Αγορά μπουζουκιού γύρω στα 1200 ευρώ

Καλησπερα σε ολους!! θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτο το μπουζουκι και αν αξιζει τα λεφτα του… το μπουζουκι ειναι το Ζοζεφ 460EA 60αρι

2 «Μου αρέσει»

Γεια σου @Hype_WhenHigh ! Καλωσόρισες στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε!

Δεν μας είπες πόσα είναι αυτά τα λεφτά! Εάν είναι €1200 δεν είναι καμία τρελή ευκαιρία. Εάν είναι όμως €600, μοιάζει τίμια σαν τιμή. Από τη φωτογραφία μοιάζει πολύ φορτωμένο με όστρακο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσεις (ακριβά) τη μόστρα και όχι τον ήχο του. Εάν θες όμως δώσε μας κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Ξύλα ( ; ) ή κάποιο ηχητικό ίσως ( ; )

2 «Μου αρέσει»

καλησπερα εχεις δικιο εδω μπορεις να δειτε τις λεπτομερειες

Zozef 460EA - 60 Δούγιες Σκαλιστό & Όστρακο 8string Bouzouki | Stollas Music

@alko101 έχεις κληρονομικό χάρισμα και είπες 1200; Ή απλά το γκούγκλαρες;
@Hype_WhenHigh με τόσα χρήματα παίρνεις από επώνυμο μάστορα, γιατί να πας σε μαζική παραγωγή;

7 «Μου αρέσει»

Καλησπερα φιλε… Το θεμα μου ειναι πως δεν γνωριζω καποιους επωνυμους και το πως θα ερθω σε επαφη μαζι τους… Ο φιλος μαντεψε την τιμη λες και το ειχε φτιαξει ο ιδιος χαχαχα… Σε ευχαριστω πολυ για την παρατηρηση… “με εσωσες” !?

1 «Μου αρέσει»

Αν επιτρέπεται, σε ποια περιοχή βρίσκεσαι; Υπάρχουν καλοί μάστορες σε όλη την Ελλάδα, και αν μένεις εξωτερικό μπορείς και πάλι να συνεννοηθείς.

1 «Μου αρέσει»

@liga_rosa
Ντύνομαι να παίξω ΛΟΤΤΟ … :joy:

@Hype_WhenHigh
Όπως βλέπω τα πράγματα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Συμφωνώ με τον από πάνω στο κοιτάξεις και άλλους μάστορες. Λιγότερο εκβιοτεχνοποιημένους. Πληρώνεις την εμφάνιση. Σκαλιστές δούγες, όστρακα κλπ.

5 «Μου αρέσει»

Αθηνα μενω περιστερι φιλε μου πιστευω θα υπαρχουν αρκετοι εδω… Λοφο αξιωματικων μενω αν ξερεις συγκεκριμενα …

Αρα τι χρειαζεται να κοιταξω πρωτα απο ποιοτητα οσο αφορα την κατασκευη?

Αφού είσαι Αθήνα έχεις πολλές επιλογές. Για τετράχορδο θα βρεις κάποιες συζητήσεις στο φόρουμ, παρ’όλο που είναι ρεμπέτικο κατά βάση. Προσωπικά δεν ασχολούμαι με τετράχορδο, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! Αυτη ηταν η δευτερη σκεψη μου… τριχορδο η τετραχορδο… Ξερω ειναι μεγαλη συζητηση… Απλα θελω να ρωτησω αν μπορω να βγαλω τον ιδιο ηχο… για παραδειγμα μπορω να βγαλω τον ιδιο ηχο στο τριχορδο οταν παιζω ψηλα?

2 «Μου αρέσει»

@Hype_WhenHigh

Πάμε λίγο στα βασικά. Για να βγάλουμε μια άκρη και να καταφέρουμε να σε βοηθήσουμε (όσο μπορούμε).
Σε πρώτη φάση πες μας κάποια πράγματα για εσένα. Τη σχέση σου με τη μουσική (εάν ακούς / εάν παίζεις κλπ) και κατά δεύτερον τί έχεις στο μυαλό σου όσον αφορά την αγορά οργάνου.

Επίσης θα σε βοηθήσει να διαβάσεις λίγο αυτά : Αποτελέσματα αναζήτησης για 'αγορά μπουζούκι category:32' - Ρεμπέτικο Φόρουμ

4 «Μου αρέσει»

Έχουν άλλο ήχο, άλλο χειρισμό και φυσικά άλλο ρεπερτόριο -για μένα είναι δυο ξεχωριστά όργανα. Σκέψου τί κομμάτια γουστάρεις να παίξεις, με βάση αυτό διάλεξε δάσκαλο και με την βοήθειά του ένα καλό όργανο.

4 «Μου αρέσει»

Ειμαι 26 και ειχα στην κατοχη μου ενα τετραχορδο μπουζουκι… εκανα 4 μηνες ωδειο και σταματησα για καποιους λογους… επισης εφυγε ο δασκαλος μου απο τη ζωη… ειχα μαθει αρκετα αλλα το παρατησα για λιγο… Θα ηθελα να αγορασω ενα καλο οργανο γιατι μου αρεσει και θελω να ασχοληθω ξανα…

Όμορφα. Επομένως έχεις κατασταλάξει ότι θες οχτάχορδο. Ας μη μπλέξουμε με τρίχορδα λοιπόν στη παρούσα φάση (ή μπορεί και όχι). Τι μουσική σου αρέσει να ακούς και τι θα ήθελες να παίζεις με το όργανο που θες να αγοράσεις;

3 «Μου αρέσει»

μου αρεσουν τα λαικα γενικα ( παλια/μοντερνα)… Μου αρεσει πολυ η μουσικη του χιωτη… ο ζαμπετας επισης…

2 «Μου αρέσει»

Μου αρεσουν πολυ και τα ρεμπετικα αλλα πιστευω ακουγονται καλυτερα στο τριχορδο οποτε λεω να το αφησω αυτο το θεμα προς το παρων και να ασχοληθω με αυτο που μου αρεσει περισσοτερο

2 «Μου αρέσει»

Όπως τα λες καλύτερα να πας σε τετράχορδο που ήδη είχες αρχίσει να μαθαίνεις και μετά μπορεί να τα φέρει η ζωή και να το γυρίσεις ή να αποκτήσεις τρίχορδο.

Όσον αφορά την αγορά οργάνου υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι κατασκευαστές. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να βάλεις ένα ταβάνι στα λεφτά που θες να δώσεις. Με γνώμονα αυτό θα ψάξεις κατασκευαστές και θα δοκιμάσεις όργανα για να βρεις τί είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα στα χέρια και στο αυτί σου.

5 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου θα το ψαξω να εισαι καλα καλο απογευμα !! Καλες πενιες :smiley:

Καλησπερα καλωσορισες στο ρεμπετικο φορουμ .Νομιζω οτι σε αυτα τα χρηματα ειναι καλυτερα να κοιταξεις να το παρεις απο καποιο οργανοποιο και οπως πολυ σωστα ειπαν να βαλεις ενα ταβανι στα χρηματα που θες να διαθεσεις.Υπαρχουν πολλοι αξιολογοι κατασκευαστες πχ Καρβουνης,Καρανδρεας,Βαρλας νομιζω και Σταμκος :smiley:

2 «Μου αρέσει»