Αναζήτηση Τρίχορδου

Του Στάμκου απλώς προσωπικό γούστο για αυτό ρωταω για ταστιερα, καβαλάρη δηλαδή
Δε έχω κάποιο θέμα ειναι μια χαρά το μπουζουκι απλώς θέλω να το φέρω λίγο ας πούμε στα μέτρα μου

2 «Μου αρέσει»

Κάνε μια επίσκεψη στο κατάστημα να ρωτήσεις να δεις τί θα σου πει.Αν θες πας και σε άλλους μάστορες.Αυτός Θεσσαλονίκη δεν είναι?Από εκεί είσαι?

Ο Στάμκος έχει και στην Αθήνα, (αν θυμάμαι καλά στην περιοχή του Πειραιά? Νίκαια?) και στην Θεσσαλονίκη. Μιας και το έχει κατασκευάσει αυτός τότε είναι και ο καταλληλότερος για να το φέρει στα μέτρα σου. Τώρα αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να πας εκεί, αυτού του είδους την δουλειά μπορούν να την κάνουν σχεδόν όλοι οι οργανοποιοί. Οπότε όπου δεις ταμπέλα μπες μέσα και ρώτα.
Πάντως ο Στάμκος δίνει τιμές στο σάιτ του για επισκευές.

Αλλαγή κόκκαλα 15 €
Αλλαγή καβαλάρη 20 €
Σέρβις τάστα 20 €
Αλλαγή τάστα 60 €
Αλλαγή τάστα και ξεσκεύρωμα (ίσιωμα μανικιού) 80 €
Αλλαγή καπάκι απλή φιγούρα και τρύπα 300 €
Αλλαγή μανίκι και βέργα 300 €
Αλλαγή καπάκι με τρύπα από όστρακο 400 €

http://www.stamkos-bouzouki.com/Repairs.aspx

2 «Μου αρέσει»

έγινε θα ρίξω μια μάτια σε όλους μέχρι να αποφασίσω
Σας ευχαριστω

1 «Μου αρέσει»

Το καλύτερο είναι να το δουν πρώτα έμπειροι μουσικοί φίλοι σου, για να ξέρεις περίπου τι φταίει πριν ψάξεις τις γνώμες των οργανοποιών.

1 «Μου αρέσει»

Είναι ένα θέμα που και εγώ είχα μπερδευτεί στην αρχή…
Εδώ θα βρεις και αντίστοιχο θέμα Μαλακό όργανο: Τι εννοούμε;

Μαλακή ταστιέρα με απλά λόγια είναι αυτή στην οποία οι χορδές απέχουν ελάχιστα από αυτήν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι ταστιερες συνήθως είναι φτιαγμένες από τα πιο σκληρά ξύλα.
Προσωπικά υποθέτω πως το όργανο ίσως να έχει “στραβώσει” ελάχιστα και να έχει γίνει δυσκολοπαικτο, στην θέση σου θα το πήγαινα στον Σταμκο που πολύ πιθανόν να σου λύσει το πρόβλημα σε 5 λεπτά.

1 «Μου αρέσει»

Μπορεί να μην έχει γίνει και ‘σετάρισμα’ που λέμε ποτέ.

Όταν εννοείς σεταρισμα ;

Έχω την εντύπωση στα καινούργια όργανα μετά από λίγους μήνες θέλει κάποιο σετάρισμα.Συνηθως λιμάρουνε λίγο τα κόκκαλα και γενικά αν χρειάζεται κάτι.Βέβαια σε όργανα χειροποίητα που έχουνε προσεχθεί πιο πολύ μπορεί και να μην χρειαστεί.Καλό είναι να το τσεκάρει λίγο ο κατασκευαστής να δει αν χρειάζεται κάτι.Και τα μαζικής παραγωγής άνθρωποι τα φτιάχνουν χειροποίητα είναι αλλά επειδή τα βγάζουνε μαζικά δεν προσέχουνε τόσο κάποιες λεπτομέρειες.
Μια βόλτα από τον Στάμκο θα σου λύσει τις απορίες.
Έχει βέργα το όργανο?

Σετάρισμα πάντα γίνεται πριν δοθεί το οποιοδήποτε όργανο. Αλλιώς τι θα έκαναν? Θα πούλαγαν μπουζούκια ή κιθάρες που τρίζουν ήδη από το μαγαζί?
Σετάρισμα ειναι η εργασία που κάνει ο οργανοποιός έτσι ώστε όταν παίρνεις το όργανο να μπορεί να παίξει χωρίς τριξίματα π.χ. και με καθαρό ήχο. Έχει να κάνει με σωστή απόσταση των χορδών από την ταστιέρα π.χ.
Όταν περνάει ο καιρός και το όργανο παίζεται φαίνεται η ισορροπία του. Δηλαδή αν θα μείνει όπως το έδωσε ο οργανοποιός ή θα παρουσιάσει μικρά θέματα. (Όχι προβλήματα). Όπως τριξιματάκια και άλλα.
Τότε το όργανο επιστρέφει στον οργανοποιό για τελικό σετάρισμα και εκεί ο παίκτης εφόσον έχει παίξει με το όργανο μπορεί να ζητήσει διάφορα πράγματα. Όπως να το κάνει πιο μαλακό ή πιο σκληρό π.χ.

3 «Μου αρέσει»

Ωραία !! Ναι έχει βέργα

1 «Μου αρέσει»

Με προλαβε ο λαμπρος. Αφου εχει βεργα μπορει το προβλημα να λυθεί με ρύθμιση του μανικου μεσω αυτης. Αφου δε γνωριζεις πηγαινε το στην καλλιθεα στο μαγαζι του σταμκου να το δουνε. Αν φταιει αυτο λογικα δε θα σου παρουν καν χρηματα…

2 «Μου αρέσει»

Καλλιθέα μήπως εννοείς τον Μάτσικα? Του Στάμκου είναι το όργανο Γιώργαρε :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Ναι σωστα καλλιθεα ειναι ο ματσικας. Που ειναι ο σταμκος; Δεν εχω παει ποτε

Αυτό που η μισή Αθήνα ψωνίζει μαθητικά όργανα από τον Σταμκο και ο Σταμκος στις σελίδες και τα social του αναφέρει μόνο την Θεσσαλονίκη δεν το έχω καταλάβει…

1 «Μου αρέσει»

Το κεντρικό κατάστημα είναι στην Θεσσαλονίκη.Κάπου έχει και στην Αθήνα υποκατάστημα αλλά δεν θυμάμαι που.

Εν τ μεταξύ κάποια πρόταση για καβαλάρη ; πιστεύω και αυτός συμβάλει στο να αλλάξει ο ήχος του οργάνου όχι εξ ολοκλήρου αλλά κάποιες διάφορες μικρές θα υπάρχουν…

1 «Μου αρέσει»

Για τον Στάμκο στην Αθήνα, καλά θυμάμαι Αιγάλεω, πριν κάμποσα χρονάκια;

Όχι, λάθος, αυτό ήταν το σωστό, δεν ξέρω αν παραμένει ακόμα.

1 «Μου αρέσει»

Του Σταμκου το κατάστημα στην Αθήνα ήταν κι ισως6να είναι ακόμη στη Νίκαια

1 «Μου αρέσει»

Είναι ακόμα στη Νίκαια. Αμερικανίδων Κυριών 115, Νίκαια. Βέβαια καλό είναι να πάρετε ένα τηλέφωνο πριν πάτε γιατί ο Ανδρέας (Καραντίνης) δεν είναι προφανώς όλη μέρα εκεί.