Χαλάει ο μπαγλαμάς!?


Καλησπέρα. Αρχίζω και αγχώνομαι με την σχισμή ανάμεσα στο σκάφος και το μπράτσο του μπαγλαμά μου. Σιγά σιγά ξεκολάει, όλο και πιο πολύ με τον καιρό, είναι επείγον και πρέπει να απευθυνθώ σε έναν οργανοποιό το συντομότερο δυνατόν; ή δεν είναι τόσο επείγον και δεν πρέπει να βιάζομαι;

Οκ,αλλά αρχίζω και παρατιρώ πως οι χορδές τελευταία είναι πιο ψυλλά από ότι θα έπρεπε να ήταν, ή από όπος της θυμάμαι πριν λίγο καιρό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην παίζω καλά και καθαρά. Είναι επείγον και πρέπει να τρέξω να το φτιάξω το συντομότερο δυνατόν; για πιο λόγο γίνεται;

1 «Μου αρέσει»

Σε πρώτη φάση, ξεκούρδισε αμέσως τις χορδές.

1 «Μου αρέσει»

Έχει πρόβλημα στον τάκο. Είναι σοβαρό και πρέπει να το δει οργανοποιός. Δεν ξέρω πόσο τον πήρες και αν σε συμφέρει πραγματικά να τον φτιάξεις ή να πάρεις άλλον.

2 «Μου αρέσει»

Δεν τον αγόρασα εγώ,είναι παλιός και μου τον κάναν δώρο. Άπο όσο ξέρω έκανε 12.000 δραχμές.

12.000 δρχ του πότε; Επίσης, ως άνθρωπος που γουστάρει ντουζένια, μπορείς να εξερευνήσεις και το παίξιμο με μονές.

Αν λέει κάτι αυτό, 35.000 είχα πάρει το 1993 έναν μπαγλαμά σκαφτό, παραγγελία, καλό αλλά όχι «επαγγελματικό», από τον Χριστόφορο Μπρα.

Ο συγκεκριμένος μπαγλαμάς έχει σοβαρό πρόβλημα. Πλέον είτε με διπλές ή μονές χορδές θα συνεχίσει να “διπλώνει”. Δεν ξέρω που μένει ο φίλος για να του προτείνουμε οργανοποιό. Δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με αυτόν.
Ήδη στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ότι οι χορδές είναι ψηλά και ότι η γωνία των χορδών μετά τον καβαλάρη έχει μειωθεί. Σε λίγο δεν θα στέκεται στη θέση του ο καβαλάρης.

3 «Μου αρέσει»

Πήγαινε σε έναν οργανοποιό κοντά σου και δες τι θα σου πει. Αν αξίζει να τον φτιάξεις ή όχι.

Μου έχουν πει πως είναι πολύ καλό όργανο. Εδώ και καιρό όμος όλο το όργανο αρχίζει να χαλάει: ξεθωριάζει η μπογιά, το σκάφος και το καπάκι έχουν γρατζουνιές που τα διαπερνούν,και σιγά σιγά καταστρέφετε.

Πρέπει να βιάζομαι να κάνω κάτι;σε πρώτη κίνηση να τον ξεκουρδίσω;!!! Ευχαριστώ λουκά, θα απευθυνθώ στον οργανοποιό της περιοχής μου.

Οπωσδήποτε ξεκούρδισέ τον. Το ότι ξεθωριάζει η μπογιά και ότι το σκάφος και το καπάκι έχουν γρατζουνιές είναι λογικό λόγω χρήσης. Ειδικά όταν ο παίκτης είναι νέος. Μέχρι να στρώσουν τα χέρια σου και η πένα θα κάνεις σημάδια στο όργανο. Είναι φυσιολογικό. Με τον καιρό θα μάθεις και δεν θα έχει ιδιαίτερη φθορά.
Εφόσον σου έχουν πει ότι είναι πολύ καλό όργανο και είναι και δώρο ίσως να αξίζει να φτιαχτεί. Πήγαινε και μάθε.

1 «Μου αρέσει»

Δεν έχει απλές γρατζουνιές, το διαπερνάει. Διλαδί βλέπω το καπάκι και άπο μέσα βλέπω το σκάφος, και έχει γίνει άπο μόνο του. Δεν ξέρω για πιο λόγο, αλλά όταν τον πιάνω στα χέρια μου δυσκολεύομαι να παίξω. Τελευταία έχω σταματήσει να παίζω επιδί όσο παίζω παραμορφώνονται οι χορδές και γενικά γίνεται χειρότερο.

Μήπως δεν τον αφήνεις ή δεν τον μεταφέρεις σε σωστό μέρος; Πχ στον ήλιο ή κοντά σε καλοριφέρ ή σε πορμπαγκάζ;

1 «Μου αρέσει»

Κάποιες φορές το που έχουμε τα όργανα είναι σοβαρός παράγοντας. Συνήθως το καπάκι όταν είναι σε πολύ ξηρό περιβάλλον χάνει την υγρασία του και συρρικνώνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρωγμές κατά μήκος των νερών του καπακιού. Αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να γίνουν μεγαλύτερες και όντως να βλέπεις το σκάφος από μέσα.
Βέβαια ως τώρα μόνο υποθέτουμε γιατί δεν έχεις βάλει φωτογραφίες από αυτά.
Όπως και να χει το πρόβλημα με τον τάκο είναι πολύ πιο σοβαρό και αν δεν λυθεί τότε δεν έχεις όργανο να παίζεις.

Οκ,θα τον φτιάξω το συντομότερο δυνατόν, σε ευχαριστώ. Για να λέμε την αλήθεια είναι πολύ παλιός.