Και πολλά μπράβο στο μαέστρο!
Αν και δεν επιβεβαιώνεται από την αμερικάνικη εκτέλεση, δεν σας φαίνεται διαισθητικά πιθανόν αρχικά, σε αλογόκριτη εκδοχή, ότι εκεί που γεμίζει “ω ω ω” αντί για “ω ω ω” επαναλάμβανε την τελευταία λέξη, δηλαδή “αργιλέ”, “το σοβαρό”, “έτοιμος”, και η πληροφορία δεν πέρασε τον Ατλαντικό; (ίσως οι στίχοι έφτασαν γραμμένοι καθαροί)
Νώε και Τσκούρας σε Μαρκομεράκια
ODEON 275086
“τα δυο σου χέρια πήρανε “(Βεργούλες) το γνωστό του Μάρκου και ειναι πεντακάθαρο 78αρι.Απολαύστετο.!
Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1939 στην Parlophone.
Στον δίσκο δεν υπάρχει ο αριθμός αδείας!
Η ετικέτα του Σπύρου είναι από την ανατύπωση του τραγουδιού στην ODEON Τουρκίας.
“Απόψε ελα κοντά μου “ του Παπαϊωάννου.
εδω με τον Στέλιο Παπαδόπουλο.
κάπου 3 χρονια πριν στα Τρίκαλα.
ντάλα μεσημέρι, αλλα εμείς δεν καταλάβαμε ζέστη.. ειμασταν στην “κληματαριά “ απο κάτω.
η κιθάρα που παίζει η κοπελιά (ρουμάνικη), ανήκε κάποτε στον Ρεπάνη. την έφερε στα Τρίκαλα ο εκλιπών Τρικαλινός λαϊκός κιθαρίστας Θωμάς Ρίζος (ενα διάστημα έπαιζε με τον Ρεπάνη).
ξεκίνησε μαζί μου τη μουσική και ευτυχώς με ξεπέρασε.
(κάπου εδω στο Φόρουμ υπάρχει φώτο του Αδμήνορα να κρατάει αυτη την κιθάρα).
αυτή τη φορά κανω τον εικονολήπτη.. ![]()
Yπέροχος ο Στέλιος @Stelios_Tsitsanhs φανταστικός παίκτης, αλλά και όλη η παρέα!! Mπράβο και στον εικολολήπτη …
τακτοποιώ τα αρχεία και κατι βρήσκω..
Στέλιος Παπαδόπουλος και Ερνέστο Λούκας στη κιθάρα. (της κλασικής κιθάρας δάσκαλος, αλλα του αρέσουν και τα λαϊκά).
ο ταβερνιάρης απο το παράθυρο ακούει με προσοχή.
21-6-2021.
άργησα λίγο να ανοίξω το κινητό μου, αλλά κάτι πρόλαβα..
Σε ένα βροχερό μεσημέρι τι καλύτερο από αυτόν;
ενα χρονο μετά, το 1948, ο Μητσάκης ηχογραφεί το “της μπαμπέσας το φιλί “.
σκέτο, χωρις “γλύκα “
Κιθάρα: ΚΑΡΙΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,
Μπουζούκι: ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Μπουζούκι: ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Συγκρίνοντας την ηχογράφηση του Λαβίδα με την πασίγνωστη του Καρακώστα, νομίζω ότι τον αδικούν οι συνθήκες της ηχογράφησης. Το ύφος, παρόμοιο αλλά χωρίς τη «σιγουριά για πρωτιά» του Καρακώστα.
Η Γεωργία Μηττάκη (Κουρουμπέτση) γεννήθηκε στην Αυλώνα Αττικής το 1911. Το 1929-30 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και παντρεύτηκε τον Γιώργο Μηττάκη. Ήταν τραγουδίστρια του Δημοτικού, του Ρεμπέτικου και του Σμυρνέικου τραγουδιού. Στα τέλη του 1950- αρχές '60, πραγματοποίησε 2 περιοδείες στις ΗΠΑ.
“Ενας λεβέντης διάβαινε “
(ωραίος ο λεβέντης!, αλλα και η λυγερή, του τα ρίχνει στα ίσια!)
Άκου δω μια φωνάρα ο Γεώργης!!
Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό αυτά που ανεβάζει ο Αεράκης (δισκογραφική + δισκάδικο στην Κρήτη) από τα 78άρια που τους προσέφερε ο συλλέκτης Εμμ. Βεληβασάκης. Περιλαμβάνονται πράγματα που μάλλον δεν έχουν ξανακυκλοφορήσει στο ίντερνετ (αν και το συγκεκριμένο υπάρχει στο Σίλαμπς, αλλά από πολύ πιο φθαρμένη κόπια).
(Εντωμεταξύ, το πρώτο που βλέπει το μάτι μόλις κοιτάξει την ετικέτα είναι το όνομα ΚΟΥΛΑ με πολύ μεγάλα γράμματα. Δεν είναι τίτλος, δεν είναι η καλλιτέχνις του δίσκου. Είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Panhellenion, η κυρία Κούλα!)
Κι ένας ακόμη ηρωικός Μπαγιαντέρας!
Ε, κι ένας Μάρκος απαραίτητος!