Το χρονικό μιας Τραγωδίας

…αν η γιαγιά μου είχε αρ…δια θα τη λέγανε παππού.
Η Ιστορία λέει ότι μέλη του ΚΚΕ πήραν μέρος και πολλοί πέθαναν στον ισπανικό εμφύλιο.
Η Ιστορία λέει ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που τοποθετήθηκε επίσημα για τη δολοφονική επίθεση στην Κούνεβα.
Η Ιστορία λέει ότι το ΚΚΕ ήταν μόνιμα στο δρόμο αυτή την περίοδο.
Και η Ιστορία θα δείξει γιατί κάποιοι (π.χ. Ρούσης) έχουν περίοπτη θέση στα μεγαλοφυλλάδες του συστήματος.
Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.
Να συμπληρώσω επίσης ότι καλό θα ήταν, αυτοί που παραθέτουν τα αντι-ΚΚΕ άρθρα, να ρίχνουν μια ματιά (ας μην τα παραθέτουν) και στις απαντήσεις από πλευράς ΚΚΕ, όπως για παράδειγμα το προχτεσινό άρθρο του Μ. Μαΐλη, που αφορούσε το παραπάνω άρθρο του Ρούση.
Θα μπορούσα να παραθέσω αρκετά σχετικά άρθρα από το Ριζοσπάστη και άλλα έντυπα του ΚΚΕ, αλλά μετά θα έχω ν’ ακούω τις γκρίνιες κάποιων από τη διαχείριση, ότι …μετατρέπω το Ρεμπέτικο Φόρουμ σε φιλοΚΚΕ βήμα.

Α, μπα; Αυτό δε το ήξερα. Εγώ τόσα χρόνια νόμιζα ότι οι ταξικοί αγώνες είναι ο μοχλός της ιστορίας και των κινημάτων που την διαμορφώνουν. Αν, εσύ έχεις δίκιο και όχι ο Μάρξ, και όντως τα κοινωνικά ξεσπάσματα είναι αυτά που γεννούν κινήματα, τότε γιατί το ξέσπασμα του '73 (πολυτεχνείο κ.λπ.) κατέληξε σε μια πλαδαρή ανασύσταση του προχουντικού κοτζαμπασισμού; Ε;

Αγαπητέ φίλε, πολύ καλά κάνεις και συντάσσεσαι μαζί με τα λαϊκά στρώματα - και ειδικά της νεολαίας - που ΟΝΤΩΣ υποφέρουν κοινωνικά και οικονομικά εδώ και δεκαετίες, και για τα οποία ουδείς πλην ΚΚΕ ενδιαφέρθηκαν εμπράκτως και όχι με δηλώσεις στην Ολγα Τρέμη (στείλε μου mail να σου στείλω υλικό γιατί διαπιστώνω ότι σου λείπει πληροφόρηση).

Το μόνο πρόβλημα είναι το τρέξιμο από μόνο του δεν προάγει το κίνημα. Διαφορετικά, ο Βέγγος έπρεπε να είναι ο Λένιν της εποχής μας. Αυτό που οφείλει η νεολαία (και ειδικά η σπουδάζουσα) στον εαυτό της και στο κίνημα είναι να διαβάζει και μετά να διαβάζει. Και όταν τελειώσει το διάβασμα, να ανοίξει κάνα βιβλίο για να διαβάσει.

Αυτό που λείπει σήμερα δεν είναι οι αφισοκολλητές, ούτε τα τρεχαντήρια ούτε και οι απαγείς αγκιτάτορες. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, λείπει η ουσιαστική ανάλυση και η συνθετική θεώρηση της πολιτικής οικονομίας. Προτείνω για αρχή τα GRUNDRISSE απ’ τις εκδόσεις Στοχαστή. Προτείνω επίσης περισσότερη αυτοσυγκράτηση στους χαρακτηρισμούς. Η στοχοποίηση του ΚΚΕ έχει το χαβαλέ του και τη πλακίτσα του στην αρχή, αλλά απ’ όλες τις πρόσφατες ιστορικές συγκυρίες διαπιστώσαμε ότι μετά απ’ τη πλακίτσα, οδηγούμαστε σε αναγούλες και σε πολιτικές εκτροπές. Και τότε ποιος θα βγάλει το φίδι απ’ τη τρύπα; Το 16άχρονο με τη μολότοφ ή οι χαβαλέδες και οι πλακαδώροι;

Αυτά για την ώρα και εδώ είμαστε για τη συνέχεια.

δεν είχα σκοπό να επεκταθώ στο ζήτημα. αλλά όταν ζεις κάποια πράγματα δεν μπορείς να ανέχεσαι οτιδήποτε και απαντώ. 1ον άλλο το ΚΚΕ του 30 άλλο του σήμερα (έχει προηγηθεί το πραξικόπημα του '56, το ακούμπημα σε πολλές περιπτώσεις στην ένωση κέντρου, η πανσπουδαστική φύλλο 8, τα ΚΝΑΤ στο χημείο, το ακούμπημα στο ΠΑΣΟΚ στο 11ο συνέδριο, η συγκυβέρνηση, το ξεπούλημα των αγροτών το 96 και πολλά άλλα):026::026::026:. 2ον για το ζήτημα της Κούνεβα θέλει να πέσει βιτριόλι στο σύστημα και την εργοδοσία (αλλά και για ανακοινώσεις ενημερώνω ότι δεν υπάρχουν μόνο τα πέντε κόμματα της βουλής).

ένα μήνα είμαι στους δρόμους προσωπικά (όχι για να το παινευτώ, αλλά έτσι ένιωθα και έπραξα) με τους φοιτητικούς συλλόγους και το ΚΚΕ το είδα μόνο μια φορά να μου κάνει αλυσίδες. χίλια συγνώμη για το ύφος, αλλά αν είσαστε κι εσείς μέσα σε όλα αυτά θα μπορούσατε να καταλάβετε τα νεύρα. δυστυχώς όπως και να το κάνουμε για ακόμη μια φορά η αριστερά έχασε τη δυνατότητα να γενικεύση ένα κοινωνικό ξέσπασμα και να του δώσει χαρακτηριστικά εξέγερσης. να δούμε επιτέλους πότε θα την ξαναεμπιστευτεί ο κόσμος με τέτοια στάση. όχι στα γκάλοπ και πρόσκαιρα, γιατί αυτά έρχονται και παρέρχονται, αλλά να σταθεί δίπλα τους όλος ο λαός και να αγωνιστεί,που αυτό προυποθέτει αντιπαράθεση μέχρι τέλους και όχι συναντήσης με τον Καραμανλή για το πως θα εκτονωθεί η κοινωνική αναταρραχή
και πάλι συγνώμη για το ύφος μου, ζητώ κατανόηση

ΥΓ πάντως δε μίλησα για το ΚΚΕ και μόνο, αναφέρθηκα τόσο σε αυτούς όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ. γιατί δεν έχω κανένα βίτσιο να ασχοληθώ με κάποιον από τους δύο ιδιαίτερα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
ΥΓ2 Αν τα κοινωνικά ξεσπάσματα δεν είναι ταξικοί αγώνες τότε ποιοι είναι η αντιπαράθεση στη Βουλή ή τα λουλούδια στους μπάτσους.
ΥΓ3 αν το ζήτημα είναι η μελέτη και όχι η ταξική πάλη ας κλειστούμε στα σπίτια για διάβασμα. μήπως όμως αυτό είναι το άλλοθι για τον καναπέ; εκτιμώ ότι η φυσιογνωμία κατοχυρώνεται αφενός από αυτά που λες, αφετέρου και από αυτά που κάνεις. και κατά πόσο έχουν συνέπεια το ένα με το άλλο.
ΥΓ4 για την κατάντια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ευθύνονται όσοι λέγανε ή ο Καραμανλής ή τα τανκς (άποψη και του Χαρίλαου)
ΥΓ5 καλό θα είναι να μην μας διακρίνει πατερναλισμός. ότι εγώ ξέρω και κάτσε να σου τα μάθω. ας μην υποτιμούμε ο ένας τον άλλο, ειδικά όταν δε γνωρίζουμε ακριβώς τη διαδρομή του καθένα

Ναι, εντάξει. Τα καταλαβαίνω όλα αυτά, αλλά διαβάστε και τίποτα ρε παιδιά.
Εδώ θα είμαστε και του χρόνου φίλε μου.
Και του παραχρόνου.
Και ακόμα τα ίδια θα λέμε.

Με ποδοβολητό και αντιπαραθέσεις με μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους (“μπάτσους”) δεν γίνεται απολύτως τίποτα.
Και αφήστε τις υπεκφυγές περί καναπέ.
Αυτά λέγαμε κι εμείς κάποτε και κάναμε μια τρύπα στο νερό.
Και τώρα ψάχνεστε εσείς να καταλάβετε τι θα πει χρηματοπιστωτική κρίση, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη και γιατί το μεροκάματο πήγε στα 30 ευρώ χωρίς ασφάλιση.

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

Παιδιά, αυτά τα θέματα δε λύνονται σε ένα φόρουμ. Μάλλον προστριβές δημιουργούν και όχι κλίμα συζήτησης, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και φόρτιση. Για το λόγο αυτό προτείνω να σταματήσουμε να συζητάμε ποιος έφταιξε ή ποιος θα έφταιγε αν δεν ήταν κάποιος άλλος κλπ. Με ένα κρασάκι και παρέα μπορούμε να τα συζητήσουμε, γιατί τότε βλέπουμε ο καθένας τον άλλον και ξέρουμε και καταλαβαίνουμε ακριβώς τι θέλει να πει. :088:

ενταξει κάτι κατέχουμε και απο πολιτική οικονομία. και τον Μαρξ και το Λένιν του διαβάζουμε. και το Στάλιν και το Μάο επίσης. Όμως ο Μάο είχε πει η ΄πράξη χωρίς τη θεωρία είναι ακέφαλη και η θεωρία χωρίς την πράξη δεν μπορεί να προχωρήσει, είναι κενή. Τα αποσπάσματα καλά είναι αλλά πρέπει να τα βλέπουμε ολόκληρα τα βιβλία και με μάχιμο τρόπο. Διότι όπως και να το κάνουμε κάποια πράγματα δεν είναι ίδια. Γιατί αν κάνουμε τέτοιους απογειωμένους παραλληλισμός, θα σου πει και ο κάθε ανάρχας ότι και στο Στάλινγκραντ μολότωφ πετούσαν. Το θέμα είναι πως για να κατακτήσουμε έστων και 5 ευρώ αύξηση (και πολλά λέω) πρέπει να φτύσουμε αίμα. Αλλά ακόμα και από αυτό απέχουμε πολύ. Όταν αυτό το ρημάδι το λαϊκό κίνημα ούτε σοβαρές αντιστάσεις δεν μπορεί καλά καλά να βάλλει, η άλλη κοινωνία (ή έστω η καλυτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου έστω και λίγο) απομακρύνεται αντί να έρθει πιο κοντά. Δυστυχώς, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα. και το διάβασμα, πλάι στο δρόμο:089:
Αντμιν έχεις δίκιο και σταματώ. Αν και δεν νομίζω ότι προσπαθήσαμε να βρούμε τον ένοχο. γιατί ο ένοχος είναι γνωστός, αλλά το δρόμο για να τον “δικάσουμε” ψάχνουμε. ΣΤΟΠ

Εχω κλείσει τόσα χρόνια στους δρόμους, που αν αρχίσω και αναφέρω επεισόδια, κινδυνεύω να καταντήσω γραφικός. Αν δε γίνομαι ήδη…