όργανα στο καφέ αμάν

Πριν λίγες μέρες πήγα σε μια πολύ ωραία συναυλία (στο Μόναχο) που έπαιξε μια συγκρότημα από την Αθήνα. Είπαν ότι θα έπαίζαν τουρκική και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Τα όργανα εκεί ήταν>
τρια ζάζια (το ένα ήταν μικρότερο, μήπως ήταν κάτι άλλο), μια λύρα, μια φλογέρα, ένας μπαγλαμάς, ένα νταούλι, ντέφι και κουταλάκια.
Τώρα θα ήθελα πολύ να ξέρω ποιά ήταν τα πιο χαρακτηριστικά όργανα στο καφέ αμάν τότε, γιατί δεν πιστεύω που ήταν μια τέτοια κομπανία.
Οι εστουντιαντίνες έπαιζαν στο καφέ αμάν ή που? Αυτόι είχαν μαντολίνο και ακκόρντεον (και άλλα όργανα)?
Θα χαιρόμουνα πάρα πολύ αν κάποιος απαντάει τις ερωτήσεις. Ευχαριστόω πολύ.

Απ’όσα γνωρίζω βιολί, ούτι, κανονάκι ή σαντούρι μαζί με κρουστά ήταν τα συνηθισμένα.
Για πές μου όμως :Που ακριβως στο Μόναχο ήταν η συναυλία? Eπίσης, ξέρεις αν πουθενά στο Μόναχο παιζεται “ζωντανή” ρεμπέτικη μουσική?
φιλικά

Ευχαριστώ πολύ, Γιάννη. Η συναυλία ήταν στο Μούφατχάλε (έτσι το γράφουν οι Έλληνες) και ο τίτλος ήταν “Ρεμπέτικα του Αιγαίου” που μπέρδεψε λίγο τους ανθρώπους κάτα τη γνώμη μου. Γιατί τα κομμάτια ήταν παλιά παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας μου φαινόταν, και τραγουδούσαν ελληνικά και τούρκικα. Υπάρχει μια συγκρότημα με 8 άτομα που παίζει τα “κανονικά” ρεμπέτικα, αλλά πολύ σπάνια μπορείς να την ακούσεις, για παράδειγμα στο Πάσχα. Δεν διάβασα ποτέ μια διαφήμιση.