Καλημέρα (επιτέλους μετά από τόσον καιρό)

Καλημέρα σε όλους και όλες!
Μετά από πολύ πολύ καιρό που έχω εγγραφεί στο Ρεμπέτικο forum, κατάφερα να βρεθώ εδώ και να γράψω δυο λόγια!
Άσχετος με το forum και επισκέπτης μέσω τηλεφωνικής συσκευής δυσκολεύομαι να βρω τα νήματά του… Άσχετος εντελώς επίσης με τη μουσική βασανίζω έναν τζούρα και τους γύρω μου, αλλά δεν το βάζω κάτω. Ίσως η επιμονή με οδηγήσει κάπου… Προς το παρόν χαίρομαι που μετά από τόσο καιρό κατάφερα να σας πω μια Καλημέρα…

14 «Μου αρέσει»

Καλημέρα! Ό,τι θες ρωτάς και εδώ είμαστε.

1 «Μου αρέσει»

Έχει πολύ υλικό για μελέτη το forum και κάποιος με το δικό μου επίπεδο (δάπεδο και κάτω) που μόνο ερωτήσεις έχει, νιώθει πως μπήκε στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κι ας μην καταλαβαίνει και πολλά…

6 «Μου αρέσει»

Καλώς μας ήρθες! Τι ωραίο που ήθελες να πεις απλώς μια καλημέρα!

Καλό δρόμο με τον τζουρά σου, κι όπως λέει κι ο Νίκος, ό,τι θες εδώ είμαστε.

2 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες και καλές πενιές !

2 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ για την ωραία υποδοχή, τα ευγενικά σας λόγια και τις ευχές. Δεν ξέρω τι να πω καθώς δεν είμαι από αυτούς που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι στους συνφορουμιτες αφού είμαι άσχετος μουσικά και παλεύω μόνος μου, μέσω βιβλίων και διαδικτύου, να αποκτήσω μια μουσική σχέση (με τον εαυτό μου και κατ’επέκτσση) με το όργανο.
Εάν ένας από τους στόχους του φόρουμ είναι να βοηθήσει αρχάριους στη μουσική να βρουν το δρόμο τους πιο εύκολα, τότε σίγουρα μπορώ να πω πως είμαι από αυτούς που θα το δικαιώσουν :slight_smile:
Η μουσική πιστεύω πως δεν “διαβάζεται” ούτε “αναρτάται” αλλά ακούγεται και παίζεται από ανθρώπους και σίγουρα ένας δάσκαλος είναι αυτός που βαδίζοντας μαζί του το δρόμο θα σε μάθει να περπατάς σωστά.
Συνεχίζω χωρίς να ξέρω αν γράφω στο σωστό νήμα και χωρίς να αναφέρω τους λόγους που κάποιες φορές αυτό (η σπουδή με ένα δάσκαλο δηλ) είναι πολύ δύσκολο να συμβεί…
Πριν αγανακτήσετε μαζί μου, θα προσπαθήσω να ρωτήσω αυτό που έχω ως απορία ελπίζοντας πως θα καταφέρω να το διατυπώσω σωστά.
Μέχρι να μπορέσω να παρακολουθήσω μαθήματα απο κάποιον δάσκαλο, υπάρχει κάποια μέθοδο-τεχνική-ασκη
ήσεις που βοηθάνε κάποιον στο να μάθει να ακούει?
Ευχαριστώ για την υπομονή
Θανάσης

2 «Μου αρέσει»

Από συντονιστή: για το συγκεκριμένο θέμα άνοιξα νέο νήμα και προτείνω να το συζητήσουμε εκεί. Η γενικότερη συζήτηση για το καλωσόρισμα του φίλου Μεθαν συνεχίζεται εδώ.

2 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 365 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.