να και ένας “Πολίτης” σε ορχήστρα.
ο Ευαγγ Χατζηχρήστος ειναι αδελφός του
Απόστολου Χατζηχρήστου?
εμφανίζεται και στην δισκογραφία.
ο Θανάσης Ευγενικός και στα δημοτικά!
!
να και ένας “Πολίτης” σε ορχήστρα.
ο Ευαγγ Χατζηχρήστος ειναι αδελφός του
Απόστολου Χατζηχρήστου?
εμφανίζεται και στην δισκογραφία.
ο Θανάσης Ευγενικός και στα δημοτικά!
Την επόμενη κιόλας μέρα του εκθειαστικού για τον Τσιτσάνη άρθρου της Σπανούδη, η ΕΣΤΙΑ εκφράζει τις αντιρρήσεις της (ΕΣΤΙΑ 2/2/1951)
Στον καβγά μπαίνει και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (14/2/1951)
Ε πως να το κάνουμε ΕΣΤΙΑ ειναι,την ιδια αποψη να εχει? και μέχρι σήμερα αυτο κάνει επικερδώς!
Στη λαρισινή εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (13/7/1951) διαβάζουμε ενδιαφέροντα πράγματα για τον Τσιτσάνη επί Κατοχής, που δεν τα γνώριζα
Ημερομηνία έχουμε; Το “Μισσούρι” ήταν εμβληματικό αμερικάνικο πολεμικό πλοίο, είχε αγκυροβολήσει στο Φάληρο κάποτε στη δεκαετία ΄40 και γίνονταν εκεί δεξιώσεις με βασιλείς κλπ. Και στην Αίγινα υπήρχε, εκείνη την εποχή, ταβέρνα “Μισούρι”.
Εκεί είναι η ημεροχρονολογία, στο ποστ μου…
Όσο για το πλοίο, το έχει ζωγραφίσει το 1946 ο πατέρας μου εξαιρετικά ως ναϊφ που ήταν
Σε ποιο ποστ; (γιατί φαίνεται πως τα έμπλεξα…)
Στο 559
(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΩΡΑ 4/2/1949)
Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ!
Να διευκρινίσουμε πάντως ότι, όποιος την εποχή εκείνη ονόμαζε το μαγαζί του “Μισούρι”, ήταν σαν να έλεγε στην αστυνομία “Εθνικόφρων είμαι, εντάξει;”.
Εκτός του κυρίως θέματος, αλλά παρατηρώ ότι το '51 έλεγαν ήδη «συνεννόησις μπουζούκι», που το είχα για πολύ-πολύ πιο πρόσφατο.
Πολύτιμο ρεπορτάζ από την ΤΡΙΑΝΑ το 1951 με Παπαϊωάννου (και σκίτσο του!)
(ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 30/12/1951)
Από το πολεμικό αυτό πλοίο πήρε το παρατσούκλι «Μιζούρι» ο θρυλικός ποδοσφαιριστής Ανδρέας Μουράτης που μεσουράνησε στον Ολυμπιακό τη δεκαετία 1945-1955.