Έρευνα αγοράς μπουζουκιού

Καλησπέρα, ψάχνω μπουζούκι τρίχορδο γύρω στα 1500 ευρώ. Παίζω κυρίως ρεμπέτικο αλλά γενικά έχω ευρύ ρεπερτόριο και δεν θα ήθελα ενα όργανο για ένα είδος μουσικής αποκλειστικά. Ποιόν ή ποιους οργανοποιούς προτείνετε; Μένω Αθήνα μα αν είναι καλός ο μάστορας θα παω να τονε βρω όπου κι αν είναι.

Πήγαινε τότε σε όλους Αχιλλέα και μην βιαστείς, για να πείσεις εσύ τον εαυτό σου τι χρειάζεσαι, φαίνεται να ξέρεις τι ψάχνεις

3 «Μου αρέσει»

Γεια σου Αχιλλέα και καλώς ηλθες στην παρέα.
Πριν αρχίσουμε να αραδιαζουμε ονόματα θα ήθελες να μας πεις τι όργανο κρατάς τώρα και ποιους οργανοποιους έχεις επισκεφθεί ?

1 «Μου αρέσει»

Γεια σου και σένα Πάνο και καλώς σας βρήκα!
Θα είναι η πρώτη μου αγορά μπουζουκιού και γενικά το πρώτο μου μπουζούκι, ωστόσο παίζω χρόνια κιθάρες που είναι το κύριο μου όργανο, παίζω λαούτο και παίζω και μπαγλαμά. Οπότε έχοντας μια πείρα και επειδή πλέον είναι και η κύρια ενασχόλησή μου η μουσική άρα δεν το φοβάμαι, πάω κατευθείαν σε καλής ποιότητας όργανο και συνάμα λίγο πιο ακριβό (για πρώτο), ξέρω και να το σκαλίζω ρε παιδί μου. Όταν έψαχνα να βρω τον μπαγλαμά μου είχα επισκεφτεί διάφορους οργανοποιούς και κατέληξα στον μάτσικα γιατί στην τιμή που ήθελα αποδείχθηκε ο καλύτερος για τα γούστα μου (300-400). Θα περάσω κι απ’ αυτόν, έχω και κάποιους ακόμα οργανοποιούς κατά νου όπως: Καφετζόπουλος, Κατσιφής, Στάμκος και Θεοδωράκης από ξυλοφωνία. Δευτέρα θα περάσω από Σαλόνικα. Γενικά μόλις γύρισα από σεζόν και θα κάνω τη γύρα μου. Οπότε μάγκες μου είμαι όλος αυτιά.

Από Θεσσαλονίκη δεν έχω εμπειρία, αλλά αν είχα την ευκαιρία θα ήθελα να γνωρίσω και να παίξω με όργανα του Θεοδωράκη, του Αλεξανδρή, του Παπαδαμου και της Λύσσα (Κατερίνη).

Τώρα θα σου πω την προσωπική μου άποψη βάση της εμπειρίας μου.
Έχω ένα μπουζούκι του Καφετζόπουλου και ένα του Σπουρδαλάκη, και τα 2 όργανα είναι φρέσκα το πρώτο 01/21 και το 2ο 4-5/23 (αν θυμάμαι καλά).
Υπόψιν είμαι υπερβολικά προσεκτικός με τα όργανα (μέσα σε ακριβές θήκες με υγρασιομετρο και επιπλέον υγρασιομετρα σε όλο το σπίτι, κ.τ.λ.).
Τα όργανα και τα 2 έχουν χρειαστεί τους μαστόρους τους. Το πρώτο γιατί το καπάκι του χορδοστατη δείχνει έναν μικρό τζόγο, πιθανόν λόγω ζέστης να έλιωσε ένα μέρος της κόλλας του και το δεύτερο για σεταρισμα και περαιτέρω χαμήλωμα.
Στα γράφω γιατί θεωρώ πως όργανο θα αγόραζα μόνο αν ο μάστορας είναι προσβάσιμος στην καθημερινότητα μου, με εξαίρεση τον Καφετζόπουλο που είναι one of a kind.

Τώρα για Αθήνα, θα σου πρότεινα Καφετζόπουλο, Σπουρδαλάκη, Κατσίφη (που τους έχω επισκεφθεί και έχω άριστες εντυπώσεις), και τον Καρβούνη μαζί και τον Κάρολο Τσακιριάν (για τους οποίους δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω δει πολύ καλά όργανα τους από κοντά και με τα οποία έχω παίξει.).
Βάρλα δεν σου προτείνω καθαρά γιατί είσαι out of budget. Αλλιώς θα άξιζε να πας μια βόλτα.

Απόλαυσε τις τσάρκες σου και μην ξεχάσεις να αφήσεις feedback στα νήματα των οργανοποιων καθώς και εδώ όταν καταλήξεις :wink:

2 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες Αχιλλέα!
Όντως ξέρεις τί θέλεις, και αν περιηγηθείς λίγο στο φόρουμ θα βρεις άπειρες σχετικές συζητήσεις.
Αυτή τη στιγμή πωλείται ένα ιδιαίτερο όργανο του Καφετζόπουλου (με στατικότητα χωρίς καμάρια) στα 1500, μπορείς να το τσεκάρεις.
Από αυτούς που αναφέρεις, εκτός από Καφετζόπουλο και Θεοδωράκη που είναι κορυφαίοι, συμφωνώ με Κατσίφη αν θες να εστιάσεις σε λαϊκό ήχο. Στάμκο και Σπουρδαλάκη δεν τους προτείνω (όπως ξέρει το φόρουμ).
Αντίθετα, θα προσέθετα στην λίστα σου Τουλίκα και Τόφφα, μαζί με Μουστάκα και Τσιλιμίγκα για ποιο οικονομικό όργανο που όμως δεν υστερεί. Δυστυχώς λόγω τιμής δεν μπορώ να προτείνω Μουντάκη (ίσως η οικονομική σειρά) και Φρονιμόπουλο, μπορείς όμως να έχεις το νου σου για μεταχειρισμένα.
Όλο και κάποιον θα ξεχάσαμε, συμπληρώστε ελεύθερα για να μην αδικήσουμε κανέναν!

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα, όσα είπαν οι πιο πάνω ισχύουν να σου προτείνω να δεις και ένα νέο άνθρωπο του οποίου η δουλειά μου έκανε εντύπωση, λέγεται Γαλανός και είναι στου Ρέντη

1 «Μου αρέσει»

Φίλε μου καλημέρα. Έπειτα από παρότρυνση του Πάνου μπήκα να ψαξω τον Σπουρδαλακη και είδα ενα μπουζούκι που μου άρεσε πολύ αλλά δεν το χω πιάσει ακόμα στα χέρια μου. Θελω να μου πεις γιατί δεν τον προτείνεις όπως και γιατι δεν προτείνεις τον Στάμκο.

Καλημέρα Αχιλλέα, και καλή τύχη στην αναζήτηση σου.Θα βρεις σίγουρα αυτό που ζητάς, γιατί διακρίνω μια μεθοδικότητα στην έρευνα σου,οπότε και ο παράγοντας τύχη ελαχιστοποιείται.Εγώ θα σου πρότεινα να δεις όσους περισσότερους οργανοποιούς γίνεται, ώστε να σχηματίσης ο ίδιος άποψη για τον καθένα και την εργασία του.Για την απάντηση που περιμένεις από τον Νικόλα για Στάμκο και Σπουρδαλάκη,κάνε έναν κόπο και αναζήτησε στο φόρουμ εκατοντάδες απόψεις και συζητήσεις για την ερώτηση που κάνεις.Θα βρεις και τα μαλλιά της κεφαλής σου.Μην ξαναγράφουμε τα ίδια και τα ίδια, και ερχόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις, χωρίς να υπάρχει και κάποιο όφελος.Μια αναζήτηση αρκεί, και θα δεις ότι απαντήσεις ψάχνεις.Καλό διάβασμα.

5 «Μου αρέσει»

@nikosn αλήθεια είναι, έχουν χυθεί τόνοι μελάνι στο φόρουμ για τον Σπουρδαλάκη και τον Στάμκο. Όσα έχω πει δημοσίως ισχύουν (και παραμένουν προσβάσιμα στα αντίστοιχα νήματα) και δεν θέλω να αναμοχλεύσω πάθη.
@achilleas.merichas αμέλησα να αναφέρω τον Βεργέτη, αν και επίσης ξεφεύγει στο μπάτζετ . Επίσης αν βρεις μεταχειρισμένο του Αλεξανδρή.

Καλησπέρα, να προσθέσω στα παραπανω ονοματα και τον Ραπακούσιο!

1 «Μου αρέσει»

Θα συμφωνήσω με όλους τους συμφορουμιτες πιο πάνω για τους τόνους ηλεκτρονικού μελανιού σχετικά με τον Σπουρδαλάκη, αλλά για να σε διευκολύνω όσα και να διαβάσεις δεν θα βρεις κάτι αρνητικό πέρα από προσωπικές απόψεις περί γούστου η για ιστορίες γνωστών του γνωστού.

Επίσης τέτοιες ιστορίες έχω ακούσει και εγώ από πολύ κοντινούς όπως και έχω δει όργανα (θα έλεγα όχι αντάξια των χρημάτων τους) για οργανοποιους που σου έχουν προτείνει ήδη σε αυτό το νήμα αλλά αφού δεν έχω προσωπική εμπειρία δεν είναι και λογικό να τις μεταφερω.

Πέρα από ότι έχω αναφέρει ξανά ότι η αισθητική των οργάνων του Στάμκου δεν ταιριάζει με την δική μου και πως τον Ραπακουσιο προσπάθησα να τον βρω και δυσκολεύτηκα αρκετά.

Το πιο ασφαλές είναι η επίσκεψη και η δοκιμή, κατόπιν και οι ερωτήσεις σε κατόχους οργάνων του εκάστοτε οργανοποιού.

1 «Μου αρέσει»

Είπαμε να μην επαναληφθούμε σχετικά με κάποια πολυσυζητημένα θέματα, θα ήθελα να γίνει σεβαστό αυτό γενικότερα. Ας διαβάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος τα παλιά νήματα, και ας κρίνει τα γραφόμενα μαζί με την προσωπική του εμπειρία κατά το δυνατόν.
Όποιος έχει κάτι να προσάψει σε κάποιον από τους υπόλοιπους που αναφέρθηκαν, καλό θα είναι να το κάνει για να μην πάθουν και άλλοι. Δεν είναι διαφημιστικό σάιτ εδώ, είναι φόρουμ άρα περιλαμβάνει και την αρνητική κριτική.

Συμφωνώ απόλυτα, καλό είναι να μην επαναλαμβάνουμε το ποσό σημαντικό είναι να προσέχουμε το τι γράφουμε εδώ μέσα όταν αφορά τον βιοπορισμό κάποιων επαγγελματιών μαστόρων.

Είναι ανοιχτό φόρουμ για όλο τον κόσμο, και όταν υπαρχουν θέματα που είναι να προσαψουμε οφείλουμε να τα συνοδεύουμε με στοιχεία και όχι στον αέρα.

Και κλείνω εδώ την τοποθέτηση μου πως σε ΟΛΟ το φόρουμ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας πελάτης του Σπουρδαλακη που να έχει παράπονο.

Επίσης δεν έχω να προσαψω με την σειρά μου τίποτα σε μαστόρους που δεν είχα συναλλαγή μαζί τους και απλά έπιασα ένα μη πετυχημένο όργανο τους στα χέρια μου, αφού μπορεί το όργανο έτσι να ζητήθηκε από τον πελατη, η μπορεί να υπήρξε αστοχία υλικού χωρίς ο πελάτης να ζητήσει διόρθωση η χίλια μπορεί.

Η αλήθεια η είναι πάντα μεταξύ πελάτη και μάστορα.

Κατά την γνώμη μου από τους οργανοποιούς που αναφέρεις τον πιο all around ήχο που πιθανά να ψάχνεις τον έχει ο Κατσιφής. Όπως είπαν ήδη πολλά μέλη υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που λογικά θα πληρούν τα κριτήρια που θέτεις στον ήχο. Επειδή όμως φαίνεσαι μεθοδικός στον τρόπο που σκέφτεσαι θεωρώ ότι για να αναφέρεις τα ονόματα αυτά σημαίνει ότι έχεις ήδη μαζέψει πληροφορίες - γνώμες. Ελπίζω να βρεις το όργανο που σου ταιριάζει και θα σε ικανοποιεί για πολλά χρόνια.

3 «Μου αρέσει»

Σίγουρα όλοι ξέρουν να φτιάχνουν όργανα ο καθένας με τον ‘προσωπικό’ του ήχο.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι λίγοι έχουν στοκ όργανα που μπορείς να παίξεις και να αγοράσεις απευθείας.Εσύ φαντάζομαι θες έτοιμο ή υπάρχει η πιθανότητα να παραγγείλεις και να περιμένεις?
Βέβαια και εκεί που δεν θα υπάρχει κάτι έτοιμο μπορεί να έχει έρθει κάποιο για σετάρισμα ή κάτι άλλο και να πιάσεις όργανο οπότε να έχεις μια άποψη.

Καλησπέρα , υπάρχει και ο Γιάννης Κατος στο μοσχάτο . Δούλευε για πολλά χρόνια στο Σπουρδαλάκη. Αρτέμιδας 30 Μοσχάτο 6944867462.

1 «Μου αρέσει»

Διάλεξε έναν από τους παραπάνω μάστορες, με τον οποίο να μπορείς να
συνεννοηθείς. Είναι πολύ βασικό να υπάρχει καλή επικοινωνία με το μάστορα.
Δε θα σου πρότεινα Ραπακούσιο πχ

Φιλαράκι σίγουρα θέλω να πιάσω κάποιο όργανο του εκάστοτε οργανοποιού να παρω μια γεύση και να σχηματίσω μια άποψη αλλά δεν έχω πρόβλημα να περιμένω, το καλό πράμα αργεί άλλωστε. Ωστόσο, πήγα στον Θοδωράκη εχθές και μου έδωσε χρόνο αναμονής 1 χρόνο πλας, το καταλαβαίνω μιας και είναι πρώτο όνομα αλλά νομίζω παραπάει… Παρεμπιπτόντως είχε ενα μπουζουκάκι στα 3.000 λουκούμι που ηταν παραγγελία, το έπιασα στα χέρια μου και χάρηκε η ψυχή μου. Ο ίδιος μου το χαρακτήρισε “universal” και μου ειπε ότι συνήθως τα μπουζούκια του εχουν πιο ρεμπέτικο ήχο, οπότε πέτυχα διάνα. Αν καταλήξω στον Θοδωράκη θα κανω προσπάθεια να μειώσω τον χρόνο αναμονής αλλιώς δεν είμαι για να περιμένω τόσο. Πιστεύω γενικά ο μέγιστος χρόνος που “αντέχω” να αναμένω είναι κανα 6μηνο.

Το 3χιλιαρο έχει γίνει καθημερινότητα στα μπουζούκια, βέβαια αυτό αφορά άλλο νήμα.

1 «Μου αρέσει»