Αυτή την απίθανη φήμη, ότι ο Δελιάς παίζει δύο όργανα εναλλάξ, έχω απορία αν είναι γνωστό ποιος την πρωτοέβγαλε.
Έπαιζε ούτι; Εγώ ξέρω ότι έπαιζε κιθάρα και μπουζούκι.
Δεν ξέρω πώς τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό ότι έπαιζε ούτι όσοι τον υποστηρίζουν. Μπορεί και να έπαιζε: κι εγώ κιθάρα και μπουζούκι ήξερα, αλλά δεν έχω ξετινάξει όλες τις πηγές.
Αλλά να αλλάζει ο ίδιος μουσικός όργανα μέσα στο ίδιο κομμάτι πιστεύω ότι ήταν εντελώς αδιανόητο και τότε και για δεκαετίες ακόμη.
https://youtu.be/lK6oNUQ68ck?si=XroJdbGpe71yUTXM
Για τις εορτάζουσες
Με βάση βέβαια τη «Maria de Bahίa», παγκόσμιο λάτιν σουξέ στα τέλη της δεκ. ‘40. Τραγουδήθηκε σε πολλές γλώσσες. Την ελληνική εκδοχή, Αϊ αϊ αϊ Μαρία, την ξέρουμε κυρίως από τη μεταγενέστερη επανεκτέλεση του Κηλαηδόνη.
Το κουπλέ δε βγαίνει εύκολα σε ρεμπέτικο, στο ρεφρέν όμως φαίνεται πιο καθαρά ότι ο Τσιτσάνης την είχε κατά νου.
Ένεκα της εμφάνισης του Δημήτρη Μυστακίδη στην Έδεσσα σε μερικές μέρες, ξεκίνησε η προθέρμανση ![]()
Τυχαία το άκουσα για πρώτη φορά και συνειδιτοποιώ πως πρέπει να είναι το μοναδικό συρτό του Μάρκου.
https://youtu.be/H6UTWkd7Pss?si=2XgWtnfn1CkEXh-x
Από τα πολύ αγαπημένα μου . Τώρα με το πρωτοβρόχι στην Αθήνα ταιριάζει .
εδω και τα υπόλοιπα με τον Στέλιο Παπαδόπουλο.
Ψαράς θα γίνω στη στεριά!
Αλίευσα τούτη την ερμηνεία με τον Λάκη Χαλκιά!
Η σύγκριση με Χασκήλ αναπόφευκτη!
Τι υπέροχο άκουσμα και τι παίκτες …
Είναι. Και όπως είναι φυσικό, αγαπήθηκε πολύ στα νησιά. Στην Κύθνο και τη Σέριφο το έχουν ενσωματωμένο στην τοπική τους παραδοση, και κάποιοι μάλιστα νομίζουν ότι είναι ντόπιο και το πήρε από αυτούς ο Μάρκος!
μεγάλοι παίχτες αλλα τι χαλια “όργανο “ αυτο που κρατάει ο Καραντίνης? δεν μπορώ να το πω καλό “καλο οργανο” αυτό. πολυ “ τσιγκέ” βρε αδελφέ μου!
i know parts of the taximi ![]()
Ας παμε λίγο πίσω στο Φόρουμ.
στο μακρινό 2001.
ο αγαπητός frank
(Φραγκίσκος Κουτελιέρης) ειχε ανοίξει ενα θέμα με το “Καθε βραδάκι με γελάς “ με τον ανεπανάληπτο Γιώργο Κάβουρα. η συζήτηση περιστρέφεται γύρο απο την μοναδική εκδοχή που είχαμε τότε στη διάθεση μας.
συγκεκριμένα ο δίσκος “έτρωγε “ μια δύο νότες στην αρχή. ολη η συζήτηση βρίσκεται στον σύνδεσμο.
σήμερα το 2025 βρηκα μια εκδοση της “Αθηναϊκής Δισκογραφική “χωρίς αυτό το ελάττωμα. καθαρό και σωστό.
Η Μεγάλη του Ρεμπέτικου Σχολή Νο 11