Αναζήτηση Τζουρά

Καλησπέρα αγαπητοί μου!
Ψάχνω καταστήματα για να αγοράσω ένα τζουρά! Ένα καλό είναι το παραδοσιακά όργανα στην Πτολεμαΐδα, το γνωρίζετε; Αν ναι, τι γνώμη σας άφησε;;
Έπειτα μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο άλλο κατάστημα, ή κάποιον τζούρα συγκεκριμένα;
Ψάχνω σε τιμές μέχρι 300€.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ρεμπέτες μου!

1 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες φίλε, καλές συζητήσεις.
Τώρα επί του θέματος, νομίζω ότι με αυτό το μπάτζετ δεν θα βρεις κάτι καλό* θα πρότεινα να κάνεις υπομονή και να μαζέψεις ακόμη μερικά χρήματα, πχ με 500 ευρώ θα είναι πιο τίμιο το αποτέλεσμα.
Το μαγαζί στην Πτολεμαΐδα δεν το ξέρω, αλλά αν τσεκάρεις για παρόμοια νήματα θα βρεις πολλούς οργανοποιούς.

*Με το ‘‘καλό’’ εννοώ ότι πρώτον θα είναι μαζικής παραγωγής το όργανο σε αυτό το εύρος τιμής, άρα δεν ξέρεις κατά πόσο θα έχει γίνει σωστή δουλειά. Επίσης, είναι αρκετά πιθανό να προκύψουν σύντομα προβλήματα ή να είναι σκληρό στο παίξιμο κλπ κλπ. Και το βασικότερο, ο ήχος που με όλα αυτά τα θέματα δεν θα είναι και ότι καλύτερο και αντί να σε κάνει να ασχοληθείς ίσως σε απωθήσει…

-Αυτό το μπάτζετ έκανες κάποιο διάστημα να το συγκεντρώσεις, ε, κάνε υπομονή ακόμη λίγο και πάρε κάτι που θα αξίζει στην τελική και όχι μετά από μερικούς μήνες να μετανιώνεις για την αγορά σου (και τα 300 ευρώ που τόσο καιρό μάζευες)

Καλώς όρισες!
Για Πτολεμαΐδα δεν ξέρω κάτι, παλιά υπήρχε στο φόρουμ ο Αποστόλης από κει αλλά δεν έπαιζε όργανο απ’ό,τι θυμάμαι.
Ο τζουράς είναι υποτιμημένο όργανο, όπως και ο μπαγλαμάς, οπότε βρίσκεις όργανα με 300 ευρώ από ανώνυμους μάστορες (αρκεί να είναι απευθείας από μάστορα και όχι με διαμεσολάβηση καταστήματος). Το μαγαζί που έβαλες μου φαίνεται πως έχει πιο πολύ βιοτεχνίας, καλύτερα να ψαχτείς απευθείας από Θεσσαλονίκη ή γενικά Μακεδονία και Θεσσαλία ίσως. Μπορεί να λέω βλακείες, αλλά στην Καστοριά δεν υπάρχει κανένας οργανοποιός λόγω της σχολής που λειτουργούσε παλιά εκεί;

1 «Μου αρέσει»

Απο τζουράδες έχω μεσάνυχτα αλλά το μαγαζι στην Πτολεμαϊδα με έχει βοηθήσει πολλές φορές με χορδές, πένες κλπ. το παιδί που το έχει είναι εξυπηρετικός και πολύ έντιμος. Είναι μουσικός και ο ίδιος.

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Ξεχωριστά:

John88 έχεις δίκιο!! Θα περιμένω λίγο, όντως είναι βιοτεχνίας αυτά του καταστήματος. Αξίζει εννοείται από οργανοποιό κατευθείαν!

Νίκο θα ρωτήσω, έχω έρθει ήδη σε επικοινωνία με κάποιους!!

alk Ναι είναι εξυπηρετικός πολύ!!! Ευχαριστώ!!

3 «Μου αρέσει»

Μην ξεχάσεις να κοιτάξεις και στο Σκαφιδα τον Δημήτρη στο Βόλο, έχει μεγάλη εμπειρία με τζουραδες και μπαγλαμαδες και ίσως μιλήσεις μαζί του και μέσω FB.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Πάνο!! Θα τον ψάξω!! Τον έχω ακουστά βέβαια!!

1 «Μου αρέσει»

Υπάρχει ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που λέγεται ταξίμι, ψάξε τους. όταν έψαχνα κι εγώ γύρω στα 300€ δεν είχα βρει τίποτα καλό και αποφάσισα να δώσω άλλα 200 για να πάρω ένα καλό τζουρά. ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου παίζει με τζουρά από αυτούς, αυτόν με την πεταλούδα.

1 «Μου αρέσει»

Γειά Μανώλη! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία αυτήν! Κατάλαβα ποιον τζουρά λες του Θανάση! Είναι εξαιρετικό και πολύ όμορφο όργανο! Θα τους ψάξω, σ’ ευχαριστώ!

Από 500 ευρώ ξεκινάνε και οι τζουράδες του Τάσου Θεοδωράκη αν δεν κάνω λάθος, στη Θεσσαλονίκη…

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ Γιάννη, θα τον ψάξω!

1 «Μου αρέσει»