Αγορά μπαγλαμά (yet another..)

Καλησπέρα σε όλους

Είναι το πρώτο μου σχόλιο στο φορουμ, θα ήθελα (και εγώ) την συμβουλή στην αγορά μπαγλαμά, τον οποίον θα ήθελα να αγοράσω το συντομότερο.

Λίγα πράγματα για μένα, που ίσως βοηθήσουν για τις συμβουλές σας:
Έχω κατασταλάξει στο όργανο, μου αρέσει το οργανάκι πάρα πολύ, ο οξύς τόνος του, το πολύ μικρό μέγεθος και η απλότητα που μου βγάζει. Δεν θέλω να το πάρω απαραίτητα για να παίζω τα γνωστά τραγούδια που έχουν γραφτεί για αυτό, αλλά ποιο πολύ θέλω να το γραντζουνάω αυτοσχέδια για την πάρτη μου, για να νιώθω ποιο καλά ψυχολογικά, να ξεχνάω τα προβλήματα της καθημερινότητας… Δεν έχω ιδέα από μουσική θεωρία και αρχικά σκοπεύω να ψαχτώ μόνος μου για τα βασικά (νότες, συγχορδίες κτλ…) στο ίντερνετ.

Διάβασα τα (πολλά!) νήματα που έχουν γίνει σχετικά με την αγορά μπαγλαμά σε αυτό το φόρουμ, με πολύ χρήσιμες συμβουλές από όλους τους γνώστες :+1: και η σούμα που έχω κάνει είναι από όλα είναι εξής - διορθώστε με αν κάνω λάθος:

  • Αγορά κατ’ ευθείαν από τον μάστορα είναι η καλύτερη επιλογή
  • Από μίνιμουμ 200+ ευρώ παίρνεις μπαγλαμά της προκοπής
  • Το επιθεωρείς εξονυχιστικά πριν το πάρεις
  • Αποφεύγεις άν γίνεται τους βιομηχανικούς στα μουσικά σουπερμάρκετ

Ιδανικά θα ήθελα το οργανάκι να βγάζει σωστό ήχο και να έχει νορμάλ ποιότητα - και ας είναι εντελώς σπαρτιάτικο εξωτερικά, με το μπάτζετ μου να είναι μάξιμουμ 200 ευρώ, με αγορά σε δόσεις, και να μην το παραλάβω μετά από μήνες. Με βάση από ότι διάβασα στα νήματα, νομίζω ότι δεν έχω και πάρα πολλές επιλογές.

Το ποιο κοντινό σε αυτά που βρήκα, ήταν από ένα γνωστό οργανοπωλείο στο Περιστέρι με βιομηχανικό με 198 ευρώ με δόσεις και δεν ξέρω αν είναι και η καλύτερη επιλογή για την περίπτωση μου.

Πρακτικά τι επιλογές έχω;

Σας ευχαριστώ πολύ!!

3 «Μου αρέσει»

βρες καποιον μουσικο που να ξερει απο οργανα να στο παρει αυτος να εισαι σιγουρος. μπορεις να παρεις και μεταχειρισμενο, καλητερης ποιοτητας, με τα χρηματα που διαθετεις… :wink:

Ρώτησα κάποιους αλλά δεν έκαναν δόσεις, τελικά μόλις αγόρασα κάποιο βιομηχανικό. Μια χαρά μου βγήκε, λίγο το φινίρισμα στο μπράτσο θα το ήθελα καλύτερο, αλλά κατά τα αλλά, ήχος και ποιότητα ξύλου μιά χαρά.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

1 «Μου αρέσει»