O ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ

Καλησπερα σας.Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ και η πρωτη φορα που κατασκευαζω καποιο οργανο.Πριν μπω σε λεπτομερειες θα ηθελα να σας ευχαριστησω γιατι αν δεν επαιρνα πληροφοριες μεσα απο τα θεματα του φορουμ μαλλον επιπλο θα κατασκευαζα παλι που ειναι και η δουλεια μου παρα μπαγλαμα.Τωρα σχετικα με το οργανο, το σκαφος ειναι φτιαγμενο απο παντουκ 40 χρονων το μανικι απο ιροκο επισης αρχαιο και το καπακι απο καναδεζικο πευκο.Η ταστιερα ειναι απο ισοβενο wegge και εχει μηκος χορδης 36cm.Το συνολικο μηκος του μπαγλαμα ειναι 53cm.Το σκαφος εχει μηκος 18cm πλατος 12cm και υψος 7cm.Τωρα σχετικα με τον ηχο δεν μπορω να εκφερω αποψη λογω της αγνοιας μου πανω στο θεμα.Ολα τα ενθετα ειναι φτιαγμενα απο καπλαμαδες εκτος απο το σχεδιο πανω στο καραβολο που εχει γινει απο καποιο κοχυλι.Η ταστιερα εχει χαραχτει στο χερι με πολυ κοπο ομολογω.Επισυναπτω και μερικες φωτο.Σας ευχομαι καλο απογευμα

ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΤΡΟΣ

Καλώς όρισες Πέτρο, μπράβο για την κατασκευή σου, έκανες δυναμική είσοδο στο φόρουμ. Ήθελα να ρωτήσω για τον κάτω καβαλάρη, εάν τον έχεις κολλήσει ή αν μετακινείται και τί σε οδήγησε να τον κατασκευάσεις με αυτή τη “γωνία” (δεν έχω ξαναδεί τέτοιο) .

Καλή η παρατήρηση του Μπάμπη, εγώ πάντως σαν μηχανικός είμαι ουσιαστικά σίγουρος ότι η κατασκευή είναι κολλημένη, δεν θα έστεκε αλλοιώς. Ενδιαφέρον θα έχει η αναφορά του Πέτρου για την επιλογή του.

Γεια σας παιδια.Απαντωντας στο ερωτημα σας,σας λεω οτι ο καβαλαρης ειναι κινητος.Η επιλογη του σχεδιου ειναι καθαρα απο αισθητικη αποψη.

Κατά πρώτον ΜΠΡΑΒΟ και με τη συνοδεία όλων των ευχών.
Κατά δεύτερον κι εγώ μια παρατήρηση. Θα είχε επίσης ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Πέτρου για τη θέση των τσαμπουκάδων?

Νικιτα καλημερα.Μολις χθες ανακαλυψα οτι οι τσαμπουκαδες δεν ειναι διακοσμητικοι.Σκοπευω να το διορθωσω το θεμα.

Τωρα ειδα και τον πρωτοτοκο…
Κανουν μπαμ οτι ειναι αδερφακια:)
Ωραια δουλεια!

Σιγουρα ειναι αδερφακια και εχουν κληρονομησει και ενα σοβαρο ελλατωμα απο τον πατερα τους.Ειναι δυστυχως μουγγα.Λογω της ανυπαρκτης μουσικης παιδειας μου μαλλον δεν θα μιλησουν ποτε.
Χαιρετισματα Πετρος.

Καλησπερα!! Δεν γινεται να μην ακουγονται!!

Με λιγες βελτιωσεις θα ακουστει πολυ καλα πιστευω!
Κατ αρχας πισω στο καραολο δεν βλεπω να εχεις καβαλαρη (ζυγο)
Δες εδω το κοκκαλο που ακουμπανε οι χορδες!!
DSC_0148s.jpg
Επισης ο καβαλαρης σου που τον εκανες ετσι για ομορφια και παταει παρα πολυ
στο καπακι θα σε συμβουλευα να τον λεπτυνεις και να εχει παχος 5mm
Δες την φωτο!
SP_A0543.jpg

Ενας αλλος σημαντικοτατος παραγοντας ειναι το αυλακι που εκανες στο κοκκαλο και
παταει η χορδη! Πρεπει η χορδη να μην μπαινει ολη μεσα στο κοκκαλο αλλα μονο η μιση!

Τι παχος εχεις κανει το καπακι;

Καλησπερα Δημητρη.Το θεμα δεν ειναι αν παιζει το οργανο αλλα εγω που δεν ξερω ουτε μια νοτα να χτυπαω.Ισως να ειμαι και ο μοναδικος στο φορουμ που ενω φτιαχνω οργανο δεν μπορω να το χρησιμοποιησω.Παντως ευχαριστω για τις συμβουλες.Πισω στον ζυγο δεν εχω κοκκαλο αλλα wegge ξυλο,οσο για τις χορδες το παλευω ακομα και επισης θελω να σου πω οτι πραγματι ο καβαλαρης θα λεπτυνει .Μπορεις αν θες να δεις την εξελιξη του στην αλλη δημοσιευση μου με θεμα τον δευτεροτοκο.Παρεπιπτοντος χθες γνωρισα τον κυριο Μητρεντζη ενα χρυσο ανθρωπο και μεγαλο μαστορα της οργανοποιιας ο οποιος με βοηθησε σε καποια θεματα με τα κλειδια και τον καβαλαρη.
Φιλικα Πετρος.