάνας άλλος.

Εν πάση περιπτώσει, για κάθε περίπτωση όπου είναι εφικτό, προκρίνω σαφώς το κατέβασμα+αποθήκευση αντί του απλού λινκ προς μια πιθανώς εφήμερη δ/νση. Δεν μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί αυτό σε περιπτώσεις όπως η λίστα σου, Γιάννη, για όπου μπορεί όμως.

Είναι περίεργο με το γιουτιουμπ, από την μια δεν διακινούν προσωπική τους δουλειά και πνευματική ιδιοκτησία (όταν μιλάμε για 78δες), από την άλλη κάνουν αρκετά πιο προσβάσιμη και διαχειρίσιμη την πληροφορία.
Προσωπικά επιλέγω το σιντί λόγω ποιότητας ήχου, αν δεν το έχω τότε το κανάλι που έχει επιλέξει την καλύτερη επανέκδοση και έχει την πιο προσεγμένη περιγραφή (στοιχεία συνθέτη/εταιρίας, σωστούς στίχους κλπ).

Εγώ προτιμώ λινκ από σελίδες που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, γιατί (νομίζω) ότι θα έχουν κα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο ΥΤ. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα λινκ είναι αβέβαια αφού σελίδες με λινκ που κράτησα στο αρχείο μου πριν 5 χρόνια, σήμερα λειτουργούν τα 2/3. Σε 10 χρόνια ίσως ελάχιστα.

1 «Μου αρέσει»

Μα κάθε “καθαρό” 78ρι από remaster σε cd προέρχεται.
Σε αρκετά Νίκο έχει γίνει καλή δουλειά και καθάρισαν.
Όπως και 2-3 που έχουν σελίδα στο ΥΤ έχουν παρουσιάσει καθαρούς δίσκους. Έκαναν δηλαδή επεξεργασία ήχου. Έχω αυτό το πρόγραμμα, αλλά θέλει πολύ χρόνο για να καθαρίσεις ένα τραγούδι. Είναι επίπονη εργασία με αρκετά καλά αποτελέσματα.

Αυτό δεν είναι απόλυτο. Ο Charles Howard ήταν, νομίζω, ο πρώτος που ανακάλυψε ότι ένας άπαιχτος δίσκος, όπως αυτοί που παρέμεναν ως «καβάντζα ανάγκης» στις αποθήκες των εταιριών, βγάζει μία ποιότητα πολύ πολύ καλύτερη από τον όποιο σε καλή κατάσταση δίσκο που έχει παιχτεί, και μάλιστα συχνά χωρίς αλλαγή βελόνας σε κάθε παίξιμο. Πολύ καλύτερη και από τον σωστότερο και προσεκτικότερο ηλεκτρονικό καθαρισμό («φιλτραρίσματα»)’ Ο Σταύρος ο Κουρούσης έχει, απ’ ό,τι έχω καταλάβει, πρόσβαση σε τέτοιους δίσκους και η ακρόασή τους είναι εντυπωσιακά καλή.

3 «Μου αρέσει»

Εξαιρετική και επίπονη δουλειά, ευχαριστούμε πολύ

4 «Μου αρέσει»

ποιος γραφει το τι οργανα παιζουν μεσα…?

Σε μια συνέντευξη του ο Στέλιος Βαμβακάρης μίλησε για 26 νομίζω τραγούδια που μιλάν για ουσίες κτλ του πατέρα του. Αν δεν κάνω λάθος τα αποκάλεσε ‘‘σέρτικα’’. πχ ο μαστούρας. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποια είναι αυτά τα τραγούδια;

Λίστα προφανώς δεν υπάρχει. Αυτό το αναφέρει πριν το Μαστούρα, ε άρα τα αναλόγου ύφους. Κυρίως τα προ λογοκρισίας, αν όχι αποκλειστικά.
Και από ότι έχω καταλάβει από τα λεγόμενα του Στέλιου γενικότερα σε συνεντεύξεις κτλ, σε αυτά τα 26 δεν εντάσσει μόνο όσα λένε για τεκέδες. Και ο Ισοβίτης πχ φαντάζομαι θα μπορούσε να ενταχθεί ή το όταν με βλέπεις και περνώ. Και αρκετά ακόμα, απλά ο Στέλιος θα είχε ξεχωρίσει/κατηγοριοποιήσει κάποια.
(αν κάνω λάθος διορθώστε)

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Αν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγοριοποιήσει κατά τη δική του κρίση και να μας κατατοπίσει και εμάς, (μια εκτίμηση) να γίνει μια συζήτηση, θα ήταν καλό! Ευχαριστώ

@Marios γιατί δεν κάνεις εσύ την αρχή;
Η λίστα με όλα τα τραγούδια του Μάρκου είναι διαθέσιμη στο πρώτο post του νήματος. Μπορείς λοιπόν να τα διαβάσεις και να μας πεις ποια θεωρείς εσύ ότι ανήκουν στη κατηγορία αυτή και εμείς οι υπόλοιποι με τη σειρά μας να συμφωνήσουμε ή να φέρουμε τις αντιρρήσεις μας ώστε

Αναμένουμε την άποψή σου :wink:

3 «Μου αρέσει»

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά δεν είμαι και τόσο γνώστης. Γι’ αυτό το είπα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που θα ξέρουν αρκετά τραγούδια τέτοια του Μάρκου απ’ έξω.