@nikos_politis το θέμα αυτό είναι για τραγούδια που ακούμε τώρα, οπότε ο @george_s μάλλον ακούει το παραπάνω τραγουδάκι.
Επειδή όμως είχαμε πιάσει ανάμεσα ενδιαφέρουσα συζήτηση για την εκτέλεση του Ψεύτη Ντουνιά με την Εσκενάζυ, την διαχώρισα σε ξεχωριστό θέμα ώστε να μην παρεμβληθεί το τραγούδι του Γιώργου στην συζήτησή μας…
Αυτό το λέει στο τραγούδι του Πατρινού γύρω στο 1:33.
Εγώ απλά το άκουγα,δεν είχε σχεση με τη συζητηση.Οντως μου έκανε εντύπωση η φράση αυτή.Δεν είναι απλά ένα επιφώνημα πχ ‘Γεια σου Μαικ με το μπουζουκι σου’ ή κατι παρόμοιο!
Θα βάλω εδώ ένα τραγούδι που άκουσα σήμερα και δεν το ήξερα. Είναι του Γ. Παπαιωάννου γράφτηκε το 1952 και έχει τίτλο “Ο Φυλακισμένος”.
Για μένα ανήκει στα τραγούδια του εμφύλιου. Σε ένα παλιότερο νήμα ο Σ. Παπίστας έκανε μια λίστα με " Ρεμπέτικα - λαϊκά τραγούδια για τον πόλεμο 1940 - 1941- Κατοχή - Αντίσταση - Εμφύλιο,
και δεν το περιλαμβάνει, όπως και κάποια άλλα κατά την γνώμη μου.
Εδώ η πηγή:
Ό,τι και στην Ελλάδα, πριν μεταναστεύσει ο κάθε Πιπεράκης. Πριν φτάσει στην Αμερική το συγκεκριμένο (ή παρεμφερή) τραγούδι, είχε κάνει και στην Ελλάδα αρκετά εκτεταμένη χρονικά καριέρα, ιδιαίτερα σε αποκρηάτικα γλέντια.