Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
- Αν υποθέσουμε ότι κάπου στις «κρυφές» δυνατότητες της πλατφόρμας, που δεν έχουν ενεργοποιηθεί αλλά μπορούν να ενεργοποιηθούν, υπάρχει kαι η δυνατότητα να βάζει kανείς ετικέτες σε μηνύματα (προς το παρόν έχουμε μόνο ετικέτες για ολόκληρα νήματα), το πράγμα φαίνεται αρκετά απλό.
- Αν όχι, έχω σκεφτεί έναν άλλο τρόπο: ένα ευρετήριο, όπως αυτό που έχω κάνει στους Τυποποιημένους μανέδες στην αρχή του νήματος. Πιάνει κάποιος και διαβάζει καμιά τριανταριά πρώτα μηνύματα, κρατώντας σημειώσεις για τη θεματική όπου κινείται το καθένα: μπουζούκια, ταμπουράδες, καφέ αμάν, κατά του αμανέ, υπέρ του αμανέ, χασισοποτεία, επώνυμοι μουσικοί κλπ. Αφού λοιπόν βρει ποιες οιονεί «ετικέτες» υπάρχουν, και τις βάλει σε μια λογική σειρά, τις γράφει με edit στο πρώτο μήνυμα, και σε καθεμία προσθέτει τους αριθμούς μηνυμάτων υπό μορφήν λινκ, π.χ.:
Διαφημίσεις κομπανιών: 1.
Τζουράς: 4.
…κλπ.
Αν από τα 30 και μετά εμφανιστούν και καινούργιες «ετικέτες», πολύ απλά τις προσθέτει στο κατάλληλο σημείο ανάμεσα στις υπόλοιπες. Kι όταν φτάσουμε στο τελευταίο μήνυμα, αρχίζουμε πλέον να προσθέτουμε και τα καινούργια μηνύματα.
Θέλει πολύ χρόνο. Δεν ξέρω ποιος έχει να τον διαθέσει. Εγώ όχι. Είναι όμως μια απλή, αποτελεσματική μέθοδος. Μπορεί να εφαρμοστεί και από πολλούς μαζί, που θα μπαίνουν όποτε έχουν καιρό ή διάθεση για να προχωρήσουν καμιά 20ριά μηνύματα, μέχρι που σταδιακά να φτάσουμε να είμαστε up to date.