καλησπερα και απο μενα.Σημερα παρελαβα ενα κομματι burl maple σαν και αυτο
http://www.fine-woods.com/973.html
το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι απο την ριζα του δεντρου ,εχει πολυ ιδιαιτερη δομη με σκασιματα,ροζους και λοιπα τα οποια πρεπει με καποιον τροπο να καλυφθουν για να λουστραριστει.Το θεμα ειναι πως?Εγω θα εβαζα κολλα με σκονη ξυλου,η grain filler.θα εκτιμουσα τη γνωμη σας και ιδιαιτερα του κ.Νικου.
Αγαπητέ ΔΗΜΗΤΡΗ βλέπω με χαρά ότι συνεχίζεις ακάθεκτος τις προσπάθειές σου, και ψάχνεσαι.Μία λύση είναι η κόλλα κρυσταλιζέ ανακατεμένη με σκόνη από το ίδιο ξύλο.Αυτές οι ρίζες όμως έχουν κάτι τρύπες και πόρους,λίγο περίεργους,και μια καλή λύση θα ήταν να ανκάτευες σκόνη του ίδιου ξύλου,με διάφανη μαρμαρόκολλα,ή αστάρι πατωμάτων, με σκόνη ξύλου.Όποια λύση είναι και η πιο κοντινή στο ξύλο αυτή να κάνεις,Πάντα με δοκιμή.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ευχαριστω!Αυτο το ξυλο ειναι απιστευτο οταν λουστραριστει σωστα και δινει πολλα εξτρα !!
αλλα εχει και το τιμημα του!Κατι τετοιο λοιπον θα κανω μολις ερθειη ωρα,Σε ξενα φορουμ μου λενε εποξικη κολλα με σκονη!
ευχαριστω
Συγνώμη για την παρέμβαση, μία ερώτηση μόνο…Αυτο το ξύλο ειναι που λέγεται και birds eye maple? Είναι πολύ όμορφο,έχω παίξει μια βιόλα που είχε τέτοιο ξύλο επάνω. Καλός ήχος αλλα πολύ βαρύ ξύλο, πόνεσε η πλάτη μου…
οχι αλλο ειναι αυτο που λες,ειναι απο το ιδιο ξυλο αλλα απο αλλο σημειο του κορμου μαλλον.Αυτο που στελνω λεγεται burl maple.οσο για το βαρος νομιζω οτι ειναι σαν το κελεμπεκι βαρυ αφου ειναι το ιδιο…αρα δεν ειναι βαρυ αναλογα με το σκαψιμο!