Χορδές και τρίξιμο σε λαουτο

Γεια σας έχω ένα λαούτο το οποίοείναι καινούριο 3 μηνών περίπου! άλλαξα τις χορδές και από τότε η χορδή (ρε) που είναι Μπάση, στα μεσαία κυρίως πατήματα τρίζει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να παραμορφώνετε ο ήχος…Μήπως έχω βάλει λάθος χορδές ?Σε τι πάχος χορδές πρέπει να του βάλω για να παίζει ποιο καθαρά.
Σχεδόν όλες οι χορδές είναι πολύ μαλακές και έχουν μεγάλη ταλάντωση…
Έχετε να μου προτείνετε κάποιες χορδές να εφοδιαστώ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.!

Μηπως επειδη ειναι ακομα καινουργιο το οργανο εχεις αυτα τα τριξιματα? Μεχρι να στρωσει εννοω. Επειδη ειμαι κι εγω λαουτερης, οταν το πηρα πριν 10 χρονια (πως περασανε) μεχρι να στρωσει θυμαμαι τριζανε οι μπασες ρε και σολ. Ιδιως η δευτερη σε εκνευριστικο σημειο. Μετα αφου εστρωσε, και μεχρι σημερα, δεν με εχει απασχολησει σε κουρδισμα λα-ρε-σολ-ντο. Τωρα το χω παει σολ-ντο-φα-σι υφεση για να με βολευει λιγο περισσοτερο στους τονους που παιζω στα μαγαζια, κι εχω καποιους τριγμους αλλα ελαχιστους.
Απο την αλλη μηπως εχεις βαλει τις χορδες χαμηλοτερα απο οσο πρεπει, και ετσι η Ρε βρισκει σε καναν μπερντε?

oi xordes exoun perastei mia xara…apo meria ipsous…exw thn entipwsh oti einai poio leptes kai kanoun megaslh talantwsh…ti noumera tou foras tou dikou sou an epitrepete?

emena einai krhthko me krhthko kourdisma (mi la re sol)

Μπορείς να βρεις αρκετά στοιχεία για κουρδίσματα και χορδές λαούτου, στην ιστοσελίδα του Ν. Ρομπογιαννάκη.

http://www.nrompogianakis.com/el/koyrdismata.php

http://www.nrompogianakis.com/el/Apopsis8.php

Υ.Γ. Μη γράφεις με greeklish γιατί είναι κουραστικά και δεν επιτρέπονται από τους κανονισμούς του φόρουμ.

ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα.δεν ειναι θεμα στρωσιμου…ειναι θεμα παχους των χορδων…θα χρειαστει να βαλεις πιο μπασες απο αυτες που εχεις…δεν εφυγε τελειως το τριξιμο αλλα μειωθηκε αισθητα.

Επειδη δεν εχω ασχοληθει με παχη χορδων, αυτα τα στοιχεια τα γραφουν πουθενα οι χορδες που βαζουν οι μαστορες, ή δεν δινουν τετοια στοιχεια? Παντα σε μαστορα το πηγαινα για χορδες, γιατι οσες φορες ειχα βαλει τυποποιημενες μου σπαγανε αρκετα ευκολα. Αν δεν ειναι αντιθετο με τους κανονες του φορουμ, πειτε μου που μπορω να παω γιατι εγω στον ηλεκτρικο αποφευγω να παω ξανα. Μου χε βγαλει το οργανο τελειως αχρηστο και μου ρθε να το πεταξω επι τοπου (οκ, δεν ειναι και το απολυτο οργανο, αλλα οσες φορες το χρειαστηκα σταθηκε παληκαρι).

εγω στον ηλεκτρικο αποφευγω να παω ξανα.

Συγνώμη αλλά ποιός είναι ο ηλεκτρικός;

Συγνώμη αλλά ποιός είναι ο ηλεκτρικός;[/QUOTE]

Στον ΠΕΙΡΑΙΑ Ηλεκτρικό λέμε,τον τερματικό σταθμό,του Η.Σ.Α.Π. Ακριβώς παραπλευρα,είναι η οδός ΑΛΙΠΕΔΟΥ όπου υπάρχουν εκεί , αρκετά οργανοποιεία.

Δεν θελω να πω ονομα γιατι δεν ειναι σωστο. Ελπιζω ομως ο Νικος να καταλαβε για ποιον μιλαω, οπως επισης και τους λογους που ΔΕΝ θελω να ξαναπαω εκει, κι ας μου τον συστησε ο καθηγητης μου. Δεν ειναι ουτε ο Τσακιριαν ουτε ο Μουρατιδης. Μονο παιδια σας παρακαλω απαντηστε μου, πιο πολυ γιατι το οργανο ειναι κουραστικο με τις χορδες που χει τωρα, και εχω προβλημα στα σολιστικα.