Αγορά τρίχορδου μπουζουκιού κ ερώτηση!

Γειά σας σε λίγό καιρό θα αγοράσω τρίχορδο μπουζούκι.Από τον σεπτέμβριο θα εργαστώ σε ορχήστρα με ρεμπέτικο κ λαικό τραγούδι(για πρώτη φορά)!!!..θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορώ με το τρίχορδο να βγάλω και το λαίκο πρόγραμμα επίδη για λαικο πάει το τετραχορδο ποιο πολυ.Έχω κ ενα τετράχορδο βέβαια (τέλειο!!!) αλλά ας υποθέσουμε οτι για διάφορους λόγους θα έχω το ένα από τα δύο μαζί μου θα κάνω καλή δουλεία???

Κατ’ αρχήν, είναι εφικτό; Για παράδειγμα:

//youtu.be/MlhxMKQ-FF4

Είναι, λοιπόν, εφικτό. Δεν είναι τυχαίο που ο Κωστής ο Παπαδόπουλος “κουβάλησε” στη πλάτη του σημαντικό μέρος της λαϊκής δισκογραφίας για δεκαετίες με μπουζούκι (τρίχορδο που λες και συ, για να συνεννογιόμαστε).
Από κει και πέρα, εσύ κρίνεις αν σου κάνει εσένα προσωπικά το ένα ή χρειάζεσαι και τα δύο.

Πιστέυω ότι θα είναι πρακτικό…αλλά αν μου πεί κ κάποιος άλλος που ίσως βρίσκεται σε αυτή τη θέση αν είναι πρακτικο κ εφικτό θα με βοήθουσε …ευχαριστώ πολύ!!!

θεμα συνηθειας ειναι… εγω βολευομαι και με τα δυο περιπου το ιδιο.

Ο συμπατριώτης σου Βασίλης Τσιτσάνης με τρίχορδο άρχισε και δεν το παράτησε ποτέ. Πιστεύω όμως ότι αυτό που μετράει σε ένα μουσικό είναι αυτό το κάτι τι που είναι πέρα από το ερώτημα σου. Αν είσαι δυνατός στο τετράχορδο και έχεις καλή πενιά θα σου βγει και στο τρίχορδο.
Αν όμως έχεις αποχτήσει στο παίξιμο σου φιλοσοφία τετράχορδου και κάνεις το τρίχορδο να ακούγεται περίπου έτσι, τότε δεν υπάρχει λόγος να παίζεις σε τρίχορδο. (Με απόλυτο σεβασμό στον μεγάλο καλλιτέχνη Καραντίνη).

//youtu.be/0T7YvNCBkXA

Σας ευχαριστώ όλους όλα γίνονται αν υπαάρχει θέληση…Εξάσκηση χρειάζεται κ στην σύνεχεια εμπειρία!!!

Και υφος…

Τα παντα παιζει το τριχορδο!Ελαχιστα δε μπορει, και οχι δε μπορει απλα δε εχει το χρωμα το Ζαμπετε το Χιωτεικο.Αλλα εχω μια ενσταση,αυτος που ξεκινα τριχορδο θα παιξει με καποια μελετη τετ/ρδο!Αυτος που ξεκινα τετ/ρδο δε θα παιξει ποτε τριχορδο,και ενοω ως προς το χρωμα!Αυτο το υφος που προαναφερε ο φιλος!Η καλυτερη συμβουλη πιστευω ειναι να μελετησεις τους διαφορετικους δακτυλισμους και τη διαφορετικοτητα στη πενα, στο πως βαρας τη μπουργκανα,οταν παιζεις στη Λα καποιες φορες να παιζουν οι 2 Ρε ανοιχτα.Και μη πιανεις μια το ενα μια το αλλο, μονο τριχ/δο για να εξικιωθεις πιο γρηγορα!Μπορει να εχουν το ιδιο ονομα,αλλα ειναι εντελως διαφορετικα οργανα!Εγω εχω και το τετ/δο στη δουλια,και ξερω οτι ειναι παρεξηγημενο σαν οργανο,αλλα και στο χερι του παικτη,για να μη παρεξηγουμαστε!Φιλικα!!!

Φίλε μου Κώστα μου άρεσαν πολύ το λόγια σου σε ευχαριστώ πολύ!!!