🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Εύγε και μπράβο! Και πάλι εύγε!

Τι να κάνω;;;; Το σύστημα βλέπετε θέλει λόγια πολλά!

:wink::wink::wink:

1 «Μου αρέσει»

Ένα τραγούδι του Άκη Πάνου με το Μπιθικώτση, που το αγάπησα από την πρώτη φορά που το άκουσα, “back in the day”:

3 «Μου αρέσει»

Ένα από τα συγκλονιστικότερα δημιουργήματα του Άκη Πάνου!

1 «Μου αρέσει»

καλα αυτοι το πηραν στα σοβαρά!..

μάλλον μελη κάποιας χορωδίας
οκτακόρντ και western guitar…

αλλα και δυο μπαγλαμάδες!

καλοι ειναι, αλλα ποιοί?

γράψτε κάνα δύό κουβέντες βρε ανεβάστορες. ετσι για την ιστορία

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας” 1965

Στίχοι: Βαγγέλης Γκούφας

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Ο κουμπούρας !

Ωραίο κι όμορφο με τη φωνή της Παπαγκίκα!

2 «Μου αρέσει»

ενδιαφέρον εδω εχει η ετικέτα που λέει

“Τουρκικός χορός “

(Απτάλικο Ζεϊμπέκικο) .

οι Μυτιληνιοί τον χορεύουν αντικριστά

και λίγη ιστορία για την Βάθη

Η “Βάθη” αναφέρεται σε δύο διαφορετικές περιοχές με δική τους ξεχωριστή ιστορία: την πλατεία Βάθης στην Αθήνα, η οποία πήρε το όνομά της από τον ευεργέτη Μιχαήλ Σούτσο και την τεράστια λεύκα που υπήρχε εκεί, και το χωριό Βάθη στο Κιλκίς, ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό που δημιουργήθηκε μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και ονομαζόταν παλιά Ραγιάν.

3 «Μου αρέσει»

Mια παρέα που απολαμβάνει :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Να σας κεράσω κι εγώ ένα όμορφο από την Κούλουρη με την τράτα της - παράδοση στο νησί - του Χρυσαφάκη!

Και η Κουλουριώτικη φορεσιά

3 «Μου αρέσει»

Ένας μεταπολεμικός Τσιτσάνης με προπολεμικό χρώμα και τον Τσαουσάκη στη φωνή.

4 «Μου αρέσει»

ωραίος!

6/12/1949

Κιθάρα: ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,

Μπουζούκι: ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, Μπουζούκι: ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

1 «Μου αρέσει»

μιάς και μας είμαστε εκεί, ας ακούσουμε και την άλλη πλευρά.

οι ίδιοι μουσικοί

2 «Μου αρέσει»

Στα λόγια το δεύτερο μέρος από “Ντερμπεντέρισσα”, και το intro πρέπει να του ήρθε playing around με το intro της Ντερμπεντέρισσας… anyways, προηγουμένως έπαιζα από μέσα μου τη “Βαρβάρα” του Τούντα και μια φάση τη σκεφτόμουνα καρσιλαμά, και συνειδητοποίησα ότι βρέθηκα μες το κεφάλι του Ξαρχάκου όταν εμπνεύστηκε https://www.youtube.com/watch?v=zE5INdF4myk

Εφτάρι την έχεις σκεφτεί ποτέ τη Βαρβάρα;

2 «Μου αρέσει»

Και μια τελευταία ασχετιά από μένα πριν την επιστροφή στις ρίζες, για να το μάθει όλος ο ντουνιάς πως ότι: α) Το line up που είχε ο Ρόρυ στα μέσα εβδομήνταζ είναι αχτύπητο. Απίστευτο δέσιμο, πραγματικό πάουερ τέσσερο β) Η συγκεκριμένη live εκτέλεση της συγκεκριμένης τραγουδάρας είναι μακράν ανώτερη από τη studio, και δέον όπως θεωρήται η “κανονική”. Και γ) bonus, το καλύτερο σόλο έβερ

Επίσης, μόλις συνειδητοποίησα ότι για να κάνει το σύστημα τα τραγούδια να παίζουν από εδώ και όχι απλά λινκ, πρέπει να πατήσεις κι ένα enter πριν το πέιστ.

1 «Μου αρέσει»

Απίστευτη εναρμόνιση, δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πράγμα!

Στην κύρια φωνή ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που κάθε μια στα τόσα μάς ξαναδίνει αφορμή να τον αναφέρουμε. Ο Παπαδόπουλος το πάει ψαλτά. Να μην ξανακούσω ότι η εναρμόνιση προϋποθέτει συγκερασμένα διαστήματα.

Αλλά δεν είναι θέμα θεωρίας και ανάλυσης, είναι πως είναι απίστευτα ωραίο!

Γιώργος Πατεράκης βέβαια…

3 «Μου αρέσει»

Συνέχεια ασχέτου. ‘Οτι και να πεις για τον Rory είναι λίγο. Από τους πιο αγαπημένους μου.Μουσικάρα που έπαιζε εκπληκτική κιθάρα. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που τραγουδούσε. Τα τραγούδια του υπέροχα και στα live μοναδικός. Βλέποντας τον πάνω στην σκηνή καταλάβαινες πόσο πολύ αγαπούσε την μουσική. Ψαχνότανε πολύ με με μουσικές και ήχους. Λάτρευε τα μπλουζ και έπαιζε πολύ όμορφα και ακουστικά όργανα, resonator κιθάρα, μαντολίνο κ.ο.κ. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει τόσο υλικό στο youtube και απολαμβάνουμε.

4 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ και επαυξάνω. Για την ιστορία, το “Goin’ to my hometown” δεν έχει κυκλοφορήσει σε studio εκτέλεση, μόνο live. Η αγαπημένη μου εκτέλεση είναι από το “Wheels within wheels”, μεταθανάτια συλλογή με κάποια live με συμμετοχή και άλλων και δύο studio ακυκλοφόρητα

Και το ομώνυμο (το βάζω επειδή είναι και ψιλοάγνωστο και κάποιοι μπορεί να μην το ξέρουν

2 «Μου αρέσει»

“Συννεφιασμενη Κυριακη”

τραγούδι και “σημα “ στα διαφημιστικά εικοσάλεπτα στην ΥΕΝΕΔ τοτε…

στο 45αρι αυτο, ακουγεται ο μέγιστος Στέλιος Μακριδάκης.

απολαύστε την “οργανάρα” που κρατάει και το παίξιμο του.

τα ονόματα ειναι γραμμένα αλφαβητικά βέβαια.

Μουσικοί :

Μπουζούκι: ΚΑΡΝΕΖΗΣ ΛΑΚΗΣ, Μπουζούκι: ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Μπουζούκι: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Μπουζούκι: ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ημερ.Ηχογράφησης :

31/3/1959

4 «Μου αρέσει»

Το Irish tour θεωρώ πως είναι δίσκος αναφοράς.

1 «Μου αρέσει»

Κι αυτό του Μητσάρα,για το ίδιο βαπόρι του Τσιτσάνη, ο θρήνος!

1 «Μου αρέσει»