Απορια για μπουζουκι

Καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ! Εχω ενα παλιο τετραχορδο μπουζουκι και θα ηθελα να το κανω τριχορδο. Ξερετε εαν γινετε και αν ναι ποσο κοστιζει ;;;

1 «Μου αρέσει»

Για να απαντηθεί η ερώτηση, κάποιος / -α που ξέρει από κατασκευές οργάνων πρέπει να δεί το όργανο.

1 «Μου αρέσει»

Ναι γινεται, τρωνε το μανικι δεξια και αριστερα και καλυπτουν το κενο στο καπακι με σχεδια απο πανω. Το εχω ξαναδει. Γινεται ανετα. Το ποσο θα κοστισει, εξαρταται και απο τον μαστορα που θα το πας.

3 «Μου αρέσει»

Ολα γινονται αλλα τα ερωτηματα πολλα.

  1. Αξιζει τον κοπο και το κοστος το οργανο;
  2. Το τριχορδο κατσκευαστικα και απο ηχο δεν ειναι το ιδιο με το τετραχορδο. Μια μετασκευη το πιο πιθανο ειναι να σου δωσει ηχο τετραχορδου αλλα με μανικο τριχορδου.
    Θα σε ικανοποιουσε κατι τετοιο;
  3. Η κατασταση του οργανου ποια ειναι; Ειναι σκευρωμενο, εχει αλλα θεματα για επισκευη.
    Εννοειται οπως σωστα λεχθηκε και παραπανω πρεπει να το δει κσποιος για να εχει πιο ολοκληρωμενη προταση.
    Το πιο ευκολο αν το οργανο ειναι λειτουργικο, ειναι να αφαιρεσεις τις 2 χορδες, να αλλαξεις λιγο τις χαρακιες στα κοκκαλα και να το κρατησεις ως εχει.
    Εναλλακτικα εχω παιξει με τετραχορδο που του αλλαξα το κουρδισμα σε ρε λα ρε και τις 2 περισευουμενες σε λα…
3 «Μου αρέσει»

Καλησπερα, ευχαρηστω για τις απαντησεις! Η αληθεια ειναι πως το μπουζουκι αυτο ειναι του αδελφου μου και πρεπει να το εχουμε τουλαχιστον 20 χρονια. Δεν ειναι καποιου γνωστου κατασκευαστη πρεπει να ηταν της σειρας αλλα βγαζει πολυ ωραιο ηχο. Η αληθεια ειναι πως επειδη σε λιγο καιρο μπαινω φανταρος σκεφτομουν να παρω μαζι μου το μπουζουκι (εαν γινετε) ωστε να συνεχισω τη μελετη αλλα δε θα ηθελα να παρω το τριχορδο μου γιατι το αγορασα με πολυ κοπο και δε θελω να εχω καμια δυσαρεστη εξελιξη οποτε σκεφτηκα αυτο σαν λυση αν γινετε

Η ευκολότερη λύση είναι να το κουρδίσεις τριχορδο από τις μπάσες προς τος ψηλές λα - ρε - λα -ρε. Ειδικά εαν είναι να το πάρεις μαζί σου στην θητεία και εαν δεν αξίζει και σαν όργανο νομίζω αυτή είναι η καλύτερη λύση.

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα ! Αν το οκτάχορδο είναι με πολυ φαρδια ταστιέρα θα σε δυσκολέψει στο παίξιμο εκτος αν τα δάκτυλα σου είναι σαν του Γιάννη Παπαϊωάννου . Αν ειναι λιγο στενότερο δεν έχεις πρόβλημα, απλα θα αγοράσεις αν δεν έχεις μια πολύ μικρή μαχαιρωτή λιμα και θα χαράξεις πολύ προσεκτικά τα κόκαλα που πατάνε οι χορδές ! Το εχω κάνει προσωπικά και δεν εχω κανένα πρόβλημα !

Καλητερα να το κουρδισεις ρε λα ρε λα, μη τραβιεσαι τωρα με μαστορους και χαλας και λεφτα αφου το θες για προχειρο. Κι εγω ενα της σειρας ειχα στο στρατο, για λογους ασφαλειας. Θα δεις, θα σου αρεσει η μπασα η λα, πλεονεκτημα ειναι, οχι μειον, ασε που μπορεις να την κουρδιζεις και σε οτι τονο θες να παιξεις. Μεχρι κατω ρε μπορεις να πας. Ετσι κουρδιζαμε παλια το τετραχορδο διοτι δεν ειχαμε τριχορδα… ουτε και λεφτα… :blush:

2 «Μου αρέσει»

Και αυτο ειναι μια καλη λυση και κατι που δεν ειχα σκεφτει

1 «Μου αρέσει»

Πάντως για το αρχικό ερώτημα, πας σ’ ένα μάστορα εμπιστοσύνης και τον ρωτάς τα εξής δύο:
α. Αν γίνουν όλες οι αλλαγές ώστε το 4χ να γίνει ένα πλήρες άρτιο 3χ, έχουμε τη βεβαιότητα ότι δε θα χάσει σε ήχο-αντοχή-ποιότητα;
β. Αξίζει όλο αυτό, ή θα μου ΄ρθει ακριβότερα παρά να αγόραζα 3χ ;

1 «Μου αρέσει»