Αξιολόγηση Τρίχορδου

Αντε κι ένα τελευταίο:
Λέγεται Βαρλάς ή Βάρλας; Πού είναι ο τόνος; (οέο)
Ξέρετε εσείς κανέναν λογικό άνθρωπο που να μην έχει ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον στους γνωστούς του, πώς ακριβώς είναι το όνομά του;
Εγώ ξέρω μόνο έναν ακόμη: Τον Τσιάρτα, που μετά από 15 χρόνια θυμήθηκε να πει στους δημοσιογράφους ότι δε λέγεται Τσάρτας. Ομως ακόμη κι αυτόν δεν έτυχε να τον ρωτήσουν. Το Βαρλά τον ρωτάς και δεν παίρνεις ξεκάθαρη απάντηση! Κι εσύ τώρα πολεμάς να κλείσεις ραντεβού μαζί του και να μη σε στήσει;

Δεν αρπάζομαι Άρη μου όταν κουβεντιάζω, άμα αρχίζω και τσαντίζομαι είναι στη φύση μου να αποχωρώ γιατί με νεύρα δεν κερδίζει κανείς τίποτα. Και μακάρι να καταφέρεις να μου αλλάξεις γνώμη. Ο έξυπνος άνθρωπος λέει μια παρημοία αλλάζει γνώμη ο χαζός ποτέ. Μακάρι να τα πούμε κι από κοντά κάποια στιγμή και μακάρι να είναι και παρόν ο Βαρλας (χωρίς τόνο). Σωστός?

H χώρα των παράλληλων μονόλογων…είπε κάποτε ο Χατζιδάκης εκεί πάει αυτή η κουβέντα για αυτό και είμαστε εκτός topic εδώ και πολλά μηνύματα γιατί ρώτησε το παλλικάρι κάτι συγκεκριμένο…

Το υπό αξιολόγηση τρίχορδο είναι εξαιρετικό για παρεοκατάσταση δυστυχώς είναι το μόνο που θα μπορούσα να πω με την σπιτική αυτή ηχογράφηση δεν έχουμε άλλα στοιχεία νομίζω ότι αυτό είναι αυταπόδεικτο…

Εδώ και καιρό με γνώμονα την ανωνυμία ΠΟΥ προσφέρει το διαδύκτιο φωνάζω το ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΤ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ και κάποιος θα δει ένα post μετά από 5 χρόνια και θα σχηματίσει εικόνα χωρίς καν να έχει δει όργανο από κάποιο κατασκευαστή…

Αναρωτιέται κανείς γιατί τα γράφω όλα τα παραπάνω αλλά για να μην γεμίσω το post με παραπομπές θα αναφερθώ σύντομα σε δυο μάστορες που αναφέρθηκαν σε αυτή τη συζήτηση και σχολιάστηκαν έτσι αβίαστα…

Έχω δυο μπουζούκια ένα του Παναγιώτη Βάρλα και ένα του Χρήστου Σπουρδαλάκη το πιο εύκολο θα ήταν να πω μια κουβέντα για το τι δουλειά κάνουν και οι δυο γράφωντας παχιά λόγια… ας μείνουμε όμως σε ότι ειπώθηκε πιο πάνω… σειρά απο γεγονότα αποδεικνύουν την εξαιρετική ποιότητα δουλειάς και των δυο…μεγάλοι μουσικοί έχουν μπουζούκια τους (Ξέρετε κανένα δεξιοτέχνη με όργανο από τουριστικά souvenir??? μάλλον όχι)… τριάντα χρόνια τροφοδοτούν παίκτες με όργανα ανά την υφήλιο… αφιερώματα σε περιοδικά… και σειρά από τοπ όργανα σε επιδέξια ερασιτεχνικά χέρια… Πήρα όργανα τους μετά από ώρες διαβάσματος στο forum αυτό και μετά από δοκιμή πολλών μπουζουκιών με την υπογραφή τους έχοντας δίπλα πιο έμπειρους από εμένα μουσικούς (αυτοί ξέρουν…)

Προσπαθεί ο Άρης πιο πάνω να πει αλλά δεν το λέει ωμά ότι ο Βάρλας εκτός από σπουδαίος μάστορας είναι και άνθρωπος… το ίδιο το προσυπογράφω και έγω… σε μια κοινωνία όπου μόνο τα φράγκα μετράνε δέχτηκε να πάει ένα όργανο σε μερακλήδηκα χεράκια ενός πιτσιρικά και όχι σε μια μεγάλη τσέπη… πόσο πιο απλά να το πει… δείξε μου έσυ πολλούς επαγγελματίες που όταν βλέπουν κάποιον που ναι μεν θέλει ένα αγαθό αλλά δεν έχει να το πληρώσει πόσοι κάνουνε αυτό το σκόντο… ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ έως κανένας…

Και επειδή έχει παραγίνει το κακό περί χρονικής ασυνέπειας εμένα ο Βάρλας μου παρέδωσε το μπουζούκι στο χρόνο που μου έταξε κάνοντας ότι του ζήτησα μέχρι και φιγούρα μοναδική (Άρη αμα θες τις στήνουμε τις βάρκες μας…?) και όπως λέει και ο ίδιος μόνοι όσοι του χρωστάνε δεν τον βρίσκουνε… όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ… αλλά δεν βγαίνει και κανένας από όλους αυτούς που εξυπηρέτησε τόσα χρόνια να πει μια κουβέντα και μιλάω για τις φίρμες αν του είπανε ένα ευχαριστώ τόσα χρόνια για όσα ξενύχτια έριξε για να κονομάνε… ή ότι τους έφτιαξε όργανα και δουλεύουνε τόσα χρόνια και το μόνο που αλλάζουνε είναι χορδές… επίσης πόσοι από αυτούς που του πήγανε σπασμένα καπάκια, ανοιγμένα σκάφη και άλλα τόσα ταλαιπωρημένα οργανάκια τα πήρανε καλύτερα και από παίζανε πριν το ατύχημα… Σωστά λέει ο κιθαρίτσας μηχανικός ότι κάποιοι θέλουνε φεράρι τζάμπα… και όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα ας έρθει κατόπιν ραντεβού σπίτι να παίξει με το μπουζούκι μου…

Και δυο λόγια για τα μπουζούκια του Χρήστου του Σπουρδαλάκη… ο Χρήστος χρησιμοποιεί πολύ καλά ξύλα που πολλές φορές λόγω σπανιότητας τους τα προμηθεύεται από το εξωτερικό… Αρθρογραφεί στο Λαικό τραγούδι με αντικείμενο την οργανοποιία… οι φιγούρες των οργάνων του ξεφεύγουν από την αγορά καθώς τα σχέδια του είναι αποκλειστικά, και φτιαγμένα από τον ίδιο… στα σκάφη χρησιμοποιεί μια τεχνοτροπία με σκαμμένες ντούγιες που σήμερα έχει ξεχαστεί αλλά εφαρμόζαταν εδά και αιώνες… ο ήχος των οργάνων του είναι διαυγής και καθαρός με τεράστιο σκάσιμο και καθαρή μπουργάνα…

Μακάρι να υπήρχανε άλλοι 10 σαν τον Παναγιώτη και το Χρήστο να φτιάχνανε μπουζούκαρους…

Αυτά όποιος θέλει να το εξαντλησουμε το θέμα ας μου στείλει προσωπικο μήνυμα… εδώ έτσι και αλλιώς είμαστε off topic… … … … …

Θες απάντηση σ αυτό; Αν φυσικά απευθύνεσαι σε μένα.[/quote]

Παρεξηγηθηκες βρε φιλε ;;
Καλα ρε παιδι, σε ενα ταπεινο φορουμ γραφουμε, δεν βγαζουμε λογο στην Ακαδημια …
Τελος παντων απαντησε εσυ να απαντησω κι εγω και παει λεγοντας …

Παντως δεν απευθυνθηκα μονο σε σενα αλλα σε οσους αποζητουν και αποθεωνουν τον ενα το μοναδικο !!
Ειναι μυθος ο ενας ο αναντικαταστατος …
Ο Αρης εχει δικιο για μενα, αυτος ειμαι …
οσο για το μπουζουκι το πηρα και καλα παραγγελια απο τον Παναγιωτη 45.000 το '87 ενα ή εναμιση χρονο μετα που ανοιξε -ηταν νεος αλλα αμεσως εκανε ονομα- και το '90 το επισκευασα στον Κλεφτογιαννη 45.000 (σπασμενες ντογες κ.α.) Εκ των υστερων οταν εμαθα αρκετα απο μπουζουκια, ειδα οτι ηταν ενα μετριο μπουζουκι (μ’εκοψε μπατηρακι και μου’κανε φτηνο και καλουτσικο…)

Τελος παντων αυτες οι ατερμονες συζητησεις για το ενα το μοναδικο μπουζουκι οπου θα καταληξουμε στο νικητη με βρισκουν αμετοχο. Εχω καταληξει πως το μπουζουκι πρεπει να ειναι ενα βαθμο πανω απο τον παικτη. Αν ειναι καποιος μπουζουξης του 7 θα παρει μπουζουκι του 8 κ.ο.κ.
Κι ακομα αν ειναι καποιος μουσικος με απαιτησεις ή παραξενος ή τελειομανης ας εχει 2,3 ή πιο πολλα μπουζουκια για ολες τις ορεξεις.
Προσωπικα θα ηθελα να εχω εκτος απο την Takamine και μια ρεμπετικη του Μητρεντση ακομα μια Ovation, μια Lakewood, μια Martin, μια Godin, μια Παναγη, μια Απαρτιαν, μια Αλεξανδρή και αλλες κιθαρες !!!

ΥΓ
Ο Παναγιωτης λεγεται Βαρλάς αλλα ολοι τον φωναζουν Βάρλα χαριν ευφωνίας.

Διευκρινισε μου αν φωτογραφιζεις εμενα σε παρακαλω …

Από ό,τι κατάλαβα μάλλον συζητάμε 3 διαφορετικά θέματα:
α. αν έχει γενικώς την ικανότητα κάποιος οργανοποιός να φτιάξει
ένα καλό μπουζούκι
β. αν μπορεί να το κάνει για μένα, που δεν τον ξέρω κι απο χτες, με επαγγελματισμό, συνέπεια, τηρώντας προθεσμίες, με λογική τιμή (λογική εννοώ και για αυτόν) κλπ
γ. αν μπορεί κάποιος οργανοποιός να φτιάξει μπουζούκι σαν του Χ. ή καλύτερο από του Χ. κλπ. όπου Χ., Υ. ο αγαπημένος μας οργανοποιός, που έφτιαχνε φοβερά μπουζούκια το 1910 και έχει πεθάνει,

Από τα παραπάνω το α. δε με αφορά ως αγοραστή οργάνου. Το β. άλλοι το κάνουν κι άλλοι όχι. Το γ. πιστεύω ότι ισχύει για αρκετούς οπότε διαλέγετε και παίρνετε.

Για μένα κάτι που μέτρησε στην αγορά του οργάνου μου ήταν η εμπιστοσύνη που δημιούργησε ο οργανοποιός με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του. Το ότι φτιάχνει 3 όργανα με τις ίδιες προδιαγραφές και βγαίνουν και τα 3 ίδια σε εμφάνιση και ήχο και τα δίνει και τα 3 στην ίδια τιμή, που την ξέρει από πριν. Γιατί μερικοί δίνουν την εντύπωση ότι αποφασίζουν για την τιμή αφού το αρματώσουν και το ακούσουν (Το οποίο βέβαια δεν είναι κακό από μόνο του, αλλά καμιά φορά δείχνει ότι δεν ξέρουν τι κάνουν). Το ότι πράγματα που γίνονται καλύτερα με μηχανή τα κάνει με μηχανή και πράγματα που γίνονται καλύτερα με το χερι τα κάνει με το χέρι. Η προσήλωση στην ουσιαστική, για μένα, πλευρά της οργανοποιίας που έχει να κάνει με γνώσεις, επιστήμη, μεθόδους, εργαλεία.

Για να πω και του στραβού το δίκιο, έχουν και οι παίχτες ευθύνη στο ότι με την επιμονή τους στα στολίδια, τα όστρακα, τις χαραγμένες ντούγιες και όλα τα μπιχλιμπίδια καλλιεργούν μια κουλτούρα οργανοποιίας που δίνει έμφαση στο εποιυσιώδες και το επιφανειακό. Δεν ξέρω άλλο μουσικό όργανο που να γίνεται αυτό σε τέτοιο βαθμό. Φαντάζεστε αγοραστή λ.χ. βιολιού να συζητά για τέτοια πράγματα;

Ελπίζω τα παραπάνω να μην εκληφθούν ως πολεμική εναντίον κάποιων οργανοποιών. Είναι απλώς κάποιες από τις απόψεις μου όσον αφορά το θέμα “αγορά οργάνου”.

Νίκος

ΕΡίναι αλήθεια ότι έχει παρατραβήξει η συζήτηση για τον Βαρλά. Βέβαια και μόνο το γεγονός αυτό, δείχνει κάτι. Ότι το άτομο αξίζει γι’αυτό που κάνει. Επειδή τυχαίνει να είναι και δικός μου φίλος και μάλιστα από τότε που δούλευε υπάλληλος στου Μουρατίδη [μεγάλο μαγαζί πώλησης οργάνων στην Πειραιώς] καταθέτω τα εξής: δεν είναι ιδιότροπος αλλά ιδιόρρυθμος. Και σε άλλη συζήτηση κάποιος φίλος είχε μιλήσει υποτιμητικά για το άτομο [δεν θυμάμαι που]. Ήμουν έτοιμος να τον υπερασπιστώ στην παρούσα συζήτηση, αλλά με κάλυψε πλήρως ο ΄Αρης. Ναι είναι ασυνεπέστατος. Και παραμυθάς.΄Ετσι όμως είναι οι καλλιτέχνες. Και ο τύπος είναι μεγάλος καλλιτέχνης στο χώρο του. Του ζητούσα να μου φτιάξει μπουζούκι και με δούλευε πάνω από πέντε χρόνια. Τελικά και αφού στο τέλος τούγινα στενός κορσές και έβαλα και τον " Μανώλα" να τον ψήνει αποφάσισε, να καταπιαστεί με την παραγγελία μου. Βέβαια, εκ των υστέρων, με βάση αυτά που γράφει ο ΄Αρης, για το μπουζούκι που έδωσε στον πιτσιρικά, ενώ ήταν αλλουνού, διαπιστώνω ότι την πουστιά την έκανε σ’ εμένα. Όπως και να έχει όμως το πράγμα το μπουζουκάκι που μου έφτιαξε είναι το κάτι άλλο. Χωρίς φιοριτούρες, με γλυκό ήχο, μαλακό στο παίξιμο. Το χαίρεται ο γυιος μου που το παίζει. Κάποιοι επαγγελματίες, που το δοκίμασαν στο πατάρι του Παναγιώτη έπαθαν, για την αξιοπιστία του οργάνου σε σχέση βέβαι α και με την τιμή, που δεν ήταν από αυτές τις τρελλές ιστορίες που διαβάζω στο φόρουμ .Κάθε φορά που κρίνει ο Παναγιώτης ότι θέλει σέρβις μου τηλεφωνεί και το πηγαίνω. Αυτός είναι ο Βαρλάς. Τρελλός και αδέσποτος.

Διάβασα πριν λίγες μέρες αυτό (στη φωτογραφία εννοώ) και νομίζω ότι ταιριάζει στην κουβέντα.
Η πολυτέλεια πληρώνεται. Τώρα θα μου πείτε τα οργανάκια μας πολυτέλεια είναι; Δεν θά ΄πρεπε να είναι, αλλά όταν ακούς τιμές πάνω από 2.000 και 3.000 μάλλον είναι.
Κι απ ΄την άλλη είναι και θέμα προσφοράς και ζήτησης. Όταν υπάρχει κόσμος που ζητάει και πληρώνει τέτοια όργανα σε τέτοιες τιμές αυτά θα γίνονται.
Και κάτι που έχω ξαναπεί εδώ στο φόρουμ, οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν πληρώνουν πολλά λεφτά ένα καλό μπουζούκι (άντε να δώσουν μέχρι 2.000).

Δεν κατάφερα να διαβάσω το κείμενο.
Από τη φωτογραφία, θα πρέπει νάναι σχετικό με την παροιμία που λέει πως « Τα μεταξωτά βρακιά , θέλουν κι`επιδέξιους…μουσικούς ».

Το κείμενο δεν λέει τίποτα σχετικό με τα μπουζούκια και τις τιμές τους, μιλάει για μόδα και γιατί αυτή κοστίζει. Γιατί υπάρχουν διάφοροι που πληρώνουν απλούστατα.
Απλά θεώρησα ότι ο τίτλος του θέματος ταιριάζει στην κουβέντα.

Παιδιά ας παρατήσουμε την κουβέντα αυτή γιατί δεν θα τελειώσει ποτέ, εξ άλλου άλλο είναι το θέμα, ας ανοίξουμε ένα άλλο topic.
Δεν μπορώ ν ακούω για πολυτέλεια, και Ferrari που λέει ο άλλος, γιατί το μπουζουκάκι δεν είναι πολυτέλεια, έχετε δει πολλά μαγαζιά στα εξάρχεια να έχουν Ferrari kai γενικώς πολυτέλειες; Eγώ όχι. Άς πάνε να μετακομίσουνε τα μαγαζιά τους στην Κηφισιά λοιπόν ή πουθενά αλλού που τα παν καλά με τις πολυτέλειες και ας τα πουλάνε σε πλουσίους και 100000 ευρώ να
τα κρεμάνε στον τοίχο πάνω από το τζάκι να λένε, να ένα έργο τέχνης.

Έχεις χίλια δίκια,μαζί σου είμαι!

Όσο για το αν μπορεί κανείς να αξιολογήσει όργανο από μια ηχογράφηση σπιτιού, σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει με 100% επιτυχία αλλά για να αποτύχει παταγωδώς στην αξιολόγηση μάλλον έχει πρόβλημα στ αυτιά, και για να καταλάβετε πως το λέω και για να μην παρεξηγήσετε δείτε αυτο που είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο
http://www.youtube.com/watch?v=EXVZ4ZOBBL4 .

Και πείτε μου αν αυτό είναι μπουζούκαρος ή όχι, είναι ανάγκη να το ηχογραφίσουμε σε στούντιο, έτσι δεν φαίνεται? Και δεν λέω για τον Μανωλιό γιατί αυτός το μασάει το όργανο, λέω για το όργανο μόνο του.

Όχι Ηλία , έτσι δεν φαίνεται.

Τόχω ξαναπεί : Τα όργανα κρίνονται μόνον εκ του σύνεγγης. Και συγκρίνονται μόνον κατ`αντιπαράθεση, και παιγμένα από τον ίδιο μουσικό.

Έχω προσωπικά ακούσει τον Ιορδάνη να βγάζει υπέροχο ήχο, από απίστευτα …σκουπιδομπούζουκα !

Πώς να πείς οτιδήποτε για ένα όργανο παιγμένο από τον Πάππο, σε κακή ηχογράφηση και υπό φοβερή βαβούρα : Και ,ίσως, ενίσχυση ? ( δεν είμαι σίγουρος ).

Το οτι δεν καταλαβαινεις απο χιουμορ το πηραμε χαμπαρι !!

Οτι εισαι αγυριστο κεφαλι και καβαλημενος το πηρες χαμπαρι ;;

Πηγαινε παιδακι μου να σου μαθουνε πως κρατανε το μπουζουκι και μετα να μιλας ετσι …

Δεν ξέρω ρε Νικόλα μου εγώ αυτό που ακούω στο βιντεάκι μ αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο σαν άκουσμα, κι αν δεν κάνω λάθος παίζει με μικρόφωνο και όχι με βίσμα, υπάρχει δηλαδή και μια δόση αλήθειας παραπάνω απ ότι να ήταν με βίσμα. Αλλά σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα. Απ το δικό μου το όργανο που έχω στην ηχογράφηση πάντως μου φαίνεται για καλύτερο.

Το οτι δεν καταλαβαίνω από χιούμορ πως το πήρες χαμπάρι εσύ περίεργο μου φαίνεται, μάλλον δεν σου άρεσε το αστείο με τα μπουζούκια “έργα τέχνης” πάνω απ τα τζάκια. Εγώ όλη την ώρα στον χαβαλέ είμαι.

Το οτι είμαι αγύριστο κεφάλι, άμα δεις στο προφίλ μου εκεί που λέει “τα ελλατώματα σας” θα καταλάβεις.

Το οτι είμαι καβαλημένος εκεί,παίρνεις το βραβείο πρωτοτυπίας γιατί είσαι ο πρώτος που μου απευθύνει αυτόν τον χαραχτηρισμό. Πραγματικά με προβλημάτισες.

Τέλος πάντων μάλλον τα κατάφερα να παρεξηγηθώ, και για να καθαρίσω και την συνείδησή μου, συγνώμη εάν έθιξα κάποιον-ους, και συγνώμη εάν δεν ξέρω να κρατάω μπουζούκι, αλλά θα μάθω που θα πάει 10 χρόνια το παλεύω, πιστεύω έχω ελπίδες.

Γιώργο σε σένα προσωπικά ένα μόνο έχω να σου πω, δεν με ξέρεις και γι αυτό δεν παίρνω σοβαρά αυτά που μου είπες. Αλλιώς θα έλεγα ότι με προσβάλεις.

Φιλε μου δεν ειχα προθεση να σε προσβαλω ουτε εξ ερχης ουτε αργοτερως …
Απλα εναρμονιστηκα στο υφος που εσυ ασχολεισαι με το προσωπο μου
και που ειναι φανερα επιθετικο και απαξιωτικο !!
Δεν σου αρεσει βλεπω και σενα να σου απευθυνονται ετσι …
Το δε υφος αυτο το επιθετικο ειναι ανευ ουσιας και σημασιας μια και το θεμα που καταπιανομαστε δεν ειναι δα και τοσο σπουδαιο … οπως λεει κι ο Πετροπουλος : τραγουδια που αναφερονται σε μικρους καυμους κλπ … και στο φιναλε δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα …

Εξαρχης το πηρες βαρεως αυτο με τη Φερραρι και δεν καταλαβες εξ αλλου τι ηθελα να πω, δεν κυριολεκτουσα, παραλληλιζω τη Φερραρι με ενα παρα πολυ καλο μπουζουκι και τον Εντσο Φερραρι δημιουργο της, με τον Βάρλά !!
Αυτο ειναι ολο !! Πιστευω να το καταλαβες τωρα !!
Και θελω να πω, χαθηκαν οι αλλοι κατασκευαστες, γιατι ντε και καλα πρεπει να ψωνισουμε απο κει ολοι ;; αφου κι αυτος εχει τα χουγια του που βλεπω δεν σου αρεσαν καθολου, μηπως και οι αλλοι δεν εχουν τα δικα τους ;;;
Αυτη την κουβεντα προσπαθουμε να κανουμε σε ειρηνικα πλαισια και με την ωριμοτητα που επιβαλλει η συνυπαρξη σ’ενα φορουμ με τοσες διαφορετικες αποψεις !!

Οσο για το αρχικο ερωτημα της αξιολογησης με μονο εφοδιο ενα κακο-ηχογραφημενο στιγμιοτυπο ειναι ατοπο … θες να σου βαλω δλδ μια δικη μου ηχογραφηση με τα ιδια και καλυτερα στοιχεια της δικας σου, να μου αξιολογησει ολο το φορουμ το μπουζουκι ;;
Μονο για πλακα θα το εκανα …

φίλε zabe δεν καταλαβαίνω γιατί κατακρίνεις τον “εξαρχειώτη” Βάρλα που δίνει τα όργανα από 2000 ευρώ όταν το δικό σου το μπουζούκι —αν κατάλαβα καλά— το πλήρωσες 2300 στο Ρεμούνδο…

Λέγοντας οτι δεν μπορώ να ακούω αυτά που λέει ο άλλος για Lambοrgini, δεν περίμενα να το πάρεις για επίθεση και απαξίωση, και σου μιλάω ντόμπρα πως δεν το είχα σκοπό. Και όπως είπα και πριν τα μπουζούκια πάνω απ το τζάκι ένα αστείο είναι απλά έχει την ιδιαιτερότητα του μακάβριου. Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα πως σε εξόργισα τόσο ώστε να φάω τέτοιο κράξιμο. Κι αν ρε παιδιά πιστεύετε οτι αυτό που ρώτησα στην αρχή του θέματος είναι άτοπο γιατί απαντάτε αφήστε με στον κόσμο μου.