Βέργα αλουμινίου και ήχος

Καλησπερα σε ολους.
Θα ηθελα πρωτα να απαντησω στον φιλο αλχημιστη για τις βεργες Carbon.Οπως και οι περισσοτεροι οργανοποιοι εκανα και εγω καποιες δοκιμες σε οργανα βεβαια που δεν εβγαλα στο εμποριο.
Μετα απο τρεις διπλες δοκιμες δηλ σε δυο οργανα ταυτοχρονως και χρησιμοποιωντας μονη βεργα διπλη βεργα με πιο λεπτο παχος και μονη βεργα φαρδυτερη κατεληξα στο συμπερασμα οτι εχει περισσοτερα μειονεκτηματα παρα πλεονεκτηματα.
Θα περιμενε κανεις να ακουσει οτι ενα τοσο σκληρο υλικο θα ακινητοποιοθσε το μανικι στην κυριολεξια.Δυστυχως και τις τρεις φορες τα μανικια κουνουσαν αναλογα στην υγρασια και στην περιπτωση της πιο στενης βεργας και τα δυο σκευρωσαν.
Για τους υπερμαχους των ανθρακονημαρτων θα ηθελα να τους ενημερωσω οτι το υλικο αυτο δεν βοηθαει και ιδιαιτερα ουτε στον ηχο αλλα ουτε και στηνσταθεροτητα.Το μονο που ειναι πολυ ελαφρυ.
Σε αλλα δυο οργανα χρησιμοποιησα εσωτερικη βεργα απο ξυλο δηλ στην θεση της βεργασ αλουμινιου η των ανθρακονηματων χρησιμοποιησα δυο διαφορετικα βραζιλιανικα ξυλα και τα αποτελεσματα ηταν πολυ καλυτερα απο τα ανθρακονηματα.
Το φαρδος της βεργας 11χιλ το παχος 9 χιλ και το μηκος 51 εκατοστα.Τα ξυλα που χρησιμοποιησα ηταν το Sibiata και το ipe.Και τα δυο με πολυ μεγαλη ακαμψια ακομη μεγαλυτερη και απο τον εβενο.Η διαφορα στο βαρος με την αναλογη βεργα ανθρακονηματων 21 γραμ.
Οποτε νομιζω οτι οποιος δεν θελει βεργα δεν χρειαζεται να βαλει ανθρακονηματα αλλα εσωτερικη βεργα απο ξυλο η οποια μετα απο τις δοκιμες που εκανα εχει καλυτερα αποτελεσματα και δεν προσθετει μεγαλη διαφορα στο βαρος.
Οσο για την βεργα νομιζω οτι ειναι με διαφορα η καλυτερη λυση μιας και η μεγαλη υπεροχη της ειναι στο οτι μπορεις να ρυθμισεις το μανικι.
Οπως εχω ξανααναφερει οταν ξεκινησα ημουν τελειως αντιθετος και αρνητικος στο θεμα της βεργας.Με πολυ ψαξιμο ομως και μετα απο πολλες δοκιμες κατεληξα στην βεργα τυπου Martin.
Οσο για το θεμα που αναφερει ο συναδελφος Σπουρδαλακης για τα πασα της βιδας να τον ενημερωσω και αυτον αλλα και οποιον ενδιαφερεται οι βεργες τυπου Martin δεν χαλαν ποτε ειδικα σε αυτο το σημειο.αν ομως μιλαμε για την βεργα της οποιας τα πασα ειναι πανω στο αλουμινιο τοτε εχει δικιο.
Αυτη ομως η βεργα φτιαχτηκε για κλασικες κιθαρες και οχι για μπουζουκια.Ειναι λαθος να χρησιμοποιειται στο μπουζουκι και ειδικα με την βιδα απο την μερια του καραουλου μιας και αδυνατιζει τοσο πολυ σε εκεινο το σημειο που με το πρωτο χτυπημα η ταρακουνημα σπαει.
Στο θεμα του ηχου εχω να πω οτι μολις καταλαβα ποσο βοηθαει τον ηχο η βεργα αποφασισα να μην ξαναφτιαξω ποτε ξανα μπουζουκι χωρις την αφεντια της.Συγχαρητηρια στον φιλο Μιχαλη που ανεβασε αυτον τον πινακα και βοηθησε να ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο.

2 «Μου αρέσει»