🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 055-641-35-03

Αναγνωρίζει κάποιος τη χώρα;

Εικάζω Αζερμπαϊτζαν με βάση την τουρκορωσσοφωνία, καθώς και το ότι εκεί είναι και σήμερα πολύ λαρτζ οι ασίκικοι ταμπουράδες.

Ε, κι αν δεν είναι Αζερμπαϊτζάν, θα είναι κάποια άλλη περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ.

1 «Μου αρέσει»

Εκείνος ο Farya Faraji που λέγαμε… Ο τύπος απλά τα σπάει!

Ε, ΄ντάξ’! Αξιοπρεπέστατη ηχογράφηση, μάλιστα με χρήση και ψηφιακών οπτικών εφέ. Αλλά όχι και ότι «τα σπάει» ο τύπος… Ειδικά το «αμανεδάκι» στο τέλος, τριτοκλασάτο.

Σάματις όμως έχει και τίποτα πολλά για πρότυπο; μόνο αυτό της Γεωργίας της Τρανής.

Τι δρόμος είναι;

1 «Μου αρέσει»

να μην είναι ΣΙ ματζόρε? (καθαρό και λιτό)
ΣΙ +, ΦΑ# + και(7ης) ,ΜΙ +.
thats all :blush:

ΥΓ δεν ειναι και “άσχημος” ο 8χορδίστας!
το όργανο του υστερεί αρκετά. κρίμα.

ειναι απο LP 1975 ATHENAEUM.
κοινός δισκος με Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

https://www.discogs.com/es/release/6706841-Γιώργος-Λαύκας-Παν-Μιχαλόπουλος-Το-13-Το-Κελλί

2 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Είναι ένα ματζοροπράμα που κάθεται στην τριτη βαθμίδα. Σεγκιάχ ( η μπουζουκιστικα χουζάμ)

2 «Μου αρέσει»

Κάκια Μένδρη!! Ούτε το ήξερα, ούτε και θα το φανταζόμουν.

Ελαφρώς διαφορετικό από την εκτέλεση με Ρόζα. Βέβαια η απόλυτη εκτέλεση είναι με τα Πολιτάκια,

3 «Μου αρέσει»

Βολιβιανή εκδοχή (στα ισπανικά και τα γιαπωνέζικα!) παραδοσιακού μας τραγουδιού της 25ης Μαρτίου και κάθε πανηγυριού

1 «Μου αρέσει»

H κυπριακή εκδοχή πάει κάπως έτσι: Α, εχόρτασα, ά(φ)ησ’ τα κουπέπια να καούν.

1 «Μου αρέσει»

Ένα προφητικό τραγουδάκι.

2 «Μου αρέσει»

Σταύρος Ζερβάνος από Κω, τραγούδι και λαούτο: σκοπός «του Έρι».

Καθιστικός σκοπός για μαντινάδες. Συνήθως στην Κω τον αναφέρουν ως «Ελένη», ή και «Έρι» ή «σκοπό της Αυγής», στην Κάλυμνο ως «Τζιβαέρι», και τον έχουν και στους Φούρνους (εκεί δεν ξέρω το όνομα). Εδώ σε μια εκτέλεση υπέροχης απλότητας. Απολαύστε υπεύθυνα.

1 «Μου αρέσει»

μπουζουκι, τζουρας, μπαγλαμας, σε ενα…

4 «Μου αρέσει»

Στην αρχή λέει Yoere: Rumeli που πρέπει να είναι η Ανατολική Θράκη (με τα σημερινά δεδομένα). Αλλά αναφέρεται πουθενά η σημερινή ονομασία του μαντηλάτου στα τούρκικα; Είναι Mandıra ή κάτι άλλο;

Μετά από πολύ καιρό, με ένα σύγχρονο αλλά
Ζόρικο κομμάτι. Λίγο πολύ κανείς δεν νοιάζεται τι ακούμε τώρα, αλλά καλό είναι τέτοιες προσπάθειες να προωθούνται.

1 «Μου αρέσει»

ολα καλά. εύγε.
οι “ανταποκρισεις” θέλουν λιγο “χτένισμα”.
ισως έγινε ήδη (3 χρόνια πριν).