Αξιολόγηση Τρίχορδου

Μπάμπη φυσικά δεν κατάλαβες καλά το μπουζούκι του Ρεμούνδου δεν είναι δικό μου, απλά έτυχε να πέσει στα χέρια μου στο γλέντι αυτό. Το δικό μου μπουζουκάκι, αυτό που έχω στις φωτογραφίες το χω πάρει 100.000δρχ πριν 10 χρόνια από ερασιτέχνη μάστορα, και είναι αυτό που ακούγετε στο Δυο Μάγκες Μες Τη Φυλακή".

Οκ, το ψιλιάστηκα ότι μπορεί να κάνω λάθος:230:, φαινόταν αρκετά παράλογο…

Εγω ζαμπε σε αφησα ησυχο απ’την αρχη, ουτε μπορω να κρινω σου ξαναλεω απο ενα κακοηχογραφημενο τραγουδακι με φωνες κλπ αλλα και καλοηχογραφημενο να ηταν παλι δεν μπορω να σου πω πανω απο ενα 30 το πολυ 35 % !!!
Εκει που εξαπτομαι ειναι οτι γινεσαι εξαλλος με το Βαρλα και τις όποιες “παραξενιες” του οκ ;; Take it easy, αυτος ειναι ο Βαρλας !!! (Για μενα καλα κανει !!!)

Και επειδη για καθε μου κουβεντα χρειαζεται επεξηγηση :
Την επιθετικοτητα τη βγαζεις στο ποστ που λες : …τωρα θες απαντηση ;;
εκει καποιος που το διαβαζει θα πει : τωρα θα μας δειρει αυτος …
Οσο για το “αλλο” που με ονομαζεις δειχνεις την απαξια σου αδερφε και οχι επιθετικοτητα και δικαιωμα σου …
ξερεις τι αλητρα ειμαι ;;

Για το τζακι δεν το σχολιασα και δεν το σχολιαζω μ’αφηνει αδιαφορο …

Τελικα θα το παρει το ποταμι ;; Ποιο μπουζουκι ειναι ποιο ;; γιατι ερχεται και δικο μου ερωτημα καπακι !!!
Ανεβαζω μπ3 με μπουζουκι για ΑΞΙΟΛΟΓΗΓΗ Νο 2 !!

http://rapidshare.com/files/24030090/mpouzouki_.mp3.html

Παρακαλω συμφορουμιτες να αξιολογησετε το παραπανω μπουζουκι !!

Ενταξει ο παικτης ειναι καλος αλλα μη σας μπερδεψει αυτο …

Ευχαριστω !!

Λοιπόν είναι εμφανές ότι πρόκειται για μπουζούκι με 60άρι σκάφος (χωρισμένες ανα δύο οι ντούγιες) κι αν κρίνω από τον “τσιτωμένο” ήχο του, μάλλον έχει μήκος χορδής άνω του μετρίου (για 70άρι θα το 'κοβα).
Το καπάκι του είναι σίγουρα ρουμάνικο έλατο, από δυτικά όρη κι όχι από Μολδαβία μεριά, ενώ ακούγεται ξεκάθαρα η ωοειδής τρύπα. Στο μανίκι υπάρχει κόντρα από πολύ σκληρό ξύλο (όχι όμως έβενος) που ίσως δεν έχει δέσει καλά στα πλαϊνά, εξ ου και το ίχνος τριξίματος στα ακόρντα.
Αντίστοιχο πρόβλημα πιθανώς να υπάρχει και πίσω στο χορδοστάτη, αφού κι εκεί ακούγεται ένα τριξιματάκι στις ανοιχτές. Αποκλείω την περίπτωση τασταρίμαστος, καθώς η απόσταση της χορδής από την ταστιέρα είναι αρκετά μεγάλη, ενώ δε βλέπω “παράξενες” κλίσεις στο μανίκι. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο κακού κόκκαλου στον πάνω καβαλάρη.
Καλή σίγουρα η κλειδιέρα (για Ζάλερ την κόβω), αν κρίνω από το σωστό κούρδισμα των ζευγαριών.
Από το γενικό “μπούκωμα” του ήχου μυρίζομαι τόνους βερνίκι από την πιστόλα του οργανοποιού. Μάλιστα πρόκειται για γερμανικό λούστρο υψηλής σκληρότητας, κάτι που ελαττώνει κατά πολύ τις ταλαντώσεις το καπάκι. Το επόμενο στάδιο είναι ο πολυεστέρας.
Γενικά φαίνεται για στιβαρό όργανο, έχω όμως μια αμφιβολία για την τοξικότητα της κόλλας που χρησιμοποιήθηκε.
Επίσης χρειάζεται μια ρύθμιση στο 12ο - 13ο τάστο, όπου το όργανο δε “σκάει” καλά.
Αν τώρα ρωτάς για τιμή… δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Πρόκειται για μπουζούκι που αξίζει γύρω στα 1.837 ευρώ, πάνω-κάτω.

:019::019::019:

Ελεος !!!

Λοιπον αμα σου πω οτι σε πολλα εχεις πεσει μεσα τι θα πεις ;;
Τον πρωτο ξαδερφο του ξυλοκοπου που εκοψε το ρουμανικο ελατο τον ξερεις ομως ;;

Περα απ’την πλακα Αρη περιμενω να μου πεις αν ειναι 4χορδο ή τριχορδο ;;
Και ξαναγυρνωντας στην πλακα σε 3 προσπαθειες θελω οργανοποιο !!

Στην τιμη εχεις πεσει πολυ εξω … οσο για φιγουρες εδω θα βοηθησω … ειναι γεματο κλαρες και τσαμπουκαδες !!!

υγ
Ξεχασα το πιο δυσκολο : συνθετη του ασματος που παιζει ;;

Πιστεύω πως είναι τετράχορδο το μπουζούκι, και ότι δεν κόστιζε πάνω από 800ευρά το πολύ εκτός αν είχε παπάδες απάνω.

Άρη, αδικήσε μεγάλε:110:

Να το πάρει το ποτάμι Γιώργο…
Εγώ λέω ότι είναι μάλλον τετράχορδο…

Το μπουζουκι που ακουτε και βλεπετε εδω ειναι 4χορδο βεβαια, Τσακιριάν, αγορα πριν 15 χρονια : 360.000
σημερινη εκτιμηση γυρω στα 2.350 ευρω (800.000 δρχ.)

Να πω την αληθεια μπερδευτηκα γιατι ο φιλος εχει αλλο ενα μπουζουκι του Ρεμουνδου αγορα πριν 8 χρονια 1.200.000 και νομιζα πως ειναι αυτο … (σημερινη τιμη το λιγοτερο 4.000 ευρω !!)

Θα ανεβασω και απο αυτο φωτο, οσο για ηχο θα κανουμε κι αυτο το τεστ …
χαλαλι !!

Σας τα ‘πε ο Φρονιμόπουλος, σας κάνω πλάκα εγώ, αλλά μυαλό δε λέτε να βάλετε. Πώς θα “τεστάρεις” ένα μπουζούκι αν δεν το πιάσεις στα χέρια σου;
Προσωπικά δεν ξέρω (ούτε πιστεύω πως υπάρχει) κανένα άλλο τρόπο.
Ούτε καν οι έμποροι μουσικών οργάνων δεν τολμούν να προτείνουν άλλο τρόπο προσέγγισης!
Τι θα πει “ακούστε το”; Κι αν ο παίχτης που παίζει είμαι εγώ; Αν είναι ο …Περιστέρης; Το ίδιο πράγμα θ’ ακούσετε;
Τα είπε όλα με μια εντυπωσιακή παρομοίωση ο ΚΚ:

Να επαναλάβω κι εγώ:
Κατανοητό;

Ενταξ βρε Αρη πλακα κανουμε ειπαμε …

:089:

Παιδιά καταρχάς χρόνια πολλά κια καλή ανάσταση. Είμαι ευτυχής γιατι παρέλαβα μολις τη κυριακή που μας πέρασε ενα τρίχορδο που είχα παραγείλει. Θα ήθελα να πώ ότι για να έιναι καλό ένα όργανο δεν χρειάζεται αναγκαστικά να να κοστολογείται μία περιουσία. Έδωσα 1300 ευρώ ( το οργανάκι κοστολογήται από τον κατασκευαστή του γύρω στα 1600 , απλά πήγα από γνωστο του εκεί) και παίζει άψογα και είναι και άστρωτο.
Σκάφος 60αρι ,παλίσσανδρος σκούρος , ταστιέρα έβενος , μανίκι φλαμούρι με 3 κόντρες βέγγερ , καπάκι έλατο 15ετούς κοπής.Φυγούρα ξύλινη , τίποτα πλαστκό πάνω στο μπουζουκάκι εκτός των κλειδιών και των τσαμπουκάδων. Δεν ξέρω εαν παίζει ρόλο να αναφέρω ότι ο Νίκος Τατασσόπουλος φτιάχνει νένα τριχορδάκι αυτό τον καιρό εκεί και κατασκευάζεται ακριβώς από τα ίδια ξύλα - η μόνη διαφορά το σκάφος το οποίο ο Νίκος το ήθελε από καρυδιά ( κάθε μέρα εκεί ήμουνα και έβλεπα ολόκληρη την διαδικασία) και θα στοιχίσει και αυτό τόσο , όχι παραπάνω. Κάποιες φορές φταίμε εμείς οι ίδιοι που ζητάμε σεντέφια όστρακα και λοιπά μάρμαρα πάνω στα καπάκια ειδικά και τελικά μόνοι μας ανεβάζουμε το κόστος υπερβολικά χάνωντας κιόλας από απόδοση τελικά. Με όλα αυτά θέλω να πώ υπάρχουν και καλά όργανα τα οποία μπορεί κανέισ να τα αποκτήσει χωρίς να χρειαστεί να πουλήσει το σπίτι του.!!! Και συμφωνώ απόλυτα με τον Φίλο Αρη σε σχέση με το ποίος παίζει το όργανο. Εγώ δεν είμαι και κανένας παίχτης φοβερός. Οταν αρματώθηκε το οργανάκι μου το παίξανε 4 διαφορετικοί μπουζουξήδες που έτυχε να είναι παρόντες στο μαγαζί . Ήταν σαν να άκουγα 4 διαφορετικά μπουζούκια. Τελειώνοντας να πώ και πάλι χρόνια πολλά σε όλο το forum και καλές πενιές!!!

Ντινο τα ειπες ολα !!!

Και ανταποκριση απο τα τεκταινομενα τη σημερον ημερα …
οσον αφορα Νικο Τασ. και την παρουσια μπουζουξηδων σε οργανοποιεια !!!

Καλοπαιχτο, καλικελαδο και πες μας και τον οργανοποιο (αρχικα εστω …)
για ναναι το κουτσομπολιο ολοκληρωμενο !!

Να’ σαι καλά να το χαρείς, να σου βγει διαμάντι :088: .
ανέβασε καμιά φωτογραφία αν θες και πες μας τον οργανοποιό,δεν είναι κακό…

Αντιθέτως επιβεβλημένο! θα έλεγα… και να ευχηθώ και εγώ καλοτάξιδα μουσικά δρομολόγια!

O κατσκευαστής οργανοποιός είναι ο Γιώργος Καρανδρέας στην οδό Αλκιβιάδου στη ΑΘήνα. Δεν το ανέφερα προηγουμένως για να μην φανεί σαν διαφήμιση. Οσο για τον Τατασσόπουλο που αναφέρθηκα και τους μπουζουξήδες οι οποίοι παρεβρίσκονται στο συγγεκριμένο οργανοποιείο, το έιπα όχι σαν μέτρο σύγκρισης ότι και καλά μαζεύονται εκεί φίρμες ,το αντίθετο εννούσα. Δηλ.ότι άνθρωποί που κατέχουν το αντικέιμενο ίσως σκέφτονται πιο απλά απο εμάς και δεν είναι κολημένοι με τους " φίρμες κατασκευαστές" . Την περίοδο αυτή φτίαχνονται εκεί τρίχορδα για τον Τατασσόπουλο , Καρνέζη . Ενας λόγος που βρίσκονται εκεί πάλι είναι γενικά το κλίμα του καταστήματος , γίνεται πλάκα χαβαλές και υπάρχει πάρα πολύ κέφι γενικότερα. Για τον Τατασσόπολο ειδικότερα που τον γνωρισα εκεί έχω να πώ ότι δεν υπάρχει πιο απλός άνθρωπος καλόβολος πλακατζής κλπ. Αρκεί να αναφέρω ότι είχε φέρει ενα τετράχορδο του πατέρα του για μια ψιλοεπισκευή και μου το έδωσε να παίξω λές και με ήξερε!!! Οσο τον γνωρίζουν απο εδω θα συμφωνήσουν . Χρόνια πολλά και πάλι και ευχαριστω για τις ευχές σας.

ΥΓ. φωτο θα ανεβάσω σίγουρα , απλά δεν έχω βγάλει ακόμη , είναι φρέσκο το όργανο!!!

Παιδια ανεβασα μερικες φωτογραφιες απο το νεο μου μπουζουκακι . Περιμενω τις γνωμες σας ( τουλαχιστον για οτι βλεπετε γιατι δεν το ακουτε!!!)

Δεν θέλω να μιλάω για τέτοια πράγματα γιατί ούτε τα ξέρω ούτε καν μου πέρασε απο το μυαλό να δώσω τόσα για μπουζούκι. Αλλα έχω μια κιθάρα στα 2,000 που έχω πληρώσει και τον πρόλογό της γτ είναι μια TAKAMINE LIMITED EDITION με έναν αετό στην τρύπα που θα ζήλευαν αρκετοί κατασκευαστές σαν φιγούρα… Είναι κάτι πολύ όμορφο αντικειμενικά (άσχετα αν κάποιος θα το έλεγε υπερβολικό για κιθάρα,και καλά θα έκανε) Η GIBSON είναι μέσα στις 5 κορυφαίες εταιρίες στον χώρο της κιθάρας. Αν υπήρχε τόσος ανταγωνισμός και στο μπουζούκι και ήμουν εγώ ο αντίστοιχος gibson και ήθελες το καλύτερο όργανο μου… εε τότε μάγκα ναι. Θα το πλήρωνες πολύ.Το μπουζούκι είναι άλλο πράγμα. Καλά κάνουν και πουλάνε 5,000 ευρώ όργανα. Μαγκιά τους. Απλά πιστεύω ότι ούτε 4 μήνες το δούλευαν το όργανο,ούτε είναι φτιαγμένο από τίμιο ξύλο. Απλά για Χ Ψ λόγους ο κατασκευαστής βγάζει περισσότερα από το μπουζούκι των 2,000 ευρώ χρησιμοποιώντας παρόμοια ξύλα και παρόμοια μεροκάματα. Τώρα αν είναι εφικτό και τίμιο να πληρωθείς 1000 ευρώ παραπάνω για διακόσμηση και 1000 ευρώ για ήχο ενώ παράλληλα λες οτι και τα μπουζούκια σου στα 2,000 φυσάνε και είναι τέλεια… Τότε τί να πω. Συγχαρητήρια και στον κατασκευαστή-πωλητή και στον πελάτη-παίκτη.

Να με συγχωράτε για την αμάθεια μου αλλά θεωρώ τον συλλογισμό μου εντός πραγματικότητας.

Ειναι λιγο παλιο το θεμα αλλα αφου αναφερθηκες σ αυτο θα σου πω την αποψη μου… Αν ο οργανοποιος-πωλητης αγοραζει το οργανο μισοτελειωμενο 2.000 ευρω απο αλλον κατασκευαστη δεν γινεται να το πουλησει το ιδιο… Βαζει μια τελευταια πινελια ας πουμε και το δινει τα διπλα…