Ηλίας Πετρόπουλος - Ένας Κόσμος Υπόγειος

Ηλιας Πετροπουλος - Ενας Κοσμος Υπογειος

«Παρουσιάζω τον κόσμο με ένα διαφορετικό βλέμμα, από ό,τι μας έμαθαν στο σχολείο ή στο στρατό. Πιστεύω πως ο καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει την κοινωνία με το δικό του βλέμμα. Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο ο Διάβολος παρά ο Θεός» Ηλίας Πετρόπουλος: Πνεύμα ανήσυχο και ερευνητικό, πολέμιος των ακαδημαϊκών και του κατεστημένου, ο Πετρόπουλος ήταν ο πρώτος λαογράφος στην Ελλάδα, που ασχολήθηκε με το περιθώριο και κατέγραψε πρόσωπα και πράγματα περιφρονημένα από την επίσημη ιστορία της χώρας του. Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη Διάρκεια: 61’
http://video.google.com/videoplay?docid=4994891152687042789

Είναι γυρισμένο το 2005. Αρκετό καιρό πριν, και έχουν προλάβει να υπάρξουν πολλές κουβέντες σχετικές, με τούτο το θέμα.
Έτσι στα γρήγορα: http://www.rembetiko.gr/forums/search.php?searchid=2994492
Επίσης εκτός από την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, τι άλλο θες να πεις, που δεν λες;

Τίποτα,απλώς αγνοούσα την ύπαρξή του ντοκιμαντέρ.-

Niko forlan, το link που παρέθεσες δεν οδηγεί κάπου… Ή μήπως φταίει ο explorer;

Ε, όχι δα!

Σε μένα οδηγεί.Με Chrome ανοίγω. Δεν είναι κάτι σημαντικό, απλά στην αναζήτηση πάτα Ηλίας Πατρόπουλος, και θα δεις ότι όντως υπάρχουν πολλές συζητήσεις.

Νικόλα το link οδηγεί σε αδιέξοδο. Και εγώ με chrome το ανοίγω. Το σύστημα βγάζει αυτό το μήνυμα:

Μας συγχωρείτε - Δε βρέθηκαν λέξεις που να ταιριάζουν. Παρακαλώ δοκιμάστε με κάποιους άλλους όρους αναζήτητησης.

Είχα δει το ντοκιμαντέρ πριν από λίγο καιρό.

Ο Πετρόπουλος υπήρξε βασικό ανάγνωσμα για μένα και πολλούς παρομοίους κατά την εφηβεία - μετεφηβεία μου, συντέλεσε στη διαμόρφωση της οπτικής μου για το ρεμπέτικο και στην καθιέρωση διάφορων μύθων, και αργότερα, με τα χρόνια, ήρθε ο καιρός της αποκαθήλωσής του. Έχοντας φτάσει στο σημείο να τον απορρίπτω γενικώς, ως προχειρατζή, νάρκισσο (στη γραφή του) κ.ά., τελικά χάρηκα που το ντοκιμαντέρ μου ξανάδωσε την ευκαιρία να των δω πιο θετικά.

Δείτε το. Φυσικά είναι φτιαγμένο από κάποιον που θαυμάζει τον Πετρόπουλο, συνεπώς όχι αμερόληπτο, αλλά δεν παύει να είναι ενδιαφέρον.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 13:51 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 13:51 —

Ούτε εμένα με οδηγεί. Μοζίλα.

Συνεχίζοντας την σκέψη του pepe, ήταν η προσωπική μου εποχή, που με αυτά που είχα στο κεφάλι μου (Πετρόπουλος, 3-4 βιβλία, έτυχε να τον διαβάσω πρώτο και κανά δυο βιβλία άλλα) άκουγα μόνο ο,τι έκανε χρουτς χρούτς, θύμιζε παρανομία και ήταν προ του 40. Περασμένα ξεχασμένα…
Άμα δεν σας ανοίγει, δεν είναι τίποτα. Πατήστε στην αναζήτηση Ηλίας Πετρόπουλος, και θα σας οδηγήσει εκεί που θα σας πήγαινε και το λινκ.

Z

το ντοκιμαντέρ(συνέντευξη) για Ηλία Πετρόπουλο υπάρχει ολόκληρο εδώ παρακάτω.

1 «Μου αρέσει»