Χτύπημα στο σκάφος

Κατ’ αρχάς καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία και ευτυχία. Μόλις όμως είχα ατύχημα με το μπουζούκι μου. Χτύπημα στο σκάφος, όχι ιδιαίτερα δυνατό αλλά αρκετό για να κάνει μικρο(!)ζημιά (ελπίζω μικρή). Οπτικά εξωτερικά είναι μια χαρά, στην αφή όμως έχουμε θέμα. Διαπιστώνεται εξόγκωμα καταμήκος της συγκόλλησης της ντουγομάνας με την πλαινή της. Μικρό βέβαια και σχεδόν ανεπαίσθητο αλλά όπως και να 'χει, υπάρχει. Αν το δω μέσα από την τρύπα. φαίνεται κενό. Τρύπα ευτυχώς πολύ μικρού πάχους, θα μπορούσα να πω ακόμα και μισό χιλιοστό και μάλιστα φαίνεται σαν διακεκομένη (προφανώς δεν είναι διακεκομένη αλλά φαίνονται τα “νερά” του χρυσόχαρτου, τα οποία όντας λεπτά ίσως δείχνουν το ακόμα μικρότερο πάχος της τρύπας που δημιουργήθηκε). Δεν ξέρω αν το παραπάνω έγινε σαφές αν και έχει μικρή σημασία. Με παρηγορεί που το πρόβλημα είναι καταμήκος της συγκόλλησης, άρα είναι άνοιγμα και όχι ράγισμα. Όπως και να 'χει, το μπουζούκι δεν είναι δικό μου αλλά δανικό και έχω την υποχρέωση να το επιστρέψω όπως το έλαβα. Το πρωί θα το πάω σε οργανοποιό. Το θέμα είναι ότι ξέρω πολλούς και θέλω βοήθεια. Θέλω τον πιο οικονομικό για τη δουλειά αυτή. Μένω Γκύζη, πηγαίνω όπου χρειαστεί εντός Αθηνών. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με… Ευχαριστώ πολύ

Δεν φαίνεται πολύ καλά αλλά δεν πειράζει

Ολα τέλειωσαν εκεί που είπες είναι δανεικό. Εγω θα σου έλεγα να το πεις στον φιλο σου που το δανειστηκες αρχικα. Αν το μπουζούκι δεν ειναι πανάκριβο εγώ θα του έβαζα λίγο logo στιγμης εκει που εχει το σκίσιμο.
Βέβαια και ο οργανοποιός κόλλα θα σου βάλει και μπορει να μην σε χρεώσει κιόλας.
Δες μηπως έχει και σκάσιμο αλλου. Αν έχει σκάσιμο το καπάκι δεν σώζεσαι

Φίλε μου συγγνώμη αλλά πώς τις δίνεις αυτές τις συμβουλές;
Εγώ θα έλεγα να μην κάνει καμία επέμβαση μόνος του, ιδίως να μη βάλει κόλλες που δεν είναι κατάλληλες.
Να το πας σε οργανοποιό

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ μίλησε σωστά.Οι τεχνικές συμβουλές δεν πρέπει να δίνονται απαίδευτα δημόσια,και μάλιστα για να εφαρμοστούν σε ξένο όργανο.Επί του προκειμένου,ναι μπορεί να κολληθεί με κυανοακρυλική κόλλα (τύπου λόγκο),αλλά στο σημείο εκείνο,θα μείνει ίχνος σαν να έχει κυλίσει δάκρυ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ.Ίσως όχι με την πρώτη ματιά,πάντως θα φαίνεται.Ακόμη αυτός ο τρόπος κόλλησης δεν είναι πανάκεια,ώστε να τον μεταχειριζόμαστε πάντα.Το όργανο ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ (καλύτερα ο κατασκευαστής του),Αφού ΠΡΩΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ.Εκείνος μόνον έχει το δικαίωμα της απόφασης το τι θα γίνει, με την επισκευή.

Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, όλα καλά. Ίσως έκανα το τόσο, ΤΟΣΟ. Το πήγα στον Κατσίφη πριν κανα 2ωρο. Λοιπόν, έβαλε κόλλα και πέρασε χαρτοταινία στο σκάφος, έβαλε και μέσα στο χρυσόχαρτο και απλά θα βγάλω τις ταινίες αύριο το πρωί και θα είναι μια χαρά.

Ο κύριος Κατσίφης ήταν ευγενέστατος και πάρα πολύ καλός. Γι αυτή τη δουλειά δεν μου πήρε χρήματα και οφείλω να τον ευχαριστήσω κι από εδώ πάρα πολύ.

Παιδια, ο οργανοποιός το ιδιο πράμα θα κάνει. το έχω δοκιμάσει σε δικό μου όργανο και δουλεύει μια χαρά

Τέλος καλό όλα καλά. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι καλό να ενθαρρύνουμε μουσικούς να μπαλώνουν τα όργανα με logo…

Ο Κατσιφής είναι εξαιρετικός μάστορας και πολύ καλός άνθρωπος. Χαίρομαι που διαβάζω για την γεναιοδωρία του.

1 «Μου αρέσει»