Τσιφτετελια για τριχορδο

Γεια χαρά σε όλους.

Πριν από ένα περίπου χρόνο ξανάπιασα μπουζούκι στα χέρια μου (μετά από περίπου χρόνια “απραξίας”) και μάλιστα με την ευκαιρία μεταπήδησα από το 4χορδο στο 3χορδο.

Τώρα που έφτασα πάλι σε κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο παιξίματος μου γεννήθηκε η επιθυμία να ψάξω για σόλο (ορχηστρικά) τσιφτετέλια που προσφέρονται για 3χορδο και κατά προτίμηση έχουν φτιαχθεί και ηχογραφηθεί για αυτό το όργανο.

Μήπως μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποια;

Ευχαριστώ.

Αν και αγγίζει τα όρια του σκυλάδικου, εμένα μου αρέσει σαν σόλο για μελέτη και το θεωρώ και ξεσηκωτικό και ουχί ξε-συκωτικό.

το παραπάνω λίνκ δεν ξέρω αν είναι η πρώτη εκτέλεση…

Κοιτα και ολα τα τσιφτετελια του μπουρνελη.Αμα θελεις μελετα και αραβικα κομματια.

Με έβαλες σε μπελάδες Μπάμπη!

Υ.Γ. Αν και δεν ζητάς κάτι τέτοιο, προτείνω το χαρέμι στο χαμάμ του Δελιά! Απλό και όμορφο

Ψάξε και κάποιες ηχογραφήσεις με τον Τσομίδη! Παράδειγμα

Έχει πολύ πράμα μέσα!!!

Τα σόλο το μπαρμπα-Γιάννη…δε ξαναγίνεται τέτοιο δεξί μάγκες…

http://www.youtube.com/watch?v=RQM5eOBtgCM&feature=related

Το καθαυτού τσιφτετέλι, άμα δηλαδή είναι να γίνει βαρβάτος χορός με κορμιά φιδίσια καμωμένα, είναι οργανικό. Δεν το λέει κανένας κανόνας αλλά έτσι το αισθάνομαι, έτσι το έχω δει σε διάφορες φάσεις, και άλλωστε και από άλλα είδη χορών έχω παρατηρήσει ότι όταν η κίνηση φτάνει στο ζενίθ ο στίχος περιττεύει.

Τραγουδιστό τσιφτετέλι θεωρώ ότι θα μπορούσε να παιχτεί σαν ξεκίνημα, σχεδόν εισαγωγή του οργανικού. Άλλωστε υποψιάζομαι ότι και το Χαρέμι έτσι θα το έπαιζε λάιβ ο Δελιάς: όταν στην ηχογράφηση έχει αφήσει έναν ακανόνιστο αριθμό επαναλήψεων και παραλλαγών του οργ. θέματος, μπορώ κάλλιστα να τον φανταστώ σε λάιβ να το αναπτύσσει και να το αυτοσχεδιάζει επί 4, 5, 6 λεπτά ανάλογα με το χορό…

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.

Καλά αυτό του Τσομίδι, τι κομμάτι !!!

Από Τσομίδη δες και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=7tbNRufLnlc (αν και δεν είναι καθαρό τσιφτετέλι)

Ενα φανταστικο τσιφτετελι του Λαύκα!!