Αναζήτηση μπαγλαμά

Χαίρετε. Ενδιαφέρομαι για αγορά μπαγλαμά, κατά προτίμηση ντουγάτου. Έχετε κάτι να μου προτείνετε είτε σε καινούριο, είτε σε μτχ αρκεί να είναι σε άριστη κατάσταση! Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μαξ τα 250€

1 «Μου αρέσει»

Ήθελα να ρωτήσω αν ο ντουγατος εχει αισθητη διαφορα από το σκαφτο ηχητικά και αν όχι θέλεις ντουγατο λόγω εμφάνισης?

1 «Μου αρέσει»

Σε αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις αξιόλογο κομμάτι. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι στον Πέτρο το Ζαράνη οι σκαφτοί μπαγλαμάδες ξεκινάνε απο τα 250, και με 250 λογικά θα βρεις όργανο (εκτός κι αν τελευταία άλλαξαν οι τιμές, δεν γνωρίζω). Οι δουγάτοι του, ξεκινούσαν αν θυμάμαι καλά καμιά 50-70Ε κάτω.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι μάστορες σε αυτά τα λεφτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και κάτι θα βρεις από μάστορα, οπότε καλύτερα να αποφύγεις τα μαζικής παραγωγής, δεν αξίζει για το ποσό που θες να διαθέσεις.

1 «Μου αρέσει»

Πάνο δεν έχω προσωπική εμπειρία. Από τα λίγα που ξέρω είναι ότι ο ντουγάτος μπουζουκίζει λίγο περισσότερο. Και ότι ίσως να είναι ελαφρώς πιο στιβαρή κατασκευή. Στα δικά μου μάτια πάντως, ο ντουγάτος είναι πολύ πιο κομψός.

2 «Μου αρέσει»

Έχω ήδη στείλει στον Ζαράνη και περιμένω απάντηση. Κι εγώ νομίζω ότι τα 250 είναι σεβαστό ποσό για μπαγλαμά. Όποτε ελπίζω να βρω κάτι αξιόλογο και ας είναι από την Β κατηγορία. Από την Α κλάση οι τιμές κυμαίνονται από 650 έως 1200! Μακάρι να μπορούσα… Έχεις καμιά άλλη ιδέα;

Μεχρι 350, κατα τη γνώμη μου είναι καλά για μπαγλαμαδάκι, ντάξει μετά το θεωρώ μεγάλο ποσό, εκτός κι αν εισαι επαγγελματίας. Για όργανα άλλων μαστόρων δεν γνωρίζω στα σίγουρα γι αυτό και δεν είπα, αλλά όλο και κάποιος θα ξέρει να σου πει.

Ο δουγάτος είναι πιο μπουκουζίστικος, πιο ήπιος ο ήχος, όπως λέει και ο Πάνος. Ο σκαφτός έχει πιο οξύ και ξερό ήχο, πιο παλαιικό. Τώρα αυτά είναι γούστα. Πάντως, ο δουγάτος σε ατύχημα, αλλάζεις τη δούγα και στρώνει αν δενείναι πολύ σοβαρό. Στο σκαφτό θες αλλαγή σκάφους…άρα νέο όργανο!
Ε, από εκεί και πέρα όπως σου κάθεται καλύτερα το ηχόχρωμα, προσωπικά έχω και μπαγλαμά και τζουρά όλα σκαφτά…

Δεν έχω ιδέα πραγματικά τι ισχύει αλλα πάντα θεωρούσα τα σκαφτα πιο στιβαρες κατασκευές, και έχω σκαφτό τζούρα και ο πατέρας μου ένα σκαφτό μπαγλαμαδακι, ίσως να μας απαντήσει κάποιος γνωστης για την στιβαρότητα.

Εγώ το είπα αυτό με το μπουζουκίστικο άρα συμφωνούμε… Όντως μάλλον τα 350 είναι η χρυσή τομή αλλά δεν θέλω να ανέβω εκεί. Δεν υπάρχει και λόγος μάλλον. Τζουρά είχα κι εγώ έναν σκαφτό και μετά πήρα έναν ντουγάτο, ίδιας οικονομικής κατηγορίας, και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Πολύ ανώτερος ο δεύτερος. Για αυτό και προτιμώ ντουγάτο. Περί ορέξεως βέβαια…

1 «Μου αρέσει»

μπορεις να παρεις και μεταχειρισμενο, στρωμενο ετοιμο. και που η αρχικη τιμη να ηταν πολυ πιο πανω απο τα 250 ευρω. αλλης κλασης.

1 «Μου αρέσει»

Σαφώς και θα μπορούσα, το γράφω εξάλλου στην πρώτη μου ανάρτηση. Και επίσης δεκτές προτάσεις.