ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΦΑΣ

Καλησπέρα…Είμαι καινούριος στο forum οπότε θέλω να πω καταρχήν κι ένα καλώς σας βρήκα… Έψαξα στους οργανοποιούς και βρήκα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και συζητήσεις…Προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάποια συζήτηση για τον οργανοποιό που αγόρασα το τρίχορδο που έχω,πιο πολύ από περιέργεια,αλλά νομίζω δεν υπάρχει κάτι…(Συγχωρέστε με αν υπάρχει κάπου και δεν το βρήκα εγώ γιατί δεν τα ξέρω καλά ακόμα τα κόλπα…)…Δεν έχω τόσες γνώσεις από οργανοποιία,αλλά πιστευώ ότι τουλάχιστον τα όργανα του πρέπει να τα έχει ακούσει οπωσδήποτε κάποιος πριν καταλήξει σε αγορά…Τέλος πάντων, το παιδί ονομάζεται Χρήστος Τόφας, αρχικά είχε το εργαστήριο του στην Ηλιούπολη και τελευταία μετακόμισε στον Πειραιά ,στην οδό Καλιρρόης 26…Φτιάχνει επίσης λαούτα,ούτια,κάνει αναπαλαιώσεις και άλλα…Να συμπληρώσω ότι είναι κοντά στα 40, εξαιρετικός μουσικός και πολύ καλό παιδί…( τονίζω ότι δε σκοπεύω να κάνω διαφήμιση,και όλα είναι προσωπικές γνώμες για να βοηθήσω κάποιον που πιθανόν να είναι στην αναζήτηση οργάνου…)… Έχει το παρακάτω site…


άλλα δεν πολυασχολείται με το internet…Προσθέτω και ενδεικτικά βίντεο με το τρίχορδο που μου έφτιαξε…Ελπίζω να φαίνεται ο ήχος του…Σας ευχαριστώ…

//youtu.be/dSGAOx4uoaI

//youtu.be/sIYZObAWUxc

Ωραίος. Ελπίζω να σε δούμε στην επόμενη μάζωξη. Και καλωσήρθες στο φόρουμ, επί τη ευκαιρία.

1 «Μου αρέσει»

καλώς ήρθες και από δω!
έχω δεί δύο όργανα του τόφα, ειδικά το ένα είναι εξαιρετικό. και μάλιστα στα χέρια καλού παίχτη με πολλές ώρες πτήσης (αν και φρέσκο όργανο). δυστυχώς ακόμα δεν έχω γνωρίσει τον ίδιο τον μάστορα.
καλορίζικο!

Δεν τον ξέρω τον οργανοποιό ούτε εχω δει κανένα οργανό του,.
Απ ότι καταλαβαίνω απ το βίντεο, μια χαρά μου φαινεται το όργανο,
και το παίξιμο !

2 μπουζουκια, κι ενα λαουτο που χω πιασει ηταν ολα πολυ ωραια!!!

έχω δει κι εγώ δύο λαούτα του Τόφα, και μου άρεσαν πάρα πολύ!!
ελπίζω και εύχομαι να μπορέσω να αποκτήσω ένα κάποτε… ευτυχώς που υπάρχει και το φόρουμ, δεν ήξερα ότι μετακόμισε

εχω κι εγω μπουζουκι απο τον τοφα. 1,5 χρονο τωρα. οσο περναει ο καιρος το ερωτευομαι και περισσοτερο. εχω παιξει με πολλα δικα του μπουζουκια (5-6) ολα αστερια και τα παλια του. το επομενο που θα παρω θα ειναι επισης απο τον χρηστο. την τελευταια φορα που πηγα ειχε εκει ενα παλισσανδρενιο το ειχε φτιαξει για τον τριγκα αν δεν κανω λαθος, το εχω δει απειρες φορες στον υπνο μου!!

Ένα ακόμα βίντεο με το τρίχορδο του Τόφα:
//youtu.be/0y9LXNzFqBM

Σημερα ανακαλυψα το εργαστηριο του Χρηστου Τοφα το οποιο ειναι 150 μετρα απο το σπιτι μου και εδω και χρονια δεν γνωριζα καν την υπαρξη του!
Τον επισκεφθηκα και μιλησαμε για αρκετη ωρα,επαιξα με δυο τριχορδα του.Εφυγα με τις καλυτερες εντυπωσεις,τα οργανα υπεροχα,στη λεπτομερεια και πολυ δυνατα,ο Χρηστος ιδιαιτερα φιλικος και ανοικτος ειδικα σε εναν ανθρωπο που συναντουσε πρωτη φορα.Νομιζω μια πολυ καλη επιλογη για τον Πειραια πλεον.

Έπαιξα κι εγώ πριν λίγο καιρό ένα όργανο του Τόφα. Πολύ πολύ γλυκό αλλά “ξερό” τρίχορδο, μεσαίο, χωρίς αρμονικές. Δηλαδή καλό όργανο, ευκολόπαιχτο συνολικά, αλλά “περίεργο” ηχητικά.
Θα το ήθελα να το έχω, αλλά όχι για βασικό μπουζούκι, σαν εναλλακτικό ήχο δηλαδή.
Στα συν η κατασκευή, ως λαϊκού τύπου κλασσικό μπουζούκι ήταν όμορφο και καλό το φινίρισμα.