Ψάχνω το βιβλίο "Οι νταήδες της Σμύρνης"

Ψάχνω το βιβλίο “Οι νταήδες της Σμύρνης” και έχω φάει Αθήνα και Περαία, χωρίς αποτέλεσμα. Αν κάποιος μπορεί να δώσει βοήθεια…:109:

εύρηκα!
τι βρηκα? μονον 4 σελίδες.

https://www.greek-language.gr/digitalResources/literature/education/urban/item.html?iid=3160

2 «Μου αρέσει»

Ακούω προσφορές να πουλήσω ακριβά το αντίτυπό μου :wink:

Όλη η σειρά είναι αυτή:

Α’ Οι νταήδες τση Σμύρνης: ηθογραφία, κοινωνία, γεγονότα, ιστορία, ενδυματολογία, ιδίωμα
Α’ 2: Οι καταφερτζήδες τση Σμύρνης : ηθογραφία, κοινωνία, γεγονότα, ιστορία, τοπογραφία, ιδίωμα
Β’ : Τα σινάφια τση Σμύρνης : ηθογραφία, κοινωνία, γεγονότα, ιστορία, τοπογραφία, ιδίωμα-
Γ’: Η ζωή στη Σμύρνη : ήθη, έθιμα, πόθοι, προλήψεις, γλέντια, χαρές, τοπογραφία, ιδίωμα–
Δ’: Η διασκέδαση των παιδιών στη Σμύρνη : τραγούδια, παραμύθια, νιώσματα, καλαμπούρια, παιχνίδια, εργόχειρα, πολιτισμός, ιδίωμα

3 «Μου αρέσει»

Χμ… Ο Άνθιμος δεν είναι από τους τύπους που ξεφορτώνονται βιβλία για να μην τους πιάνουν τόπο…

2 «Μου αρέσει»

Κανε το φωτοτυπιες και πουλα τες ιδιωτικως. Εγω αν ενδιαφερομουνα θα το αγοραζα. Σε λογικη τιμη για φωτοτυπια φυσικα.

Βρε πλάκα κάνω, δεν πουλάω!

2 «Μου αρέσει»

εχω ενα βιβλιο, απο φωτοτυπια. καθολου ασχημο, την δουλεια του την κανει οπως το πρωτοτυπο. μονο οι φωτογραφιες δεν ειναι τοσο καλες, αλλα δεν πειραζει. δεν ειναι και πολυ σπουδαιες.

το ίδιο θέμα και εδώ.

Μόλις ανέβασε κάποιος το “Οι Νταήδες τση Σμύρνης” στη Metabook, στη λογική τιμή του μισού χιλιάρικου:

https://metabook.gr/books/oi-ntaides-tsi-smyrnis-dimitris-i-arkhighenis-828110

Χα χα!

Κάτι τέτοιοι θέλουν αυτόφωρο, αλλά ας όψεται η “ελεύθερη” αγορά…

Λες να βάλω το αντίτυπό μου (με αφιέρωση και με τη σφραγίδα του Αρχιγένη) στα 150 ευρώ να γίνει ουρά;:upside_down_face:

3 «Μου αρέσει»

Αν έχεις τα δύο βιβλία που μού απομένουν (Τα συνάφια τση Σμύρνης, Η ζωή στη Σμύρνη), προσφέρω 100,00€ για έκαστο!

Κοίτα ρε! Κι άλλοι χαρίζουν και δε βρίσκουν μουστερή…

(Το ένα δίνω. Το άλλο ονοματίστηκε.)

Πέπε καλημέρα,
όταν λες το ένα το δίνεις, μιλάς παρ’ ελπίδα για ένα εκ των δύο βιβλίων, που ψάχνω;

Όχι. Άσχετο, έναν δίσκο, απλώς βρήκα ευκαιρία να το υπενθυμίσω.

1 «Μου αρέσει»

Δεν εκπλήσσομαι για τη δυσκολία, πολύ απογοητευτικός δίσκος :rofl:

Καλά τώρα… Σ’ όποιον αρέσει το περιεχόμενο, το βρίσκει εύκολα και δωρεάν, είμαι σίγουρος. Απευθυνόμαστε στους φετιχιστές των αντικειμένων.

@n.tsakalov Υπομονή φίλε. Από την εμπειρία δικών μου αναζητήσεων, οτιδήποτε (δίσκος, έντυπο) εκδόθηκε τόσο παλιά ώστε να είναι εξαντλημένο και δυσεύρετο, αλλά όχι τόσο παλιά ώστε να αποκτά ειδικό συλλεκτικό ενδιαφέρον, όχι π.χ. 78ρια που δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω, κάποια στιγμή εμφανίζεται. Όλα τα εκδεδομένα αντίτυπα κάποιος τα έχει, εκτός από όσα καταστράφηκαν για τυχαίους λόγους. Κάποιος απ’ όλους αυτούς, κάποια στιγμή θα διαπιστώσει ότι δεν το θέλει και θα το βγάλει σε αγγελία. Ό,τι δε βρίσκεται τώρα μπορεί να βρεθεί σε τρεις ή έξι μήνες ή σ’ ένα χρόνο, ή έστω σε μερικά χρόνια.

1 «Μου αρέσει»

Οι επανεκδόσεις αυτές την δεκαετία 60 με μαέστρο στην Columbus τον Τσιτσάνη,έφεραν τον κόσμο πίσω στο Λαϊκό τραγούδι.

Αξιόλογες Β εκτελέσεις ,όταν κυρίως άκουγαν ελαφρολαϊκό,μπαλάντες στις μπουάτ ,beatles και Rolling Stones,Adamo κτλ

Ήταν η γέφυρα για όσους ήθελαν να γυρίσουν πίσω στις ρίζες,όσπου να φθάσουν στα 78αρια.

https://www.ogdoo.gr/epikairotita/all-around/ta-thrylika-extended-play-45aria-tis-col/

1 «Μου αρέσει»

Έχω πολλά-πολλά χρόνια να το ακούσω. Είναι από αυτά με τα ποτ-πουρί, δύο στροφές με συντομευμένες εισαγωγές και στο επόμενο;

Αν είναι όντως δεκαετίας '60, να μην ξεχνάμε κι ότι ο δίσκος μακράς διαρκείας ήταν ακόμα σχετικά καινούργιο πράγμα, κι έψαχνε τον δρόμο του.

Όχι πως αυτό κάνει τη μουσική καλύτερη αν δεν είναι από μόνη της.