Ξαρχάκος και Αβραμόπουλος (ΚΕΠ)

Παρόλο που συνήθως διαφωνώ με τον “γηραιότερο” του Forum, δεν μπορώ παρά να τον συγχαρώ (με δυο μέρες καθυστέρηση) για την εκπληκτική παρέμβασή του στον ALPHA, σε σχέση με το θέμα που προέκυψε μεταξύ Ξαρχάκου και ΚΕΠ (Αβραμόπουλος).
Για όσους δεν άκουσαν, αναφέρω τα γεγονότα συνοπτικά:
Στο συνέδριο της Νεολαίας του ΚΕΠ, οι συμμετέχοντες έστησαν γλέντι, παραφράζοντας το γνωστό “Της Αμύνης τα παιδιά” από το “Ρεμπέτικο” του Φέρρη, αφιερώνοντάς το στον αρχηγό τους (το μέγα Δήμαρχο ή κύριο “Τίποτα”, όπως ορθώς [για πρώτη ίσως φορά στη ζωή του] αποκάλεσε ο Πάγκαλος).
Ο Ξαρχάκος αντέδρασε, βγάζοντας ανακοίνωση όπου τους “τα χώνει”, γιατί δεν τον ρώτησαν, γιατί οι στίχοι που έβαλαν είχαν τα χάλια τους, γιατί δε γουστάρει τον Αβραμόπουλο κλπ.
Την ψυλιάζονται στον ALPHA και στο κεντρικό δελτίο ο Καψής βγάζει στο παράθυρο τον εκπρόσωπο του ΚΕΠ, το Φέρρη και τον …Κακακουνάκη! Αρχίζει να βρίζει ο Κακαουνάκης το φουκαρά τον εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος προσπαθεί να τα “μαζέψει” φορτώνοντάς τα στον “αυθόρμητισμό” της νεολαίας κλπ. Ουσιαστικά η κατηγορία είναι, ότι σύγκριναν το Μέγα (φασίστα) Βενιζέλο με τον επίσης Μέγα Αβραμόπουλο! Τόσα ήξεραν, τόσα έλεγαν.
Φτάνει η στιγμή του Φέρρη και τους Λέει χαμογελαστά:
Ρε παιδιά, το τραγούδι αυτό (το original της ταινίας) είναι …γελοίο. Πρόκειται για ένα τραγούδι σοβινιστικό, τραγούδι του διχασμού. Εγώ το έβαλα στην ταινία για να γελοιποιήσω την κατάσταση. Το τραγούδι που εκφράζει όλο το έργο είναι το “Τα ψεύτικα τα λόγια”.
Χεστήκανε οι άλλοι! Ο Κακαουνάκης έκανε ένα λεπτό να καταλάβει τι ειπώθηκε, ο ΚΕΠίτης άλλαξε καμιά δεκαριά χρώματα και ο Καψής παίρνοντας χαμπάρι τι έγινε είπε: “Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε, γεια σας”!
Συμπληρώνω εγώ: “Καλή χώνεψη για το αγγούρι που φάγατε, νέε εκολαπτόμενε πολιτικέ μου, καλή χώνεψη αγαπητέ αιμοδιψή Καψή μου, καλή χώνεψε μεγάλε (πλην όμως άσχετε) Νίκο μου”.
ΑΝ

Ευχαριστώ, ʼρη, κι εύχομαι να γενικευτούν οι επίθέσεις μας όποτε μας δίνεται η ευκαιρία.
Αλλά αυτό το… “γηραιότερος”, τι τόθελες!!! Μου ράγισες την καρδιά…

Αφου άκουσα -ασχέτως ποιος το είπε- πως η Εθνική Άμυνα ήταν σοβινιστική κι ο Βενιζέλος Μέγας Φασίστας, απομένει ν’ ακούσω ότι ο Ζαχαριάδης ήταν λάτρης του ζεϋμπέκικου, ο Μάρκος κνίτης, κι οι μεσοπολεμικοί κομμουνιστές ήταν φίλοι του αμανέ . Δεν υπάρχει και κανάς μεταξικός εδώ να πει πως ο Μεταξάς κατά βάθος αγαπούσε τα χασαποσέρβικα.

<FONT FACE=“Courier New”>Δε τόπιασα το νόημα Γιάννη Ταύ.

Κάνεις χιούμορ ή λές άποψη;

Διάλεξε και πάρε διότι εδώ μέσα στις εξυπνάδες έχουν ΑΠΑΝΤΕΣ διδακτορικό.

Εχεις κάποια άποψη για το Βενιζέλο ή αναμασάς ότι έχει πάρει τ’ αυτί σου από τις ειδικές εκδηλώσεις της βουλής των Ελλήνων για το “μεγάλο έλληνα πολιτικό”;

Για δε ρε…</FONT>

Προς Βλαδίμηρο
Άποψη έχω, και δεν είναι ούτε της βουλής, ούτε κανενός μαρξιστή ιστορικού με άποψη, ούτε κανενός τεκετζή με άποψη και χιούμορ. Προπαντός δε λέω τις απόψεις μου με ή δίχως χιούμορ, κι όσοι μπορούν, βλέπουν την άποψη που κρύβεται πίσω από το χιούμορ.

Καλέ Γιάννη Τ., από ποιόν άκουσες “πως η Εθνική ʼμυνα ήταν σοβινιστική κι ο Βενιζέλος Μέγας Φασίστας”; Χωρίς καθόλου χιούμορ, μήπως νόμισες πως τ’ άκουσες από μένα; Λόγω τιμής σου λέω πως δεν “άκουσες” καθόλου καλά. Αν πράγματι αυτό νομίζεις πως είπα, πες το, να σου διευκρινίσω, και πάλι χωρίς καθόλου χιούμορ.

Φέρρης

Προς Φέρρη
Δεν είπα πως άκουσα από εσένα πως ο Βενιζέλος είναι Μέγας Φασίστας. Αν κατάλαβα καλά διαβάζοντας το πρώτο μήνυμα εδώ,(όπου μεταφέρθηκαν τα όσα είπες στην τηλεόραση) αναφέρθηκες στο τραγούδι ως “σοβινιστικό” και “του διχασμού” και πως μπήκε στην ταινία “για να γελοιοποιηθεί η κατάσταση”. Εντάξει με το τελευταίο (το να γελοιοποιηθεί), εντάξει και με το “του διχασμού” αφού μιλά για μια όντως υπαρκτη κατάσταση, του διχασμού την εποχή 1915-18. Το σοβινιστικό που κολλάει; Γιατί δε μπορεί να είναι και σοβινιστικό και διχαστικό. Σοβινιστικό εναντίον ποιου, αφού τα γερμανοβουλγαρικά στρατεύματα είχαν εισβάλλει στην ανατολική Μακεδονία. Αυτό δεν κατάλαβα και το συνέδεσα με το κίνημα της Εθνικής Άμυνας, μια και το τραγούδι τα βλέπει απ’ τη μεριά της Εθνικής Άμυνας.

“Έλα να δεις σπαθιά και γιαταγάνια
να κόβουνε Βουλγάρικα κεφάλια…”
“Ζήτω ο Βενιζέλος! Κάτω ο Κωνσταντίνος!”
“Ο Δαγκλής κι ο Κουντουριώτης
θα μας φέρουν την ισότης…”
“Πολεμάει κι ο Βενιζέλος
που αυτός θα φέρει τέλος…”

Η απόσταση από τα γεγονότα, φίλε Γιάννη, μας επιτρέπει να το θεωρήσουμε και διχαστικό, και σωβινιστικό, και αιμοχαρές, και αφελές, και γελοίο.

Το τι πιστεύω τώρα γιά τον ίδιο τον Βενιζέλο είναι μία άλλη ιστορία.

Φ.

Πρός Φέρρη
Εγώ πάντα ήξερα πως το σοβινιστικό έχει να κάνει με κατακτητικούς πολέμους κτλ, αλλά άμα θες να το ορίζεις έτσι, δικαίωμά σου.

<FONT FACE=“Courier New”>Μαλακίες κουβέντα δηλαδή.
Ορισε ότι θες, πες ότι θες και στο τέλος όλοι… κολλητοί.

Νέος Μιχάλης μας βρήκε, γαμώ το στανιό μου.
Τούτος έχει και χιούμορ: Μιλάει και για Βλαδίμηρο το σκασμένο.
</FONT>

Δίκιο έχεις Γιάννη μου…
<FONT SIZE="+2">Ζήτω ο ΣΤΡΑΤΟΣ</FONT> <FONT SIZE="-2">(Παγιουμτζής)</FONT>
ΑΝ

<FONT FACE=“Courier New”>Χε χε χε χε χε.

Το άλλο το ξέρεις;

<FONT SIZE="+2">ΧΑΣΙΣΤΕΣ ΦΟΥΝΤΙΚΟΙ</FONT></FONT>

Η κουβέντα, πράγματι, δεν είναι “σόι”, αλλά παραμένοντας πιστός στην αρχή αυτού του Forum που λέει “μην αφήνεις τίποτα ασχολίαστο”, θα συμπληρώσω το εξής:
Αυτός, που συντάσσει Νομοθετικό Διάταγμα και το εφαρμόζει στην πράξη, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι διώκονται όχι μόνο για τις πράξεις τους, αλλά και για τις σκέψεις τους, λέγεται (τουλάχιστον) φασίστας. Κι ο Βενιζέλος φυσικά ήταν (βλ. “Ιδιώνυμο”). Να μην αναφερθώ τώρα για τις εκστρατείες κλπ.
Τώρα, το αν θέλουν να μας τον παρουσιάσουν ως “εθνικό ήρωα”… Σε μια χώρα (όπως η δική μας) με ηγέτες μόνιμα “υποτακτικούς” σε κάποιον, είναι φυσικό. Μην ξεχνάτε ότι κι Χάρυ Τρούμαν έχει άγαλμα στη χώρα μας.
ΑΝ

Προς Μπαγλαμά Βλαδλιμηρο (χαϊδευτικό για το μη φασίστα Λένιν ρε)
Φυσικά και κολλητοί, γιατί έχει σημασία αν έχεις για σύμβουλό σου ή όχι επι των ορισμών τη μεγάλη σοβιετική εγκλυκλοπαίδεια, ή την “εγκυκλοπαίδεια” των διαφωτιστών, ή το Μπαμπινιώτη, ή τελοςπάντων οτιδήποτε άλλο. Μαθήματα σημαντικής για κνίτες.
Πρός Άρη
Όταν κάποιοι έχουν ώς πρόγραμμα την δια της βίας ανατροπή ενός πολιτεύματος, στοιχειώδες δικαίωμα του πολιτεύματος είναι να διαφυλάσσει τον εαυτό του. Δυστυχώς στην περίπτωση των Χίτλερ και Λένιν, τα γερμανικά και ρωσσικά πολιτεύματα δεν το έκαναν και καταλήξανε στον μαύρο και κόκκινο φασισμό, όπου επίσης διώκονταν οι άνθρωποι για πράξεις και τις ιδέες τους αλλά μάλλον αυτοί ήταν “εχθροί του λαού” (ή “της φυλής” στη γερμανική περίπτωση. Μην αγχώνεσαι τόσο παλικάρι μου. Όποιος δε σας γουστάρει δεν είναι φίλος του ΣΤΡΑΤΟΥ. Δεν είναι φασίστας όποιος διαφωνεί με το 6% του λαού, τους ΚΚΕδες, αλλά ίσως στην σταλινική εγκυκλοπαίδεια αυτός είναι ο ορισμός του φασίστα -πριν γίνει το σύμφωνο Μολότωφ Ριβεντροπ έτσι; ) οπότε καλά τους έκανε ο πατερούλης.
Και για το Βενιζέλο, παρόλα τα λάθη του, αυτός διάλεξε τη σωστές συμμαχίες στους βαλκανικούς και στον α’ παγκόσμιο.΄Α, μια που είπες για εκστρατείες, επιφυλάσσομαι για την επόμενη δόση.

<FONT FACE=“Courier New”>Μου φαίνεται ότι έχουμε πολύ καιρό να βγούμε να πιούμε κανά κρασάκι και έχεται λίγο θολώσει αδέρφια.Ρε συ ʼρη τι κάθεσαι και σχολιάζεις την κάθε …κία και δίνεις συνέχεια σε κουβέντες που μυρίζουν από μακρυά που θα καταλήξουν και που στο τέλος - τέλος ούτε προσφέρουν ούτε αφαιρούν τίποτα.
Γιαννάκη Ταφ,βάλτα σε μιά σειρά τα πράγματα στο κεφάλι σου γιατί βλέπω ολίγο από αχταρμά.Αντε αγόρι μου κι άσε τα πολλά ξεσπαθώματα μη γίνει εδώ μέσα του Εσκί Σεχίρ.Ούτε τον Κώστα ξέρεις ούτε τον ʼρη αλλά ούτε και από αυτά που συζητάς φαίνεται να έχεις ιδέα.
ʼντε καλό μου παιδί να σε χαίρεται η μάνα σου που ακόμα δεν σε είδαμε θα μας ρίξεις και βαρειά πολιτική ανάλυση.Και βάλε και το υπόλοιπο ονοματάκι σου να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε.

Γιώργος Τ(ζώρας και Νευρασθένειας από παρατεταμένη έλλειψη μπουζουκοκρασοκατάνυξης)</FONT>

Πάρτε απόφαση πως πολιτική κουβέντα μεταξύ Ελλήνων δεν μπορεί να γίνει με πληκτρολόγια. Περιορίζεται σε πετροπόλεμο με λέξεις.

Φραγκίσκος

Φρανκ,
παρά την εκτίμηση που σου ‘χω (δυστυχώς, μόνο σε συγκεκριμένα ζητήματα) θα μου επιτρέψεις να σου μιλήσω λιγάκι ανάγωγα:
Με δέκα σειρές κείμενο με χόρτασες μαλακία!
Τι να πρωτοπιάσω; Την άγνοιά σου για την ιστορία του τόπου μας; Το ότι πετάς (βασικό δείγμα κομπλεξικού ημιμαθή) κι ένα “σύμφωνο Μολότωφ-Ρίβεντροπ” για να ψαρώσεις καναν άσχετο; Τον άκρατο αντικομμουνισμό σου; Αστα ρε μεγάλε…
Θα σου πω μόνο ότι ανθρώπους με “απόψεις”(:wink: σαν τη δικιά σου, τους έχω …χεσμένους. Συζητώ μόνο με νοήμονες που έχουν τη διάθεση να ακούσουν κάτι. Γι’ αυτούς που τα έχουν “όλα λυμένα”, απλά αδιαφορώ.
ΑΝ

ΥΓ. Χε χε χε! Αυτό το “μαύρος και κόκκινος φασισμός” ήταν καταπληκτικό! Εχω να το ακούσω απ’ το '80, όταν στα σχολεία υπήρχε ακόμη η ΜΑΚΙ.

ΥΓ1. Φαντάζομαι ότι και τους αγωνιστές της Γαλλικής Επανάστασης θα τους θεωρείς τρομοκράτες, αφού ανέτρεψαν το υπάρχον πολίτευμα (ουσιαστικά τη φεουδαρχία). Οι μαλάκες οι Γάλλοι τους κρέμαγαν δημόσια, προκαλώντας έτσι την οργή των …κατοπινών γενεών. Δεν είχαν ένα Βενιζέλο, να τους σενιάρει ένα νομοσχέδιο, έτσι ώστε να μπορούν να σκοτώνουν νομίμως, βρισκόμενοι μάλιστα σε …άμυνα. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να θεωρείς τρομοκράτες και τους Παλαιστίνιους που προσπαθούν να ανατρέψουν με τη βία το (καθ’ όλα νόμιμο) “καθεστώς” των Ισραηλινών.

ΥΓ2. Είτε συνεχίσεις την κουβέντα είτε όχι, εγώ δε θα συμμετέχω. Τελείωσα για τούτο το μήνα.

ΥΓ3. Οσο για το άγχος που αναφέρεις, έχεις δίκιο. Μου έχουν πάρει (πάλι) τις πινακίδες και τραβιέμαι με έναν παλιό Σκαραβαίο που “τη βγάζει-δεν τη βγάζει”.

Αρη μαζέψου… και σοβαρέψου.

Να υποθέσω πως δεν διαβάζεις ποιός γράφει τί ή πως θαρρείς πως είμαι ο ανώνυμος Γιαννης Τ?

Τις πολιτικές μου απόψεις τις ξέρεις από πρώτο χέρι όπως ξέρεις επίσης πως έχω τα …δια να υπογράφω ό,τι λέω και ό,τι κάνω.

Μόνο το τελευταίο posting είναι δικό μου. Τα υπόλοιπα βρες τα με τον ανώνυμο Γιαννη Τ.

Φραγκίσκος

<FONT FACE=“Courier New”>Τι σε κάνει να πιστεύεις ρε κνώδαλο (γιάννη ταύ) οτι είναι όλοι ΚΚΕδες εδώ μέσα;

Μπας και έχεις τίποτα φακέλλους στα χέρια σου πουλάκι μου;
Μπας και δουλεύεις στο άσπρο κτίριο της Λ. Αλεξάνδρας ή μήπως στο άλλο της Μεσογείων και Κατεχάκη;

Οπως καταλαβαίνεις, την ασφαλίτικη διάλεκτο την ανθίζονται ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΤΗ, διότι απλά αυτός είναι βλάξ.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σου εύχομαι να έχεις αρκετά μεγάλη σούφρα, καθως θα περάσεις ακόμη πολλά γαμήσια στη ζωή σου και είναι extra κρίμα άμα τσούζει.</FONT>

Πω πω γέλιο!
Ο ʼρης ΝΟΜΙΖΕΙ πως διαφωνεί σε πολλά μαζί μου.
Τώρα ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ πως διαφωνεί με τον Φραγκίσκο!
Στην πραγματικότητα διαφωνεί με τον εαυτό του (περνάει τον Γιάννη Τ. γιά Φρανκ…)
Ο δε Μπαγκλαμάν φωνίζει πως δεν είναι Κομμουνιστής, αλλά… ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

Παίδες, εκείνο το κωλόπαιδο που κρατάει τη “Σελίδα Νταλάρα” -της εποχής του Μιχάλη- έχει πατέρα στρατιωτικό. Μη μασάτε!

Φ.