Ross Daly επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Κοινοποιήθηκε η αναγγελία της τελετής αναγόρευσης του σπουδαίου μουσικού, συνθέτη, ερευνητή και δασκάλου, Ross Daly επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/4/2023 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών επί της οδού Πανεπιστημίου 30 και, πέραν της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας του τιμωμένου με τίτλο «Από πού πηγάζει αυτή η μουσική;», θα συμπεριλαμβάνει μουσικό σκέλος με τη συμμετοχή διδασκόντων και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τ.Μ.Σ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προσφώνηση από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτριο Καραδήμα.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα.

Αναγόρευση του τιμωμένου:
− Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη.
− Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Ομιλία του τιμωμένου κυρίου Ross Daly με τίτλο: " Από πού πηγάζει αυτή η μουσική; "

Μουσικό μέρος από διδάσκοντες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

10 «Μου αρέσει»

Εύγε. Άξιος.

Κατά τη γνώμη μου, στα χρόνια που ο Ρος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα κανείς δεν επηρέασε περισσότερο τη μουσική πραγματικότητα, τον τρόπο που προσλαμβάνουμε τη μουσική.

7 «Μου αρέσει»

Επιτέλους μια καλή είδηση.
Ενας άνθρωπος υπερταλαντούχος, καλλιεργημένος και με τεράστια προσφορά στη μουσική της χώρας και όχι αποκλειστικά.
Να είναι πάντα καλά…

6 «Μου αρέσει»

καλον ειναι να βρούμε την εισήγηση του αυτή.
θα εχει ενδιαφέρον να δουμε πως βλέπει την Ελληνική μουσική δημιουργία και πως εξηγεί αυτον τον πλούτο μας.

Δεν έχουμε παρά να είμαστε παρόντες την Τετάρτη 26/4/, στην εκδήλωση.

1 «Μου αρέσει»

Μπορώ να αποτολμήσω τη μαντεψιά ότι «αυτή» η μουσική θα είναι μάλλον η ευρυύτερη ανατολική τροπική, και όχι ειδικά η ελληνική.

1 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

… και από 1:25:50 - 1:26:08 μπορούν, όσες / -οι με γνωρίζουν, να παρακολουθήσουν την αποχώρησή μου (εμφανίζομαι δεξιά και εξαφανίζομαι αριστερά, λαδί μπουφάν).

όπως θα διαπίστωσες, σωστά μάντεψες!

1 «Μου αρέσει»

Νίκο το πλάνο είναι σαν να βγήκε από κάμερα ασφαλείας και η διακριτικότητα μαζί με την ηρεμία με την οποία αποχωρείς είναι σαν να άφησες πίσω μια βόμβα. :rofl::joy::sweat_smile:

1 «Μου αρέσει»

Πάνο μου, ολόκληρη η τελετή του συγκεκριμένου βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των “χαιρετισμών” κλπ. του τέλους, καταγράφηκε από μία και μόνο (κανονική) κάμερα, μόνιμα τοποθετημένη κάπου στο χώρο της αίθουσας. Προσωπικά ναι, απλά και μόνο αποχώρησα, επιλέγοντας να πάρω τη βόμβα μαζί μου, καλύτερα… :rofl: :joy: :smile:

1 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα μετά από 368 ημέρες. Δεν επιτρέπονται πια καινούριες απαντήσεις.