Quiz... με τι παίζω;

Ένα μικρό κουίζ για να περάσει η ώρα:
Όποιος βρεί με τι παίζω εδώ κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον :slight_smile:

Μικρή βοήθεια: δεν έχω πιάσει ποτέ μου μπουζούκι

GAS-13, επειδή εθεάθης ανάμεσα στους υποψηφίους, αποκλείεσαι από το διαγωνισμό.

Για ηλεκτρακουστικη με καπο σε κοβω. Φυσικα μπορει να κανω και λαθος. Γιωργος
υγ
αργησα να δω τον αποκλεισμο μου. Φιλακια

12άχορδη με χορδές μπουζουκιού?

κάτι με πιεζοηλεκτρικό και μπόλικα εφέ!

MIDI Μπουζούκι θα έλεγα αν και κάποιες πενιές από αυτές που ακούω δεν ξέρω αν βγαίνουν με πλήκτρα, άρα μπορεί να παίζεις τον ταμπουρά του γιοβάν τσαούς με μαγνήτη ideal και να βγαίνεις από solitaire :slight_smile:

Ηλεκτρική κιθάρα με εξαφωνικό μαγνήτη και κάποιο σύστημα virtual guitar/guitar synth της Roland/Boss για ήχο δωδεκάχορδης ηλεκτρικής;

We have a winner, το ωρολόγιο κερδίζει ο φίλτατος emc.
Αυτό που ακούσατε είναι η stratocaster μου με midi μαγνήτη και το guitar synth GR 55 της Roland, ηχογραφημένο καρφί στην κάρτα ήχου του υπολογιστή. Η προσομοίωση ήταν όντως για 12χορδη ακουστική. Αν έβαζα προσομοίωση 12χορδης ηλεκτρικής (rickenbacker) θα ακουγόταν περίπου όπως τον ήχο του Χιώτη.
(Βασικά έψαχνα έναν ήχο για το hotel california / dead or alive και προέκυψε μπουζούκι, χεχε.)

Συμπέρασμα:
Η midi προσομείωση που χρησιμοποίησα εννοείται δεν μπορεί να σταθεί επουδενί σε δεύτερη ανάγνωση, ένα έμπειρο αυτί το τσακώνει αμέσως. Αλλά βλέπεις όμως πως τελικά ο ήχος και το ύφος είναι στα δάχτυλα, όχι στο όργανο. Ρίχνεις τις πενιές σου σε μια 12χορδη και μπουζουκίζει αμέσως. Παίζεις απαλά ένα άρπισμα στο τετράχορδο μπουζούκι και σου βγαίνει dust in the wind. Λίγος πειραματισμός δεν έβλαψε κανέναν.

Με όλο το σεβασμό στο αυθεντικό τρίχορδο πάντα.


— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 13:35 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 13:29 —

Γεια σου ρε Γιώργαρε… αν δεν με γνώρισες ήδη, ο Βαγγέλης είμαι.

Ειπα να τους μπερδεψω λιγο, γιατι σ εχω ακουσει live σε κιθαρομπουζουκο και παρ΄ ολιγον να κοψω την εκμαθηση κιθαρας. Τι να παιξεις πλεον αμα παιζει ετσι ο Βαγγελης. Μετα επεκρατησαν ψυχραιμοτερες σκεψεις και ειπα τραβα μπρος και κανε οτι μπορεις. Βαγγελης δεν προκειται να γινεις…

Τα μηχανάκια της Roland τα έβλεπα στα όνειρα μου αλλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το έξοδο αφού δε θα τα χρησιμοποιούσα επαγγελματικά. Οι δυνατότητες τους πάντως είναι φοβερές. Τελικά αγόρασα μια YouRock guitar που καλύπτει μια χαρά τις ανάγκες μου για midi.

Πριν 2-3 χρόνια είχα βρεθεί στο δίλλημα καινούρια ηλεκτρική ή καινούρια πεταλιέρα. Προτίμησα την πεταλιέρα και χώθηκα βαθιά στον κόσμο των midi. H συγκεκριμένη (και όλες του είδους της) δεν κάνει τίποτα τέλεια, αλλά κάνει πολλά πράγματα με αξιοπρέπεια, πράγμα που βοήθησε αφάνταστα στα live με μια hard-rock μπάντα που παίζω. Μπορείς πχ να παίζεις ακκόρντα με καθαρό ήχο κιθάρας και ταυτόχρονα να έχεις πλάτες synths ή ότι άλλο βάζει ο νους σου.

Ένα άλλο της καλό είναι ότι βολεύει σε πρόχειρες home ηχογραφήσεις να περνάς ιδέες γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό:
Εδώ ένα τραγουδάκι που γράφω αυτό τον καιρό, πρόχειρο take (με όλα τα άλλα όργανα πλην εγχόρδων ηχογραφημένα από guitar pro), προκειμένου να δώσω στον τραγουδιστή να καταλάβει τι θέλω.