Υπάρχουν φωτογραφίες τελικά;

Διαβαζοντας τον τελευταιο χρονο, αρκετα βιβλια για βιογραφιες ρεμπετων και κυριως του Μαρκου, αυτοματα και φυσικα μου γεννιεται η απορια να ψαξω να βρω περισσοτερα πραγματα, που μπορει να μην αναφερονται στα συγκεκριμενα βιβλια που διαβασα, ή ανεκδοτα περιστατικα, καθως και φωτογραφιες των ανθρωπων που αναφερονται στα βιβλια, για να μεταφερω πιο καθαρα την εικονα και την ατμοσφαιρα της εποχης στο μυαλο μου… Αλλα δυστυχως λογω της παλιας εποχης μαλλον δεν υπαρχουν τουλαχιστον στο διαδικτυο παρα πολλες (αναφερομαι κυριως για φωτογραφιες)
Παραδειγματος χαρη, πολυ θα ηθελα να δω μερικες φωτογραφιες του Ανεστη Δελια, εκτος της κλασικης στην τετραδα, του Μπατη, του Μαρκου στην εποχη πριν το 1940 που θα ηταν πιο νεος, και τωρα τελευταια μου γεννηθηκε η απορια, για το πως μπορει να ητανε η Ζιγκοαλα που ξεμυαλισε τοσο πολυ τον Βαμβακαρη. Αραγε εχει δει κανεις τιποτα?

Γεια σου Φιλε johnnynote,
Βρηκα μονο μια φοτογραφια του Δελια, εκτος απο την πιο γνωστη:
[FONT=Tahoma]http://www.rebetiko.gr/showphoto.php?id=625

[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Ελπιςω οτι θα σε βοηθησει.[/FONT]
[/FONT]

Όμως χρειάζεται επιβεβαίωση, αφού στα σχόλια κάτω από τη φωτο του παραπάνω λινκ υπάρχει και το:

<<Από φυκαρης λαμπρος (31/08/2005 14:31:18)
ο εικονιζομενος σαν Δελιας ειναι ο Λουκας Νταραλας>>

Εδω θα δεις πολλες φωτογραφιες με τον Μαρκο!!

Φιλε Νεαπολιοτη, απιστευτη συλλογη! Φωτογραφιες ντοκουμεντα! Αρκετες δεν τις ειχα δει, και πραγματικα χαιρομαι που τις βλεπω τωρα. Ευχαριστω!
Φιλε youakidi, αν οντως ειναι ο Ανεστος, αυτος στην φωτογραφια που παραθεσες, ειναι οντως συγκλονιστικη, να τον βλεπεις τοσο καθαρα. Ευχαριστω επισης!

Φιλε Νεαπολιοτη,
Ωραιοτατες (και σπανιες) φωτογραφιες. Ευχαριστω παρα πολυ!

Για το Δελια αρθρο και μια φωτο ακομη
http://taximi.matia.gr/bios/delias.htm

Και εδω φωτο απο συλλογη…λεει πως ειναι ο Δελιας…ειναι;
http://picasaweb.google.com/rebetcafe/jMybMD#5166762364630222610

[QUOTE=BLEKOS;212484Και εδω φωτο απο συλλογη…λεει πως ειναι ο Δελιας…ειναι;
http://picasaweb.google.com/rebetcafe/jMybMD#5166762364630222610[/QUOTE]
Δύσκολο να αναγνωριστεί. Όμως, κρατάει “αριστερά” το κιθαρόνι, ενώ στις ελάχιστες φωτογραφίες του εμφανίζεται δεξιόχειρας.

Δηλαδη σε αυτην http://taximi.matia.gr/bios/delias.htm ειναι οντως αυτος? Απ’οσο ξερουμε μαλλον, ετσι? Παντως για οσο διακρινεται, καμμια σχεση με την φωτογραφια της τετραδας. Και αυτη τεραστιο ντοκουμεντο!

Αν εννοείς εκείνη με τους πολλούς στο ύπαιθρο, δεν αποκλείεται να είναι ο Δελιάς. Σχέση με τη φωτογραφία της “τετράδας” υπάρχει, δεν είναι αλλού κι αλλού. Μή σου διαφεύγει ότι αλλοιώς φαίνεσαι σε μία στημένη φωτογράφηση και αλλοιώς σε ένα τυχαίο ενσταντανέ. Δυστυχώς όμως, δεν έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία όσο ζούσαν ακόμα κάποιοι άνθρωποι. Ο Πετρόπουλος απλά σημείωνε ότι του έλεγε εκείνος από τον οποίο “δανείστηκε” τη φωτογραφία, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση.

Το άρθρο και το Υ.Γ. του το διαβάσατε;

Ναι μεν αναπόδεικτη συνωμοσιολογία -δεν το αρνείται και ο συντάκτης-, αλλά συγκλονιστικό έστω και ως πιθανότητα.

Για τις φωτογραφίες: πιστεύω ότι ο Νταράλας (που ίσως εικονίζεται εδώ αντί του Δελιά) ηταν αρκετά γνωστή προσωπικότητα, και θα υπάρχουν κι άλλες φτγρ του που να λύσουν την αμφιβολία. Ότι ένας αριστερόχειρας αποκλείεται σε άλλη φτγρ να εμφανίζεται ως δεξιόχειρας. Και ότι εκείνη την εποχή οι άντρες από την ηλικία που πρωτοάφηναν μουστάκι ήταν μάλλον απίθανο να το αλλάξουν, όπως και τη χωρίστρα.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΠΟΔΑ

Αν βάλουμε το αρνητικό μας ανάποδα στο φορέα του μεγεθυντήρα, η εκτύπωση της εικόνας θα είναι ανεστραμμένη - σαν να βλέπαμε την εικόνα μέσα σε καθρέφτη.

Καλησπερα. Σκεφτομουν τελευταια να βρω ενα καδρο με τον Μαρκο για να στολισω το σπιτι μου, και επειδη δεν βρισκω να αγορασω, σκεφτηκα να το φτιαξω μονος μου, αλλα δυστυχως η φωτογραφια που θελω (αυτη η ασπρομαυρη που ειναι μεγαλος σε ηλικια και παιζει μπουζουκι στην αυλη), δεν υπαρχει σε καλη αναλυση. Εχει κανεις καμμια ιδεα για το πως θα μπορουσα να πραγματοποιησω αυτην την επιθυμια μου

Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις έναν ζωγράφο και να του ζητήσεις να σου τη ζωγραφίσει στο μέγεθος που θες…