Αξίζει τον κόπο!

Φίλε Κώστα,
Τις βασικές πληροφορίες και οδηγίες τις βρήκα εδώ μέσα σε πρόσφατες και παλιότερες δημοσιέυσεις των παιδιών του Forum και δικές σου, και σας ευχαριστώ.
Για την θέση των τάστων χρησιμοποίησα το excel, δες δημοσίευσή μου:

δεν θυμάμαι που είχα βρει την σταθερά κάπου εδώ μέσα μάλλον.
Την επαλήθευσα με αυτό το site: http://www.buildyourguitar.com/resources/fretcalc/scales.htm
Για την τοποθέτηση των τάστων χρειάσθηκα περίπου 5 ώρες!
Πρώτα μέτρησα και σημάδεψα τις θέσεις πάνω στον έβενο με γωνία και μολύβι.
Λόγω του στενέματος της ταστιέρας στον πάνω καβαλάρη είχα μια μικρή απόκλιση από την απόλυτη παραλληλία τους μʼ αυτόν. Δεν ξέρω πως το αντιμετωπίζεις αυτό, αλλά διόρθωσα λίγο τις γραμμές με το μάτι.
Κατόπιν σε κάθε θέση με τη γωνία και τη μύτη ενός διαβήτη χάραξα μια γραμμή οδηγό για το πριονάκι. Αφού πριόνισα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα κάρφωσα το σύρμα που έκοβα πρόχειρα με πένσα στο ανάλογο πλάτος περίπου και λίγο μεγαλύτερο. Κατόπιν με μια μεγάλη φαρδιά λίμα τα λιμάρισα στο πλάι.
Με την πατέντα γυαλόχαρτο-πλάνη που αναφέρεις στο άρθρο σου στην Κλίκα, τα έστρωσα όσο καλλίτερα μπορούσα.
Για κάποια ψιλολιμαρίσματα χρησιμοποίησα και κατέστρεψα δυο μεταλλικές και μερικές χάρτινες λίμες νυχιών της συζύγου…
Το τζουραδάκι μπορεί να το δεις κάποια στιγμή και να το σχολιάσεις από κοντά… Αν θέλεις, στείλε μου e-mail με το τηλέφωνό σου, θα χαρώ να συναντηθούμε στη Λέσβο, σίγουρα θα έρθω κάμποσες φορές, αφού από φέτος ο γιος μου σπουδάζει στη Μυτιλήνη.