Ρεμπέτικα τραγούδια του Ηλία Πετρόπουλου

Καλημέρα, ψάχνω εδώ και καιρό να βρω τα ρεμπέτικα του Πετρόπουλου. Απ’ ότι βλέπω, τα βιβλιοπωλεία το έχουν ακριβό. Τα αξίζει φαντάζομαι τα λεφτά του (γύρω στα 70 ευρώ και άνω). Όμως δεν μπορώ να τα διαθέσω και γι’ αυτό προσπαθώ να το βρω σε κανένα παλαιοπωλείο ή σε κάποιο μαγαζί με μεταχειρισμένα βιβλία. Φαντάζομαι είναι φτηνότερα. Όμως επειδή δεν βρίσκω και πολύ χρόνο για ψάξιμο, σας παρακαλώ, αν γνωρίζετε κάπου που θα το βρω, να με ενημερώσετε. Ευχαριστώ (προκαταβολικά).
Καλή χρονιά

Το βιβλίο αυτό έχει πράγματι ιστορική και συλλεκτική αξία. Ιστορική γιατί για τον σημερινό ερευνητή έχει σημασία πώς παρουσίασε τα πράγματα ο πρώτος που ασχολήθηκε με το θέμα. Συλλεκτική γιατί έχει μαζεμένες όλες τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στα χέρια του Πετρόπουλου (και παρέμειναν…). Αν αξίζει τα λεφτά του, εσύ θα το κρίνεις και ιδιαίτερα σήμερα, που οι φωτογραφίες υπάρχουν πλέον παντού, χάρις στο διαδίκτυο και το κείμενο είναι προσβάσιμο σε πάρα πολλές βιβλιοθήκες. Από το Ρεμπέτικο φόρουμ μπορείς να πληροφορηθείς για την πρακτική αξία κάθε μιάς, έστω και μικρής πληροφορίας που υπάρχει στο βιβλίο και αν αυτή είναι αξιόπιστη ή όχι. Έχουμε ξοδέψει, δόξα να ΄χει ο μεγαλοδύναμος, εκατοντάδες ώρες πληκτρολόγησης για το θέμα.

Όχι, δεν τʼ αξίζει. Είναι μεγάλο το ποσό για ένα φωτογραφικό λεύκωμα (δες το ως το μόνο θετικό του βιβλίου) κι αυτό μετρίας ποιότητας φωτοστοιχειοθεσίας, χάρτου κλπ.

Όσοι με τη σημερινή ευχέρεια πληροφορίας –αλλά κυρίως: δυνατότητα ακρόασης των ψηφιοποιημένων δίσκων- συνεχίζουν ακόμα να γλείφουν τον Πετρόπουλο, το κάνουν για να μήν χαλάσουν τις δημόσιες σχέσεις των (ή φοβούνται το φάντασμά του!).:092:

Από καλή εώς πολύ καλή κατάσταση μεταξύ 40-50? στα παλαιοβιβλιοπωλεία. Αν αποφασίσεις να το πάρεις, κοίτα τουλάχιστον καμμιά σχετικά πρόσφατη έκδοση (η γνωστή και απαράλλαχτη πορτοκαλί…).

Όποιος ψάχνει, βρίσκει…να βρείς λοιπόν κʼ εσύ χρόνο για το μεράκι σου. Έπειτα, αν δεν βρέξεις τον κώλο σου, ψάρι δεν πιάνεις!

Καλή χρονιά και κριτικές αναζητήσεις!

Μα επειδή έχει τις φωτογραφίες πουλιέται τόσο! Τα βιβλία δεν κοστολογούνται ανάλογα με την αξία του περιεχομένου τους αλλά με το κόστος της έκδοσης. Έχεις ένα τόμο σαν εγκυκλοπαίδεια, με εκατοντάδες α/μ φωτογραφίες. Αυτό -και μόνο- πληρώνεις.

αξιζει και με το παραπανω εκτιμω. οποιος φιλος η συγγενης είναι ασχετος και με ρωτάει για το Ρεμπετικο, του το δανειζω για 20 μερες να το διαβασει και μετα ότι θελει ας ρωτήσει η ας ψαξει μονος του. εχει μαζεμένες πολλες φωτογραφιες και πληροφοριες, αν και εχει διασταυρωθεί ότι πολλα από οσα λεει και πιστευει ο συγγραφεας αποτελουν ανακρίβειες και πασχουν από υποκειμενικη κριση.

αυτά εν συντομια…