🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Πραγματικά καλό (χαρακτήρες).

θέλησα να το ξαν’ακούσω αλλα βλέπω η ΕΡΤ εβαλε φραγή.

(απο τις καλύτερες στιγμές της Λαϊκής Μουσικής μας. τα εχει όλα.

Χατζιδάκι, Παπαγιαννοπούλου, Μπέλλου, Δέδε και Χρήστο Κοτσώνη)

ευτυχως υπάρχει και εδώ.

2 «Μου αρέσει»

Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια:

Και σε μία μεταγενέστερη ερμηνεία της Βίκυς Μοσχολιού:

2 «Μου αρέσει»

μιας και αναφερθήκαμε στον μαέστρο, βιολιστή Fred Elias.

εδω (“Γύρισε αγάπη μου”) μαζί με Γιάννη Τατασσόπουλο

Τατασόπουλος “Γύρισε αγάπη μου” 1959 Fred Elias (USA)

Γιάννης Τατασόπουλος “Ντλιγκερ”, στην Αμερική, από συνεργασίες με τον μαέστρο Fred Elias και την ορχήστρα του. ~ Σολίστ (μπουζούκι) και τραγούδι ο Γιάννης Τατασσόπουλος!, για δίσκο βινυλίου (LP) το 1959. ~Δισκογραφική εταιρεία: Intrasonic rec., ΔΙΣΚΟΣ: MYSTICAL TEMPTATIONS (Μυστικοί πειρασμοί), (with Black Cat) - Fred Elias orhistra & John Tatassopoulos, USA.

το τραγούδι περιέχεται στο LP

“mystical temptensions”

https://www.discogs.com/release/16326981-Fred-Elias-And-His-Ensemble-Of-Renown-Featuring-John-Tatasopoulas-Mystical-Temptations?srsltid=AfmBOorsogB4NOJTtGi6gYmyt1Yx8Yq1EEOFSCRarWysCzUc0FZvWkGd

• Για περίπου 15 χρόνια συνεργάστηκε με τον Λιβανέζικης καταγωγής βιολιστή Fred Elias. με τον οποίο σχημάτισαν συγκρότημα και πραγματοποίησαν συναυλίες σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και εμφανίσεις στην τηλεόραση.

"ΡΙΞΕ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΦΕΡΤΕ ΒΟΤΑΝΙΑ ΜΑΓΙΚΑ, “ΕΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ” (Αγαπη μου γλυκια ελα κοντα μου πια!)
“Παίζει η ορχήστρα του Fred Elias. Σολίστ ο Γιάννης Τατασόπουλος (μπουζούκι τραγουδι) και οι μουσικοί: Fred Elias Πρώτο και δεύτερο βιολί και βιόλα, Τζό Κουγουμιάν Ούτι, Ρίτσαρντ Μπαϊρούτι Ούτι και μπάσσο, Τέντυ Παπάς Κρουστά, Νίκος Κόκκορας Κιθάρα και μπάσσο, Γιώργος Κόκκορας Ακορντεόν και αρμόνιο, Αρθουρ Τσινγκρίς Κρουστά, Ρον Κίμπυ Κρουστά, Μάικλ Γκρέσιαν Κρουστά.”

Κουγιουμτζιάν μάλλον

σωστά. στο discogs αναγράφεται ως

Joe Kouyoumjian

https://www.discogs.com/artist/1315498-Joe-Kouyoumjian

Meanwhile, με το προπαππικό μπούγιο στις ειδήσεις των τελευταίων ημερών, μ’ έχει πιάσει μια ιστορική συγκίνηση ένα πράμα.

Για φαντάσου, από γενετικής απόψεως ήμουν κι εγώ εκεί περί το εν δέκατον. Πάω μια βόλτα.

1 «Μου αρέσει»

Αιωνία η μνήμη.

Ποιός παίζει πιάνο; Αυτό που μου αρέσει στις άλλες εκτελέσεις είναι το φαγκότο και ο τρόπος που πλουτίζει τη μπασογραμμή σε κάθε στροφή.

1 «Μου αρέσει»

αν είναι αυτή η έκδοση, (μάλλον ειναι), στο πιάνο είναι ο Τάκης Φαραζής.

2 «Μου αρέσει»

1 «Μου αρέσει»

και απο την ίδια σειρά τι βλέπω ?

Χατζιδάκις και Τσιτσάνης, στο θέμα της ταινίας “Στέλλα “

(Songs From the Greek Movies: 1955-1962)

Αυτό μάλλον άκουσε ο Μπέμπης και ζήλεψε.

1 «Μου αρέσει»

με αφορμή το θέμα

έφτασα σε αρκετά video της σελίδας.

https://luthieros.com/el/μία-οικογένεια-οργανοποιών/

άλλη μία ερμηνεία του Μισιρλού!

2 «Μου αρέσει»

Ακούγεται καλύτερα χωρίς να κοιτάς. Ωραίο παίξιμο (για όποιον του αρέσει), αλλά οπτικά πολλή φασαρία που δε σ’ αφήνει να προσέξεις.

“Ζωΐτσα “ (η σύζυγος του Τσιτσάνη) 1940

Αλέκος Κανδυλιώτης (τραγούδι)
Αντώνης Αινίτης (μπουζούκι-τραγούδι)
Γιάννης (βλάχος) Παπαβασιλείου
Τάκης Δόξας (κιθάρα)
Χαρούλα Τσαλπαρά (μπαγλαμά)

1 «Μου αρέσει»