Ψάχνω έναν τραγουδιστή εδώ και χρόνια :( Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων!

Καλησπέρα! Ψάχνω έναν τραγουδιστή του ελαφρού τραγουδιού εδώ και χρόνια. Αν και το φόρουμ είναι για ρεμπέτικο, ίσως κάποιος να τον έχει ακουστά. Λεγόταν Νάσος Ρομάν, το καλλιτεχνικό του. Έχω βρει μερικά τραγούδια απ’ τις αρχές του ‘50 και μετά περισσότερα απ’ την δεκαετία του '70, με κάποιον Νίκο Ρομάν, π.χ. αυτό: Εσύ με κρατάς στη ζωή - Νίκος Ρωμάν - 1952 - YouTube

Η φωνή που τραγουδά εδώ, μοιάζει με του ανθρώπου που ψάχνω, αλλά ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει ελάχιστες πληροφορίες για τον τραγουδιστή, επιμένει πως έκανε καριέρα με το Νάσος και όχι με το Νίκος. Δεν έχω κανένα άλλο στοιχείο, παρά μόνο ότι είχε τραγουδήσει σε μια ταινία -δεν ξέρω σε ποια- που έπαιζε η Γεωργία Βασιλειάδου.

1 «Μου αρέσει»

μόνο τον Νίκο Ρομάν βρήκα σε 2 LP.

.
εδω ειναι οι ταινίες με συμμετοχή Βασιλειάδου μηπως θυμηθείς τίτλο.

1 «Μου αρέσει»

Δεν είν’ και λίγες, αλλά αν υποθέσουμε ότι βρίσκονται όλες, μπορεί κανείς να περάσει τα τελευταία λεπτά της καθεμιάς (τίτλοι τέλους) ψάχνοντας τον Νάσο Ρομάν. Αν μάλιστα υπάρχουν στο αρχείο της ΕΡΤ, συνήθως υπάρχει μαζί και αναλυτικό δελτίο με πλήρη τεκμηρίωση. (Έχω καιρό να μπω στο αρχείο της ΕΡΤ, αλλά δε νομίζω να άλλαξε αυτό.)

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ. Έχω τις ίδιες πληροφορίες, που δεν με οδηγούν κάπου. Η φωνή μοιάζει, οι φωτογραφίες όχι… Τον βρήκα κι εγώ τον Νίκο Ρομάν, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη πως μιλάμε για Νάσο Ρομάν. Θα ξεκινήσω το ψάξιμο στις ταινίες της Βασιλειάδου μήπως βρω μιαν άκρη.

2 «Μου αρέσει»

ωραια. ψαξε τις ταινίες.
να σημειώσω μόνον, πως το όνομα Νάσος Ρομάν, μπορει να το πηρε αργότερα στην καριέρα του.
Μπορεί να δεις διάφορα ονόματα άσχετα με το Νάσος Ρομάν.

1 «Μου αρέσει»

Το πραγματικό του όνομα ήταν όντως Αθανάσιος. Το επώνυμό του διαφορετικό. Με το Νάσος Ρομάν έκανε καριέρα, εκτός κι αν έχω παραπληροφορηθεί. Όταν τον γνώρισα είχε σταματήσει από χρόνια και έμαθα για την ολιγόχρονη καριέρα του αυτή, μετά τον θάνατό του πριν από 27 χρόνια. Έκτοτε δεν έχω βρει κάτι, γιατί πέθανε χωρίς ν’ αφήσει οικογένεια.

2 «Μου αρέσει»

με τετοιες συμπτωσεις… ελαφρο τραγουδι, μοιαζει η φωνη του, ιδιο επωνυμο, ρομαν… μικρη σταδιοδρομια στο τραγουδι… μηπως οντως ειναι ο νικος, και αυτος που επιμενει δεν θυμαται καλα και απλως κανει λαθος? αυτος που ψαχνεις ειχε επιστρεψει απο αμερικη το 1973?

Μπορεί, τι να σας πω…Τον άνθρωπο τον ήξερα και ήταν πολύ αγαπητός οικογενειακός φίλος. Αλλά πέθανε το '96 ξαφνικά και καθώς δεν είχε οικογένεια, χάθηκαν τα ίχνη της καριέρας του.

1 «Μου αρέσει»

Θεωρητικά μιλώντας, μπορεί να είχε για καλλιτεχνικό ένα τελείως φανταστικό όνομα, Νίκος Ρομάν, και το Νάσος να ήταν μια λάθος ανάμνηση κάποιου που ήξερε ότι τον λένε Θανάση.

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα. Στον σύνδεσμο που παραθέτω παρακάτω, παρ’ όλο που το τραγούδι έχει ηχογραφηθεί δεκαετίες πριν τον γνωρίσω, η φωνή μοιάζει. Αυτό που με μπερδεύει είναι οι φωτογραφίες του Νίκου Ρομάν. Δυστυχώς, για λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω, δεν μπορώ να ανεβάσω μια φωτογραφία του που έχω, ώστε να τις συγκρίνουμε. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αν ποτέ κάποιος μάθει κάτι περισσότερο, το ότι ήταν Αρμένιος στην καταγωγή.

1 «Μου αρέσει»

Μπορεις όμως στο google να κανεις search image και κάτι να βρεις.

Έχω κάνει, δεν βρήκα κάτι

μονο μια λύση βλέπω.
ψάξιμο ολες τις ταινίες με Βασιλειάδου και σημειώνεις τα ονόματα των Τραγουδιστών.
θελει πολυ χρόνο αλλα δεν βλεπω αλλη εύκολη λύση.
(Αν η πληροφορία ότι εμφανίστηκε σε ταινια με Βασιλειάδου, ειναι αληθής.)

1 «Μου αρέσει»

η Βασιλειάδου πέρασε και απο τη λυρική και είχε μια επαφη με το τραγούδι.Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για συνάδελφο της απο τον κλασικο χώρο που το γύρισε σε ελαφρο.

η κατάληξη -αν συναντανται σε Αρμένικα ονόματα.
Μήπως το Ρομάν ηταν το πραγματικό του και το καλλιτεχνικό ήταν άλλο;

1 «Μου αρέσει»

Αυτό θα κάνω τελικά. Πιστεύω πως είναι αληθής η πληροφορία

1 «Μου αρέσει»

Δεν γνωρίζω, δυστυχώς. Έχετε δίκιο για την κατάληξη -αν. Στην πραγματικότητα, το επώνυμό του τελείωνε σε -ακης, ίσως γιατί ήταν η μητέρα του από την Αρμενία και όχι ο πατέρας. Το Ρομάν ήταν καλλιτεχνικό, δεν γνωρίζω όμως μήπως ήταν το πραγματικό επώνυμο της μητέρας του.

1 «Μου αρέσει»

Δεν είναι - αν η κατάληξη, είναι -ιαν. Μόριο που έχει τη σημασία των δικών μας -πουλος, -ίδης, -άκος, -άκης, -έας κλπ.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σας! Λοιπόν, ανακάλυψα στο fb τον άνθρωπο που έχει ανεβάσει πολλά τραγούδια του Νίκου Ρομάν και του έστειλα πριν από λίγο μήνυμα! Ελπίζω να το δει και να μου απαντήσει! Είναι από τις Η.Π.Α. και αυτό είναι ακόμα ένα θετικό στοιχείο, γιατί ο άνθρωπος που ψάχνω, ήταν κάποτε για χρόνια εκεί!

5 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σας! Λοιπόν, ο άνθρωπος μού απάντησε και όπως προέκυψε, πρόκειται για δύο διαφορετικούς τραγουδιστές. Άλλος είναι ο Νίκος Ρομάν κι άλλος ο Νάσος Ρομάν που ψάχνω εγώ :frowning:

2 «Μου αρέσει»

Μαρου νομίζω πως έχει απομείνει η επιλογή που αναφέρθηκε πιο πάνω, να δεις όλες τις ελληνικές ταινίες της Βασιλειάδου.
Κράτα όμως μικρό καλάθι γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει καταγραφεί λάθος στην μνήμη σου η στην μνήμη αυτού που σου έδωσε τις πληροφορίες και να είναι ο Νίκος Ρομαν.
Έχουν γίνει πάρα πολλά πειράματα σε σχέση με την μνήμη, όπως αυτό με την εικονική ληστεία τράπεζας που όλοι οι πελάτες ορκίζονταν για τελείως λάθος ένοχο - ληστή.